Veli beye siparis ettigim WEBLEY PATRIOT 5.5 ve 2-8X32 Tasco Durbun dun elime ulasti.Sagolsun veli bey yaninda 4 kutuda pellet gondermis,SAGOLSUN VAROLSUN ...Kendisi bu silahi atistaki istikrari ve gucu bakimindan daha iyi gordugu icin birkac tufek arasindan secerek gondermisti.Son siparis ettigi silahlari tek tek denemis atis mesafesi 8 metre ve hedef 1"lik medefe. ilk atis yaptigi silah muhtemel namludan akrobatik hareketlerle(5 one 2 arkaya takla ve one yarim salto atarak)hedefe surekli yan vurdugu icin elemis.ikinci silah duz vurmasina ragmen muhtemel yaydaki kasinti veya piston kafasindaki salinimdan olabilir dusuk cikis hiziyla pelletleri MDF ye gommus ama gun isigi gosterememis.ucuncu silahsa MDF yi Matkap gibi delerek kalbur yapmis ancak onunda kundaginin omuz kisminda renk donmesi varmis(koyu renk bir serit).Hangisini gondereyim diye aradi.Kendisine daha oncede ictenlikle bildirdigim sekilde benim icin silahin namlu ve performansinin onemli oldugunu gonul rahatligiyla 3 numarayi gondermesini istedim.ODA AYNEN BOYLE YAPMIS.
Silahi ilk elime aldigimda once bahsettigi kundaktaki renk hatasina baktim.Sorun yok hatta hosuma bile gitti.Ikinci hareket namluyu kirip icine bir goz atmak niyetiyle namlu ucuna hafif bir tokat oldu.YEMEDI KERETA .gulumsuyerek okkali bir tokat daha yapistirdim.Simdi oldu sonunda sahibine boyun egdi keretaaaa.
Namluyu kontrollu bir gucle kurmaya basladigim anda birseylerin ters gittigini hissettim.Beni Zorlanyan yayin gucunden farkli bir mekanik guc vardi ve yine kontrollu olarak namluyu kurmadan serbest biraktim.Namlu neredeyse yari kurulu vaziyete kadar kalkip orada kaldi Simdi dedim HAPI YUTTUK.Bugune dek kullandigim hic bir silahta kurma kolunda bu denli bosluk yoktu.Normalde olamazda... Silahi ters cevirip baktigimda gercekten hayrete dustugum bir manzarayla karsilastim:Kurma kolu sag taraftan kundagin icine dayanmis gibi yan duruyordu.Kundak disindan sertce bir darbeyle namlu bir miktar rahatlayip biraz daha kalkti ama haladaha olmasi gereken konumda degildi.Tekrar ters cevirdigim silahin namlusunu gok yuzune dogrultup namlu icine bir goz attim.NEMI GORDUM?BUNU OGRENMEK ISTIYORSANIZ YAZININ SONUNU BEKLEYIN.
Sonunda silahi hic zorlamamaya atis yapmadan once karin agrisi neymis iyice ogrenmeye ,basa cikamayacagim bir problem gorursem aynen geri iade etmeye karar verdim.Once silahi kundagindan ayirip kurma kolunun neden yan bastigina(ASLINDA YAN BASAN BENCE BENIM)baktimki;Manzara felaket..
Henuz deneme amaciyla Veli beyin birkac kez atis yapmasina ragmen kurmakolunun pimi (hangi mantik veya hizmetle dizayn edildigi muamma)govde uzerinde adeta torna kalemi gibi calisarak istisnasiz ve abartisiz 2-2.5mm eninde 3-3.5 cm boyunda devasa bir talas kaldirmis ve kurma kolu kanalina sivamis ki,akillara zarar.Gordugum kadariyla bunun tek sebebi kurma kolu piminin dolu malzeme yerine boru malzemeden yapilmis ve boru ek yerinin adeta HSS kalem gibi yuzeye cevrilmis olmasiydi.Gerekli bakim ve degisiklikleri yaptiktan sonra silahi tekrar kundagina oturtum.DV200 le namlu icini yikayip pamuklu bir bezle olabildigince temizledikten sonra(BUTUN BEZ SIM SIYAH OLDU )Yine osmanli tokadiyla actigim namluyu (Halen surtunmeler devam etmekle birlikte)ilk denememe nazaran kolay denecek bir sekilde kurdum.Silahin yeni olmasi ve diseletkisi yapabilecegini goz onunde tutarak diana extra heavy pellet le ilk atisimi yapmaya karar verdim.Karar vemesine karar verdimde suprizler bitmediki......................