Herkese merhaba,
Yeni aldığım Hatsan mod 135 Klasik tüfeğim ile atış yapmak istedim ancak hevesim kursağımda kaldı ve daha ilk günden soğudum diyebilirim.
Tüfeğin gücünü, ağırlığını, yay sertliğini bir kenara bırakarak, isabet oranı hakkında problem yaşamaktayım.
Gruplama, sabitleme vs hk net bilgim yok. İnternette araştırmalarım dürbünle gruplamaya yöneltiyor ancak ben dürbün kullanmıyorum.
Kısaca sorularım şunlar:
1- Tüfeğim ortalama 7 metrede 3 cm kadar yukarısına atış yapıyor. Hediye edilen dandik mermilerle ve Spot-On Solid 26 grain ile atış yaptım.
Tüfeğin gez ayarıyla oynama yaptım ancak yine de düzelme olmadı. Ayarlamalar doğrultusunda tüfeğin sağa - sola çekişini yapabiliyorum ama yukarı aşağı ayarını yapamıyorum. Yukarı aşağı ayar yapsam da yine de yukarı atıyor.
Tüfekte, namluda sıkıntı olabilir mi ?
2- Dandik plastik kutuda hediye edilen mermi ve Spot-On Solid 26 grain. mermi tüfeğe uygun olmayabilir mi ? Gruplama için özel mermi kullanmalı mıyım ? Ör : Spot-On 18.16 Dome vs.
3- 7 metre gruplamada attığım tüm mermiler nokta atışı gidiyor. Ancak hedefin 3 cm yukarısına. Sanırım tüfeği henüz tam tanıyamadığım için ben de yanlış ayarlama yapmış olabilirim. Bu tüfeğe özgü, çekmem gereken özel bir ayar var mıdır ?
4- Tüfek halen dizelleme yapıyor. Dizelleme sonrası mı gruplama yapılmalı ?
Güçsüz biri de değilim ama tüfeğin kurulumu beni aşırı zorladı. Yaklaşık 70-80 atıştan sonra kaslarım pelte olduğu için devam edemedim
Umarım tüfek düzelir ve yay alışır.
Uzman görüşlerinize ihtiyacım var.
Teşekkür ederim.