Arkadaşlar merhaba.
Az önce yine ilçe Jandarma Komutanlığına gittim. Tanıdığım olan Jandarma komutanı geçici bir görev ile Menemen'e atandığından yerine vekalet eden başka bir komutan ile görüştüm. Malesef 29 Ekim'e kadar Büyük Yamanlar'da bırakın piknik yapmayı, yolda durmanın bile yasak olduğunu, ancak Karagölde bir engel olmadığını söyledi.
Hal böyleyken önümüzde iki seçenek kalıyor.
1. Karagöl: Ben az önce ordaki yetkili ile telefonda konuştum. Bize rahatlıkla atış yapabileceğimiz bir yer tahsis edebileceğini söyledi. Ayrıca burda her türlü piknik ve mangal yapma olanakları mevcut. Ayrıca girişte araba başına 6 ytl ödendiği taktirde mangal da veriyorlar. Bizim sadece kömürümüzü getirmemiz yeterli. Tahsis edilecek atış sahası hakkında malesef bir fikrim yok. Ama orada en azından Jandarma korkusu da yok. Burası ile ilgili bilgi almak isteyen arkadaşların Google'a karagöl yazmaları yeterli.
2. Sasalı Okaliptüs ormanları: Burası için Jandarma komutanının bana verdiği bilgiye göre, bizim için sorun teşkil etmeyecek bir yer. Ormanın bataklık araji üzerinde oluşmasından dolayı, orman arazisi kapsamında olmadığından, piknik için izine ihtiyaç olmadığı, ancak atış yapılacağı için (havalı silah dahi olsa ) Menemen Jandarma komutanlığından izin alınmasının daha doğru olacağı söylendi. Yanlız ateş yakıldığı taktirde devriye gezen birlikle sorun yaşanılacağı ifade edildi.
Evet arkadaşlar, durum aynen böyle. Her iki yerin artı ve eksilerine bakıldığı taktirde, sadece mesafe açısından Sasalı daha avantajlı. Rahatlık ve huzur açısından ise Karagöl daha uygun görülüyor. Artı, orada tesislerdeki diğer olanaklardan da faydalanma imkanı var.
Her iki seçenek hakkında ortak bir kararın uygun olacağı görüşündeyim. Bu nedenle tüm arkadaşlar fikirlerini yazarsa, en kısa yoldan sonuca varmış oluruz.
Saygılar.