dedim dürbünü çıkarayım, bir süre açık nişangahla atış deneyeyim
dürbünü söktüm, kutuların dibinde gezi arpacığı buldum monte edecektim ki meğerse gezin vidasını kaybetmişim kavanozdan cıvatalar buldum tam uyduramadım deliği yalama ettim yani sonuçta açık nişangah işi yalan oldu tekrar dürbünü takmam gerekti
aç parantez: weihrauch meydan servise vida talebinde bulundum, parça şemasını ve vidanın kodunu verdim lazım dedim kaç gün oldu dönen yok sanırım sahipsizim :kapa parantez
önce dürbün ayarlarını sıfırlamak gerekli, yani fabrika ayarlarına döndürmek gerek
taretleri tam tur döndürdüm dipten dibe 14 tur dönüyor, yarısı 7 tur, her ikisini de ortaladım
dürbünü taktım. eye relief 8.9 mm imiş, mercekten 9 cm uzağa kabzaya işaret koydum
silahın namlu çıkış hızını, mühimmatın özelliklerini, hava ve yol şartlarını chairgun programına girdim, sıfırlama mesafesi 21 m çıktı
iç bahçede o mesafe yok 21 metrenin yakın sıfırı 7.5 metre imiş koydum a4 kağıdı duvarın dibine çizdim artıyı
verdim pelleti namluya patlattım baktım hedefin üstüne sağına atıyor ölçtüm 3 cm yukarı 3 cm yana
aç parantez: eğer ilk sapmalar 3 cm değil de 20 cm gibi çok sapma olsa sadece çıtçıtlardan ayar yapmak sağlıklı olmuyormuş, dürbün ayaklarının altına parça koyarak bolluğu almak gerekiyormuş :kapa parantez
gelelim ağır matematik bölümüne
dürbünümün taret ayarı moa ile yani minute of angle. her çıt 1/4 moa, toplamda 165 moa ayarlanabiliyor
1 moa eşittir 100 yardada 1.047 inch. bize göre düzenleyince 100 metrede 2.91 santim
benim sıfırlama mesafem yedi buçuk metre olduğundan bu mesafede 1 moa eşittir 0.218 cm, içler dışlar çarpımı
3 santim sapmada 13.76 moa eder onu da dörtle çarpıp çıtçıta çevirince 55 çıt ediyor
taretleri 55 çıt aşağı ve 55 çıt sola alıyorum
sürüyorum mermiyi patlatıyorum hop bullseye. iki kere daha sağlama alıyorum, dananın iki gözü bullseye bullseye
matematik sayesinde evdeki hesabı çarşıya uydurmayı becerdim
ama çok karışık işler beynim karıncalandı biraz haliyle az kullanıldığından olabilir, antrenman şart…