- Resmi Gönderi
Değerli Arkadaşlar,
FX lerle ilgili fikirlerimizi, açık yüreklilikle yazabilmemiz için bu konuyu açma ihtiyacı hissettim,
Buluşmada merak edenler için, 3 model T12 - Gladiator - Revolution silahlarla toplamda 5.000 e yakın atış yapıldı ve pellet canavarı olarak suçlanan Revolution bu miktarın %50 sine yakınını harcadı,
Bu atışlar sayesinde silahların bir anlamda testleri yapılmış oldu, üstelik ağır şartlarda, yani tekil kullanıcı değil, herkes bu silahları gönlüne göre kullandı, bolt u yarım kurup tetik düşürenlerden tutunda, vs... vs... Ve hiç bir sorun yaşanmadı, bugün silahları öylesine bir ön inceleme yaptık ve sanki hiç atış yapılmamış izlenimleri aldık.
Ben birde burada, dünde buluşmada bazı arkadaşlara bahsetmiştim, "Namlu" Daha önce çok bahsedildi "Mach Grade" Yani müsabaka kalite, ben samimi olarak itiraf edeyim, bende çok sayıda Orijinal Lothar Walther namlu var ve bu namlular tek kelime ile mükemmeller ve FX lerin üzerindeki L.W. Namlular için söylenen Mach Grade namlu ifadesinin ben bariz bir şekilde gözle görüleceğini beklemiyordum, yani olsa olsa atışlarda gurupman yapımında farkedilecek diyordum, ama geçtiğimiz cumartesi çıplak göz ile Mach Grade namlunun ne olduğunu gözlemledik, ve elimizde bulunan L.W. Namlularımız ile kıyas yaptık,
Sonuç : Orijinal Lothar Walther namlularda yiv - set ler mükemmel açılmış, ama Fx lerdeki namlular ile gözle mukayese yaptığınızda şaşkına dönüyorsunuz, ! Orijinal L.W. Namlu çok iyi incelendiğinde yiv ve set lerde mikro çapak ve çizikler var iken, ( bu çok doğal, çakının namlu içinde yiv-set açılırken sürtünmesinden oluşan izler, FX Lothar Walther Mach Grade namluların yiv ve setlerinin adeta ayna görünümünde sanki polisaj yapılmış diyebileceğim (lebleme" işleminden geçtiği bariz görüntüledik,
Tabiki namludan çıkan merminin BC değerini koruması, hattâ artırması desem abartmışmı olurum bilemiyorum ama bu namludan çıkan pellet havadaki sürtünme kat sayısı ve isabetliliği mükemmele taşır.