Merhaba,
Tüfeğim Gen2'den önceki son parti Gen1. Güç ayarı yaparken çekiç yayının en düşükten 2-3 turundan sonra kolun kurulamayacak kadar döndürüldüğü son nokta arasında fps de hiçbir değişiklik yapmadığını fark ettim. Konuda bilgisine güvendiğim bir arkadaş mevcut yayı daha sert bir yayla değiştirmemi önerdi. Buna göre yay bakacağım. Sorum şu : aynı boy ve çapta daha sert yay bulamazsam ne yapmalıyım ? Aynı çap ve sertlikte 1-2 sargı daha uzun yay mı almalıyım ? Veya aynı çapta daha sert ama uzun yay buldum diyelim. Bunu alıp orijinal yayla aynı boyda kestirmeli miyim veya varsa farklı öneri almak isterim.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Reximex Throne çekiç yayı değişimi
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Öncelikli olarak regülatör basıncınız nedir paylaşırsanız daha iyi yardımcı olabiliriz. Regülatör basıncınız düşükse çekiçi artırmanız fpste değişiklik yapmayacaktır
-
Öncelikli olarak regülatör basıncınız nedir paylaşırsanız daha iyi yardımcı olabiliriz. Regülatör basıncınız düşükse çekiçi artırmanız fpste değişiklik yapmayacaktır
130 bar
-
bende gen2 var benı ılgılendıren konu takıp deyım baskalım bıseyler cıkacakmı
guclendırmek mod lamak bende cok ıstıyorum cunku
-
yayı alıp yaycıya gidiyorsun , 1 e 1 ölçüde uzunluk çap oranını koruyarak 1 tık daha kalın yay çektiriyorsun. hepsi bu , ölçülere bağlı kaldığınız sürece yayı güçlendirmiş olursunuz.
1 diğer yöntem de kendi yayının önüne ya da arkasına 1-2 mm kalınlığında pul koymak.
-
Merhabalar Gen 2 için yazıyorum
original yay tel kalınlığı 1.20 boy 6cm dış çap 13.50 mm aktif sipir sayısı 8 toplam sipir 10
tel kalınlığını 1.20 den 1.40 a çıkartırsanız valfi her basınç ayarında açmak için yeterli. Ben diğer tel kalınlıklarındada denedim. 1.40 üstü gereksiz.
Bu yazdıklarım orjinal çekiç için geçerli.
-
Merhabalar Gen 2 için yazıyorum
original yay tel kalınlığı 1.20 boy 6cm dış çap 13.50 mm aktif sipir sayısı 8 toplam sipir 10
tel kalınlığını 1.20 den 1.40 a çıkartırsanız valfi her basınç ayarında açmak için yeterli. Ben diğer tel kalınlıklarındada denedim. 1.40 üstü gereksiz.
Bu yazdıklarım orjinal çekiç için geçerli.
Gen2 ile Gen1 çekiç ağırlıklarının farklı olduğunu biliyorum ama hangisi ağır hangisi hafif bilmiyorum. Yine de yazdıklarınız hangi ölçüleri dikkate almam gerektiği hakkında fikir verdi, teşekkürler. Orijinal yayı ölçüp bir kademe kalınını arayacağım.
-
Gen2 ile Gen1 çekiç ağırlıklarının farklı biliyorum ama hangisi ağır hangisi hafif bilmiyorum. Yine de yazdıklarınız hangi ölçüleri dikkate almam gerektiği hakkında fikir verdi, teşekkürler. Orijinal yayı ölçüp bir kademe kalınını arayacağım.
rica ederim. en sağlıksı orjinal yay'ı ölçüp çeşitli tel kalınlıklarıyla deneme yapmak. Bulunduğunuz şehir sanayilerindeki yay imalatçıları yardımcı olurlar. Gen2 de bariz güç farkı elde edilebiliyor( benim tüfeğimde extra namlu portu genişletildi). , portlar, plenum hacmi valf gibi etkenlerde var tabi.
-
çekici hafifletip yayı sertleştirsek hava sarfıyatına nasıl bir etkide bulunur
-
birde gen 1 ler maksimum 200 bar basılıyor tüpü değiştirsem 300 barlık tüp taksam 250 bar basılırmı