Herkese hayırlı günler. Arkadaşlar bir pcp almayı düşünüyorum. Aklıma yatan model ise Hatsan Nova Compact. Amacım grupman yapmak değil, 50+ metre mesafeli atışlar yapmak. Biraz fantastik düşünürsek bu tüfek 200 metre ve üstünde isabetli midir deneyen arkadaşlar varsa fikirlerini rica ediyorum. Ama bazı başka sorularım var size. Sorularım Hatsan özelinde olacak.
Öncelikle bazı modellerde LW namlu ve yerli namlu seçenekleri var, fiyat farkı ise aşırı derecede fazla. Peki iki namlu arasında aman aman, kesinlikle hissedersin diyeceğiniz performans ya da kalite farkı var mı?
Bu modeller çıkalı yıllar olmuş, ilk çıktığında üretimden kaynaklı bazı hatalar olması kısmen kabul edilebilir ama yıllar sonra da aynı hatalar 'hiç düzelmeksizin' devam ediyor mu?
Diyelim ki edilmiyor, yine forumda Hatsan'ın da teknik servis konusunda sorunlu olmaya başladığını okudum. Ama ekserisi eski yorumlar. Hala bu şekilde mi devam ediyorlar, ya da bu yorumların doğruluğu var mı? (yanlış anlaşılmasın bu yorumları yazan arkadaşların şanssızlıkları olabilir mi babında soruyorum)
Bir de bunlar çerçevesinde Nova Compact için nasıl bir dürbün alınmalıdır, kullanım ve malzeme kalitesi bakımından soruyorum. Kafamda bir bütçe belirlemedim fakat dürbüne de çok para harcamak da istemiyorum. Daha doğrusu profesyonel olmadığım için gereksiz para harcamış gibi olmak istemiyorum Sağlıklı nişan alınabilsin, kolay bozulmasın gibi beklentilerim var. Zaten eminim bu soruyu anlarsınız
Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.
Ekleme: Bir de bu tüfek (6,35 pellet bulmanın zorlaşmasından ötürü soruyorum) 6,35 mi yoksa yüksek grain pelletler ile kullanılmak üzere 5,5 olarak mı kullanılmalıdır, ikisi denk olur mu?