Selam Arkadaşlar,
Bugün FX Gladiator'ım geldi. Gercekten resimlerinden çok daha güzel duruyor. Görünüş olarak revonun yanında biraz düşündürtmüştü beni ama kendisini elime alınca gerçekten güzel bir tasarımı olduğunu gördüm
FX'in orjinal pompası ile hemen doldurmaya giriştim ama tüp hacmi dolayısı ile baya vaktimi aldı 40bar'dan 200'e çıkarmak
Bir de kurma koluna alışmak biraz vakit alıyor. Çok çekince kilitleniyor sarjörü çıkarmak için manuel indirmek gerekiyor. Bir de kilitliyken tetiği düşürüp kolu ani indirince ateşleme yapıyor, dikkatli olmak gerekiyor... Alışmak biraz vakit alıcak gibi
Mustafa Bey'e ve Volkan Bey'e buradan çok teşekkür ediyorum ilgilerinden ve gönderimdeki titizliklerinden dolayı
Sormak istediğim bir kaç soru var:
- Tüfek 220bar'lık ama kullanma kılavuzunda en azla 200bar basın diyor. Bunun nedeni nedir?
- Tüpü 200bar doldurup saklamanın bir dezavatajı var mı? Co2'lerdeki gibi dolu kalmaması mı gerekiyor? Eğer öyleyse kaç bar'da durması gerekiyor? Umarım dolu saklanabiliyordur, çünkü pompa ile doldurduktan sonra atışa hal kalmıyor
- Kurma kolunu çekip bırakınca son kilit noktasına kadar gitmiyor, biraz önde duruyor. Pellet'in namluya tam oturması için ve havayı verimli kurmak için onu elle sonuna kadar itip oturtmalı mıyız? Çünkü çekip bırakıp ateş edince çıkan sesle çekip bıraktıktan sonra elle biraz daha itip oturtunca çıkan ses arasında fark var. Yoksa normalde sonuna kadar gidip oturması gerekiyor da benim tüfekte mi bir sorun var? Çünkü FX tanıtım videosunda amcam çekip bırakıp seri seri ateş ediyordu..
- Şarjör kullanmadan namluya tek mermi sürmek mümkün mü? Bir zararı olur mu? (şarjöre sığmayacak uzunluktaki pellet'ler için)
- SON olarak da arkadaşlar, SUSTURUCU ve BİPOD'a ihtiyacım var bu tüfek için. Orjinal Clamp'ini aldım bipod için, ona uyacak bir bipod bulabilecek arkadaşlara minnettar olurum Bu aralarda yurtdışından bir şeyler getirtecek olanlar bana da susturucu ve bipod sipariş ederlerse çok makbule geçer
Yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum. Buluşmalarda görüşüp tanışabilmek ümidi ile şimdiden teşekkrüler herkese