Uzun bir aradan sonra ft için hazırladığım webley xocet imle geçen maceramı tamamladım ortaya güzel birşeyler çıktı
öncelikle zannedersem silah webleyin hatsanla işbirliğinden oluşan ilk ürünlerden çünkü üzerinde hatsan ibaresi var 2007 temmuz yapımı bir silah vede baya yaşlı yaşlılığınıda bir şekilde gösteriyordu.
ancak tetik hatsan tetiği değil ne 1. nesil quattro nede 2. nesil quattrolara benziyor orjinal bir yapısı var ve inanılmaz güzel bir tetik 2 yönde ayarlanabiliyor boşluk ve ağırlık ayarı var.. serçe parmağınla çek tetiği çok hafif ve hassas vede enteresan şekilde parça sayısı az iki ana parça ve iki yay ile işi bitirmiş ingiliz.
Silah 27mm silindir çapına ve 85mm piston strokuna sahip buda benim gerçekten ilgimi çekti çünkü 48.6 cc lik bir silindir hacmine sahip hemen hemen hw lerin silindir hacmine yaklaşmış durumda.
bu silahta lock time a takılmamak için ilk önce namlu kısaltmaya karar verdim. sıkı geçme yatağından çıkartamadığım için namlu ucundan kısalttım öncesinde şok kontrolü yapıp olmadığını görünce besmele ile sünneti yaptım. 11.9 inç yani 30.2 cm namlu oldu. namlu crownu ve temizliği her yiv ve sete ayrı ayrı kontrolü elle yaptığım için baya bir uğraştırdı ve 3 gün kadar zamanımı aldı. namlu ucunda 45 derecelik crown var
namlu uzun iken sürat kontrolü yapamadım çünkü yaşından dolayı piston contası kalmamış un gibi dağılmıştı. onu yenisi ile değiştirdim hatsanın 27mm piston contaları uyuyor Allahtan. ayrıca piston gövde de iç tarafta sürtmeden dolayı deformasyon yaratmış ancak sevindirici taraf ilk giriş bölümünde olduğundan orayı ufak taşlamalarla toparladım.
namlu kısaldığı için 15 cm kadar 90 -100 fps kadar süratinin azalacağını düşünüyordum ancak sürat 8.44 de 680 fps çıkınca olay çetrefilleşti.
bu sefer tek alternatifim vardı pistona müdehale edip yay değiştirmek üstündeki yay 34 sipir 18.5 mm ve 2.5mm tel kalınlığında idi pistonda ona uygun olunca tornada pistonun çapını 2mm kadar genişlettirdim. piston iç duvarına derlin kaplattım ve 1250 lik diye bilinen mod 125 lerin yayını buna göre ayarladım yay 20mm çapında 3.5mm et kalınlığında ve 30 sipir olunca silahın pellet hızı 8.44 grain pelletle 780 fps ye ulaştı sarsıntı yay boyu kısaldığı için de oldukça azaldı. ayrıca yayı tekrar sök takta prese gerek kalmadı çıplak elle takılabilir hale geldi bu silahı sahra sök takımınıda çok pratikleştirdi.
son hali
ve grupmanları
15m desteksiz 4 atış spot_on 9.72 pellet
25m desteksiz ft tarzı oturarak 10 atış 9.72 spot_on pellet
35m desteksiz oturarak 10 atış spot_on 9.72 pellet.
spot on pelletler kutu içinden seçilerek birbirine en yakın form ve ağırlıktakiler gruplanarak atılmıştır.