Bir ara bende bu dizelleme ile uğraşmıştım. Dizelleme atışı ile grupman çıkarabilmiştim. Pelletlerin arkasını vazalin ile doldurmak baya baya istikrarlı atışlar veriyordu. Kral n03 .22cal benim ayarladigim yay 13,5fpe güç üretiyordu ve 45.5cm namlusu var. Uzun zaman oldu ama 600-650 ile atacağı pellet çok rahat 900- 1000fps lerde atığını hatirliyorum. Vazelin ile grupman çıkarabiliyordum. Namluyu temizlemekte epey zahmetli oluyordu. Dizel araba egzozu ile aynı koku ... Ama alışınca dizellemesiz atış yapasınız gelmiyor.
50cc falan herhalde elimdeki silahın silindir hacmi. Emir hocanın dizelleme yaptığı silah 100cc belki daha da fazla ... BaYa baya gürültü de çıkıyormuştur tahminimce
Hocam 25gr ve 100joule , kalibresindeki ateşli ile eşdeğer bir güç
evet kalibresinde ki ateşlilere denk bir güç çıkartıyor ama artık dizelleme yapan havalıya da havalı dememek lazım artık pellet arkasında bir şeyler yanarak patladığı için o artık ateşli oluyor . ancak şuda bir gerçek yaylılar çalışma prensibi nedeniyle istesende istemesende dizellemeye çok açıktır. patates cipsi yersin elin yağlıdır o elle pellet sürersin namluya silah dizeller. tetikten yağ damlar oda parmağına bulaşır farketmezsin yada önemsemezsin pelleti koyup tetiği çektiğinde bommm bir bakmışsın duman işareti vermiş silah. onun için ben yaylıların vede yaylıcıların sağı solu belli olmaz derim vede yaylıyı severim isteyerek yaparsan tekniği ile çok hoş olur istemedende olursa baş belası olur.