Merhaba arkadaşlar. Bugün kundak vidası ile biraz uğraştım.
Elimdeki tüfeğin kundak vidası gevşediğinde gurupman da beraberinde dağılıyor. Hemen müdahale edip sıktığımda gurupman eski haline geliyordu. Kundak vidasını incelediğimde; vida güzelce sıkılıp üzerine küçük sabitleme vidası takıldığında malesef bu sabitleme vidası altındaki yüzük şeklindeki somuna temas etmiyordu.(temas etmesi için daha gevşek olması gerekiyordu) Gevşediğinde ise bu somun sabitleme vidasına değinceye kadar gevşiyor ve orada sabit kalıyordu. (yani gevşediğine sahit oldum ama yere düştüğü hiç olmadı. aksi halde yere düşene kadar gevşerdi)
Düşündüm ki bu vidaların kundakta oturduğu yuvarları uygun ölçüde o-ringler ile biraz doldurursam bu sabitleme vidası ile daha erken temas sağlarım ve gevşemenin de önüne geçmiş olurum. Kundak vidasının oturduğu sağ sol iki yuvaya da iç 8mm dış 10mm 2 adet oring koydum ve üzerine bu vida takımını sıktım sabitleme vidasını da ekledikten sonra yaklaşık 40-50 atış yaptım. 23metre Crosman HP 7,9gr ile de 5li grupman denemesi aldım. Şimdilik gevşeme yok. Ancak aklıma da pek yattı diyemem çünkü o-ring yerine birde aynı şekilde metal yüzükler olsa daha mı iyi olurdu? Tavsiyelerinizi ve deneyimlerinizi bekliyorum.