Herkese Merhabalar.
İçinden çıkamadığım bir konuda sizlerin görüş ve önerilerinden istifade etmek istiyorum.
Kendim ve eşim ve kız kardeşim ile hem stres atmak hem de atış eğitimi yapabileceğimiz bir havalı tüfek arayışı içerisindeyim. Gördüğüm ve izlediğim kadarıyla 5.5 mm çapı istediğimi karşılayacak nitelikle. Çalışma sistemi açısından da yaylı, gaz pistonlu, pcp tüfeklerin mevcut olduğunu gördüm. Yurtdışı kaynaklarından da okudum üzere genel kanının gaz pistonlu tüfeklerin, yaylılara göre daha uzun ömürlü olduğu. Bu nedenle aklıma gaz pistonlu (markasına göre igt ya da vortex gibi) sistem oturdu. Bu noktada Hatsan markasında namludan kırmalı modellerde Mod 135 Vortex QE, SpeedFire, SpeedFire 1250, Alttan kurmalı modellerde de Torpedo 150 Sniper Vortex, Torpedo 155 Vortex modelleri yatmakta. Bir yandan Antalya'da ikamet etmem sebebiyle ziyaret ettiğim bir kaç av bayisinde bu ay içerisinde kampanyaya girmiş olan ve pompa ile dolumu mümkün olan PCP cinste Hatsan Flash 101 modeli ısrarlar tavsiye edilmekte. Bizim amaçladığımız hedefe uygun, dürbün kullanımına müsaade edebilecek, dengeli bir silah (hedefimiz öncelikle stabil bir isabet sağlamak, ayrıca güç anlamında da en az orta seviyede tahribat gücü olabilir.) olarak neyi tercih etmeliyiz? Bu anlamda başlangıç olarak gaz piston sistemine sahip bir tüfek bizler için yeterli olur mu yoksa söylendiği gibi PCP almak bu anlamda daha mı uygun olur? PCP'nin dolumu noktasında pompa konusunda çok fazla hava kaçırdığı vb. durumlar yaşanması sebebiyle şikayetler olduğunu görmüş olmaktan dolayı biraz çekinmekteyim açıkçası.
Bu anlamda bana önerebileceğiniz marka ve modelleri rica etmekteyim.
Kıymetli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.