AMP Regülatörlü tüm Fx modellerinde görülme durumu çok yüksek. Sorun regülatörün düşük güçte power planiumu hızlı dolduramaması.
Örnek.
Burada aşırı yavaşlık var bu benim pistonumun aşırı deformasyonda olması mantık bu.
Olması gereken.
Yüksek güçte bile ufak dengesizlik biraz yavaşlama var.
Bu sorun Regülatörün ana malzemesi pirinç ve polimer parçaların fabrikasyon micron boyutunda gözle görülemeyecek kusurlarından kaynaklanıyor.
peki nasıl çözülür.
Doğuş hocanın bir videosu mevcut.
FX ileride büyük ihtimal geçecek çok şikayet var ama 2022-2023 model PCP lerin de Polimer Piston kullanıyor ve bu sorunun ana kaynağı bu. Doğuş hocam cımbızla çekip alıyor ama polimer pistonun çok hassas ufak bir kaçırma cımbızı çizmeye ve pistonu atıl etmeye yeter pistonu çıkarmak için cımbız ve karga burun kesinlikle önerilmiyor.
Piston sökücü
Resimde pistonuda göstereyim
airgunturk.com/attachment/45073/
Soldan sırayla.
1.Piston FX impact MK 1 14 mm polimer piston.
2.Piston 1. İle aynı sadece boyu 16 mm polimer piston. Tüm AMP regülatörlerde kullanılan ve hızla deforme olan parça.
3. Ve 4. Pistonlar pirinç malzeme ile yapılan sorunu ortadan kaldırmaya yönelik yeni pistonlar.
Şu anda polimer pistonumu çıkardım nasıl bir Tecavüze maruz kaldığını görmeniz açısından.
airgunturk.com/attachment/45074/
Pistonu çıkartırken kalitesiz cımbız kullanmamın cezası.
Yeni Polimer piston Veli abiden sipariş geçtim. 2 tanede pirinç piston yurt dışından sipariş geçtim. Malzemeler geldiğinde gene buradan paylaşacağım.