Comet yaylı dampa (protektör) ayak boşluk sorunu

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • öncelikle herkesin bayramını kutlarım.

    hobiye merakı geçmişten gelen, ancak yeni fırsat bulabilen dolayısıyla yeni başlayan biri olarak aranızdayım.

    Bayram dolayısıyla köydeki aile toplantısına götürüp bir günde tüfek başına 500+ pelet atan tüfeklerimin bakımlarını an itibariyle bitirip, laçkalaşan vidaları söküp, locktite sürüp kurumaya bıraktım.

    Her iki tüfektede kullanmakta olduğum comet protektör ayakların bu savaşta ağır yara aldığını üzülerek belirtmeliyim.

    Ayaklarda gevşemeyen hiç bir vida/setskur kalmamış olmasını normal kabul ediyorum ancak kızaklarda oluşan bollaşma acaba ürünlermi çok kalitesizdi yoksa benmi yanlış birşey yapıyorum düşüncesi yarattı? En nihayetinde bu şekilde kullanmaya devam edersem dahada salacağını düşünerek kızakların içerisine kola kutularından ~3-4mm genişliğinde kızak boyunda şeritler kesip şim olarak içlerine yerleştirip bir miktar yağladıktan sonra her vidayı loctite sürerek tekrar topladım. Şimdi kızaklar tatlı bir serlikte ancak hiçbir yalpa durumu kalmamış durumda. İttirildiğinde yay görevini yerine getirip dürbünü tekrar arkaya sürebiliyor. Yaptığım işlemle ilgili daha önce başına gelen ve deneyen varsa tecrübelerini bekliyorum.

    İşlem sırasında fotoğraf çekmek aklıma gelmedi ancak en kısa zamanda fotoğraflarını çekip yüklerim :thumbup: