Merhaba, uzun zamandır atış işine ilgiliyim. Daha önce yaylı havalı Gamo tüfek ve son yıllarda Zoraki light ile atışa devam ettim. Şimdi müsait bir arazi olduğu için tekrar tüfeğe geri dönmek istiyorum ve 50 metre civarı atış yapmayı hedefliyorum. 2 de çocuk var ve onlar çok ilgililer konuya, bu yüzden her atışta tüfeği kurmaya uğraşmadan rahat bir şekilde onlara atış yapma imkanı sunmak istiyorum. Durum böyle olunca PCP tüfekler tek seçenek kalıyor. Bana en azından 50 metrede stabil, çok ağır veya uzun olmayan, mümkünse çocukların da rahat pozisyon alması için ayarlı taktik dipçiği olan bir makine lazım. İthal müthiş modeller var ama başlangıçta işi tecrübe etmeden çok büyük bütçe ayırmak istemiyorum. Silah, pompa veya tüp, dürbün, susturucu vs derken iş büyüyor. Bu nedenle sizlerden amaca uygun f/p modeli önerileri rica ediyorum.
Öncelik isabet, ama uzun mesafede ufak tefek hedefleri patlatabilmek de eğlenceli olur. Bu yüzden kalibre tavsiyesi de bekliyorum. Şimdiye kadar hep 4,5 mm kullandım ve açıkçası daha yüksek kalibreleri merak etmiştim.
Öneriler için şimdiden teşekkürler.