Mod 95 için Başlangıç Dürbün Aranıyor

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • 2. Elde satılan orjinal zeis var yaylıya ancak zeis dayanır pahalı olduğunun farkında yım ama 25 yıldır havalı hobisindeyim dürbün tüfekten çok daha önemli olduğunu keşfedeli uzun zaman oldu dürbün ömürlük olucak tüfek zaten bolca seçenek var zamanla tüfeği değiştirirsiniz ama dürbünü değiştirmezsiniz şuan bütçem müsait olsa alırdım

FX Dreamline Compackt 5,5 mm + zeiss 5*25*50 ffp satılık

kral puncher np01 5,5mm + leapers 3-12*44 mini swat mildot satılık

reximex tormenta 5.5 mm + tac vektor 4-16*50 sf satılık

kral mortal 5,5 + tac vektör sentinel 4-15x50 e-sf satılık

• Siz dürbün önemli demişsiniz bende saçmanın önemini vurgulamak istiyorum saçmada çok ama çom farkediyor kendimce iyiki bu jsb 18.13 grain saçmalar imal edilmiş diyorum.

Cricket .22 wst

8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel

• Siz dürbün önemli demişsiniz bende saçmanın önemini vurgulamak istiyorum saçmada çok ama çom farkediyor kendimce iyiki bu jsb 18.13 grain saçmalar imal edilmiş diyorum.

Arkadaş dürbün sormuş pellet sormamış ki pellet tabikide önemli ama her namlunun sevdiği pellet te farklıdır herkes elindeki tüfeğe deneme yöntemi ile buluyor örnek vermek gerekirse bendeki tormenta pars 18.13 severken kardeşimin tormenta sı pointedi seviyor hatta 25mtden çiviyi çakıyor

FX Dreamline Compackt 5,5 mm + zeiss 5*25*50 ffp satılık

kral puncher np01 5,5mm + leapers 3-12*44 mini swat mildot satılık

reximex tormenta 5.5 mm + tac vektor 4-16*50 sf satılık

kral mortal 5,5 + tac vektör sentinel 4-15x50 e-sf satılık

• Modlanmış bir Mod 95 ilk sahibiyim ki en az 10 yıldır... Size tavsiyem kesinlikle şudur... Ucuz ve iş görecek bir 6x24-50 alın ve dampa ayakla kullanın... Dürbün ön merceği arkasında yay bulunan önden paralakslı dürbünler azıcık daha dayanıyor uygun montaj ayağı ile... Naçizane çok kaliteli dürbüne bütçe yetmiyor ise ...

• Modlanmış bir Mod 95 ilk sahibiyim ki en az 10 yıldır... Size tavsiyem kesinlikle şudur... Ucuz ve iş görecek bir 6x24-50 alın ve dampa ayakla kullanın... Dürbün ön merceği arkasında yay bulunan önden paralakslı dürbünler azıcık daha dayanıyor uygun montaj ayağı ile... Naçizane çok kaliteli dürbüne bütçe yetmiyor ise ...

tüfekte yapılan işlemler nedir

selam bende de mod 65 var önceki dürbünü bozdum, önden paralakslı daha mı dayanıklı ?

Reximex Throne Gen2 -5,5--6.35

Swampdeer HD Pro 6-24x50 Sfır ffp

hatsan mod 65 vortex 5.5

• tüfekte yapılan işlemler nedir

Hocam piston ağırlığını hafifletmeyi de tecrübe ettim , attırmayı da... Hava çıkış delik çapını önce 6 mm ye büyüttüm sonra 4 mm ye geri çevirdim ( Tornacı olduğum için bunlar basit )... Namlu ucuna 1/2 UNF Moderatör dişi açtım... Ek olarak kırmalı yaylıların zamanla büyük problemi olan namlu sabitleme tırnağına birkaç dokunuş yaptım... Zira amatör kullanıcılar için birçok isabetsizlik , namlunun yukarı aşağı ya da sağa sola mikron seviyesinde bile olsa dürbünün takılı olduğu gövdeden bağımsız salınım yapması... Ayrıca eski dürbünleri de güçlü yaylılarıda kullanmak için ön ve arka lenslerini söküp iç tüp darbeye daha dayanıklı olsun diye esnek şeffaf silikon ile iç tüpün ön ve arka kısımlarını dürbün dış duvarlarına yapıştırmışlığım bile var... Dürbün ayarına negatif bir etkisi yok fakat sarsıntı anında faydası var... ( Tabi bunu son kullanıcısı olacağınız eski dürbünlerde deneyebilirsiniz ) ... :thumbup: Zira zaman değişti ... Şimdi birkaç PCP ile bu hobiye devam ediorum.... Yaylı , oynaması güzel iş fakat bu spordan zevk almak istiyorsanız orta halli de olsa mulaka bir PCP edinin...

Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen cg_society (5 Ocak 2025 01:08).

• selam bende de mod 65 var önceki dürbünü bozdum, önden paralakslı daha mı dayanıklı ?

Selamlar... Forumda Yaylılar ve yaylı sınıfları ile ilgili dürbün tavsiyesi soruları, ustalarımız tarafından birçok defa cevaplandı... Öncelikle şunu bilmeniz önemlidir... Neden Yaylılar dürbün parçalıyor ? Önden paralakslı bile olsa , ateşli bir silahta 20 atış dayanabilecek bir dürbün, Güçlü bir yaylıda 15 atışta dağılabilir... Bunun nedeni ( Dürbünün ve Montaj Ayağının kalitesinden bağımsız ) ateşli silahlarda silahı ateşlediğinizde dürbüne etki eden tepme/darbe tek yöndedir ve geridir... Yaylılarda ise bu etki piston ağırlığına bağlı olarak 2 yönde olur... Önce geri sonra ileri... Yani Yaylılarda piston kurulu ve geride iken, siz tetiğe bastığınızda piston içindeki yay fizik kuralları gereği, önce tüfeği geri itecek sonra da piston gidip kovan duvarına çarpıp tüfeği ileri itecek... Bu darbe de dürbünü ekstra bir strese maruz bırakır... Sizin sorunuza gelecek olursak eğer... Ben kendim şunu tecrübe ettim... 32 mm çapında ön camı olan 3x9x32 ve bayinin tüfeğin yanında hediye ettiği kalitede bir dürbünü, MOD 135 gibi bir tüfek mesela 5 atışta parçalar... Çünkü O dürbünün mesela ön merceğini yerinde sabit tutan diş/paso o kadar darbeye dayanamaz... Zira 40 ya da 50 mm gibi daha büyük çapta ve daha ağır bir ön merceği olan fakat ön merceğinin arkasında yay bulunan @*@*@ gibi bir dürbün aynı tüfek için diğer değişkenler sabit iken daha uzun ömürlü olacaktır... :thumbup:

Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen cg_society (5 Ocak 2025 01:42).