- Resmi Gönderi
Merhaba arkadaşlar. aranızda anlayan yardımcı olacak varsa fikirlerinizi bekliyorum.
2017 model benzinli 42.000 de otomatik toyota corolla 1.6 aracım var. aracıma geçen ay atiker grand marka lpg kiti takıldı.
aracım lpg de rampalar da yada yüksek performans istediğim yerlerde arıza lambası yakıyor. benzinde yapmıyor.
arıza kodu p0304 (4.silindirde ateşleme arızası yazıyor.) lpg ci arızayı bulmak için lpg beynini, enjektörlerini ve elektrik tesisatını komple baştan yeniledi düzelmedi.
bana ya bujilerde yada bobinlerde dedi. bende yerlerini değiştirdim hala aynı arıza kodunu veriyor.
en son bana senin motorda kaçırma olabilir kompresyon testi yaptır dedi.
kompresyon testine bir ustaya gönderdi usta bazı sorular sordu sabah çalısırken zorlanma? düz yolda tekleme gibi aracım da bunların hiç biri yok zaten benzinde de yapmadığını görünce motorla alakalı sorun olmadığını söyledi. kompresyon testi yapmadı, gerek de görmedi.
araca bindi uzun yol testi yaptık bu aracın kesinlikle lpg sinde bir sorun var diyor. kompresyon testine gerek bile yok dedi.
Ankara ostim de kaç yer gezdiysem sorunu bulamıyorlar. bu konuda fikri olan yada ankara da bu usta bu işi çözer dediğiniz yer var mı?