TOYOTA COROLLA HK.

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Resmi Gönderi

Merhaba arkadaşlar. aranızda anlayan yardımcı olacak varsa fikirlerinizi bekliyorum.

2017 model benzinli 42.000 de otomatik toyota corolla 1.6 aracım var. aracıma geçen ay atiker grand marka lpg kiti takıldı.

aracım lpg de rampalar da yada yüksek performans istediğim yerlerde arıza lambası yakıyor. benzinde yapmıyor.

arıza kodu p0304 (4.silindirde ateşleme arızası yazıyor.) lpg ci arızayı bulmak için lpg beynini, enjektörlerini ve elektrik tesisatını komple baştan yeniledi düzelmedi.

bana ya bujilerde yada bobinlerde dedi. bende yerlerini değiştirdim hala aynı arıza kodunu veriyor.

en son bana senin motorda kaçırma olabilir kompresyon testi yaptır dedi.

kompresyon testine bir ustaya gönderdi usta bazı sorular sordu sabah çalısırken zorlanma? düz yolda tekleme gibi aracım da bunların hiç biri yok zaten benzinde de yapmadığını görünce motorla alakalı sorun olmadığını söyledi. kompresyon testi yapmadı, gerek de görmedi.

araca bindi uzun yol testi yaptık bu aracın kesinlikle lpg sinde bir sorun var diyor. kompresyon testine gerek bile yok dedi.

Ankara ostim de kaç yer gezdiysem sorunu bulamıyorlar. bu konuda fikri olan yada ankara da bu usta bu işi çözer dediğiniz yer var mı?

• FB'da bir grup var, bu konularda soru ve yanıt paylaşıyorlar. Oraya üye olursanız belki çözüm bulursunuz :

Profesyonel LPG-AFR Ayarı-lpgayari.com-paylaşım ve iletişim grubu

Niksan Ozark-TW 5,5 mm + Huma Air regulator+Discovery 6-24X44 SF IR

Reximex Meta Premium 5,5 mm + Nikko Stirling Diamond 6-24X50 FFP

Gamo Coyote Black 5,5 mm

Zoraki HP01 4,5 mm

Beretta Elite II CO2

Mavoric M1 Semi Auto 12 CAL

• Ankarada sanayide yaşadığım tecrübelerden yola çıkarsak önce lpg enjektörleri ve beyniyle başlayıp, sonrasında bujiler ve ateşleme bobinlerinin değişmesini önerip en son da motoru indirmeye teklife kadar gider süreç ama yine de çözüm bulmazlar. Muhtemelen lpg sistemi motora uyumlu değildir veya bozuktur, ya başka marka ya da atikerin başka bir modeliyle sorun çözülebilir.

"Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır." (Bediüzzaman Said Nursi-Mektubat)

• cemal tak prins marka en iyisi bence ama yinede senin toyota ile en uyumlu hangisi ise araştır bence

:!:“İnsanlar bilmedikleri şeyin düşmanıdır.”
    :!:“Eğrinin gölgesi de eğri olur.”
    :!:“Cahil ile sakın latife etme. Dili zehirli olduğundan gönlünü yaralar.”
    :!:“Aklı tam olanın, sözü az olur.”
    :!:“Nefesler, ecele doğru atılan adımlardır.”
    :!:''Kendini beğenen kişiyi kimse sevmez.''
    :!:''İnsanı vaktinden evvel yıpratan bir şey varsa, o da tembelliktir.''
    :!:''Açık yürekle konuşan düşman, içten pazarlıklı dosttan iyidir.''

• Eskiden Toyota ile en uyumlusu Lovato idi. Ancak daha sonra anlaşmaları yenilenmedi.

Ba arada, Prins güzel kit ancak bakım vs maliyetleri gerçekten pahalı. OMVL bir dönem çok güzeldi.

BRc bazı kitleri(sequent 32) güzeldi.

alioavci yorumuna katılıyorum. Aracın sağlığı için çok fazla kurcalamamak daha iyidir. En iyisi kitin değişimi.

Ayrıca, kit marka/modeli kadar, uygulamayı yapan ustanın yeteneği ve iş yapması da önemli olduğu tecrübe ile sabittir.

• Bir de şahsi görüşüm toyotanın 1.6 atmosferik motorlarının performansı aracın kasasına oranla biraz düşük kalıyor. Bir de lpg ile kullanmaya başlayınca performas iyice düşebilir. Corolla kullanmadım ancak 1.6 avensisteki gözlemim bu şekildeydi. Onda da atikerin sistemi vardı, lpg ustası bu araca atikerin daha üst model kiti takılması gerekirdi bu kit olmaz demişti. Atiker gold mu ne varmış tam ayrıntısını bilmiyorum.

"Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır." (Bediüzzaman Said Nursi-Mektubat)

• Hedefiniz 1 lt gaz ile kaç km yapabilmek ?

Gamo Coyote Black 5,5 mm

Zoraki HP01 4,5 mm

Beretta Elite II CO2

• Resmi Gönderi

Hedefiniz 1 lt gaz ile kaç km yapabilmek ?

Hocam inanın aldığımdan beri bir iki kez deneme fırsatım oldu. uzun yolda full yüklü şekilde klima kapalı 120 km sabit şekilde 1.4 TL yaktı.litresini 19.48 den aldım.

şehir içi de 2.1 TL yaktı.

henüz tam hesaba oturamadım.

• Hocam inanın aldığımdan beri bir iki kez deneme fırsatım oldu. uzun yolda full yüklü şekilde klima kapalı 120 km sabit şekilde 1.4 TL yaktı.litresini 19.48 den aldım.

şehir içi de 2.1 TL yaktı.

henüz tam hesaba oturamadım.

Fiyatlar değişken olduğu için km'de şu kadar yaktı diye hesap yapmıyorum ben. Ayrıca farklı marka farklı fiyatlı gaz ile farklı mesafe performansı gösterebiliyor.. Bende 2018 1.0 Dacia Sandero Stepway ve Prins Technomax kiti var, üç ay kadar önce taktırdım. İlk dolumumda ( Opet) uzun yol şehir içi karışık 36 lt ile 460 km yaptım.Yani 12,78 km/lt oldu. Ikinci kez yine Opet ile bu sefer 36 litre ile 340 km oldu. 9,44 km/litre olunca tepem attı, kontrola götürdüm bir sıkıntı yok, yakıt çok fark eder dediler. Bundan sonra Petrol Ofis aldım yine 36 lt ile şehiriçi 415 km yol yaptım ki bu memnun edici. Tavsiyem km hesabı yapmaktır çünkü aynı gün yolda şöhretli şöhretsiz markalarda 18.90 TL'den 22,10'a kadar çeşitli fiyatlar gördüm. Ancak bir markada ve hatta o markanın belli istasyonunda karar kıldıktan sonra km de kuruş hesabına gitmek daha anlamlı olur bence

Gamo Coyote Black 5,5 mm

Zoraki HP01 4,5 mm

Beretta Elite II CO2

• LPG'de tam bir değer hesaplamak zor. Hatta lpg sistemi ne kadar kaliteli de olsa depoda ne kadar lpg kaldığını bile tam hesaplayıp öngöremezsiniz likit gaz olduğundan dolayı. Depoyu fulledikçe bir hesap yapılabilir bu sefer şu kadar yakmış diye.

• aracım lpg de rampalar da yada yüksek performans istediğim yerlerde arıza lambası yakıyor. benzinde yapmıyor.arıza kodu p0304 (4.silindirde ateşleme arızası yazıyor.) lpg ci arızayı bulmak için lpg beynini, enjektörlerini ve elektrik tesisatını komple baştan yeniledi düzelmedi.bana ya bujilerde yada bobinlerde dedi. bende yerlerini değiştirdim hala aynı arıza kodunu veriyor.en son bana senin motorda kaçırma olabilir kompresyon testi yaptır dedi. kompresyon testine bir ustaya gönderdi usta bazı sorular sordu sabah çalısırken zorlanma? düz yolda tekleme gibi aracım da bunların hiç biri yok zaten benzinde de yapmadığını görünce motorla alakalı sorun olmadığını söyledi. kompresyon testi yapmadı, gerek de görmedi. araca bindi uzun yol testi yaptık bu aracın kesinlikle lpg'sinde bir sorun var diyor. kompresyon testine gerek bile yok dedi.

Bütün bu sürecin sonunda; fabrikasyon nozzle deliği küçük delinmiş.:)

• Bundan 5 sene evvel suzuki swift aracımda aynı sorunlarım vardı kimse çare bulamadı enson ihtiyar bir tamirci amca uğraşma senin motorunla bu marka uyumlu değil (zavoli) diye bir marka söyledi gittim buldum komple söktürdüm çıkan eski seti tamirciye hediye ettim zavoliyi taktırdım sonuca inanamadım mükemmel oldu ,diyeceğim oki her motora uyumlu markalar var araştırıp ona göre taktırmak lazım.enjektor kafalarının kırmızı ve siyah olanları var (siyahın delikleri çok geniş) (kırmızının çok ince) diye bana özellikle kırmızı taktır dediler herşey tam uymlu oldu