tüfeğim kurulmuyor

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Resmi Gönderi

    kral n-03 markalı havalı tüfeğimle yaklaşık 200 mermi bile atmadım ama şuan kuramıyorum kırdığımda zorlanarak en sona gidiyor ama orda kalmıyor yani kurulmuyor neden olabilir ve nasıl çözebilirim

    Yay kırılmış veya tetik grubundaki tırnak hasar görmüş olabilir kral fabrika ile iletişime geçersen yardımcı olurlar

    Havalı Tüfek-Tabanca
    Weihrauch HW77k / .177
    Weihrauch HW 57 / .177
    Hatsan Mod 85 Sniper / .177
    Hatsan Torpedo 155 / .25
    Gamo Hunter 1250 / .22
    Smk B2 / .177
    Hatsan Mod 25 Supertact / .177
    Gamo CF 30 / .177
    Huğlu Effecto Px5 Pro / .22


    Ateşli Tüfek
    Ersüs ERS 2017 / .410 Gauge
    Quantum Mag 1618 / 20 Gauge
    Cesa Arms Süperpoze / 12 Gauge


    Dürbün - Red dot
    CVLIFE FoxSpook 2.5-10x40E
    T-Eagle EOS 6-24x50 AOE HK
    Solognac 4-16x50 SFP
    Victoptics S4 1.5-6x28
    Vector Optics Maverick-lll 1x22 S-SOP 2 MOA
    Solognac 1x30 Red Dot 3 MOA

  • kral n-03 markalı havalı tüfeğimle yaklaşık 200 mermi bile atmadım ama şuan kuramıyorum kırdığımda zorlanarak en sona gidiyor ama orda kalmıyor yani kurulmuyor neden olabilir ve nasıl çözebilirim

    Son durum nedir sizin silahta? Bende sizinkinden daha az kullanılmış olan 6 ayda şimdiye kadar 60 kadar atış ancak yaptığım bir n13 model tüfek var. Tetiğin patlama noktası zaten çok tutarsızdı onun üstüne bir de son zamanlarda tetiğe sonuna kadar basınca bile patlamamaya başlamıştı. Neyse söktüm kundaktan ve kundak dışındayken tüfeği kurup (parmaklarımı sıkıştırıyordum az daha) tetik mekanizmasını izledim. Tetiğin neredeyse artık gidebileceği yol kalmadığında ancak patladığını görünce birşeyler dank etti kafama çünkü böyle bir tasarım hatası olabileceğini düşünmemiştim... Monte ettim tekrar kundağa ve kundakta tetiğin biraz daha gideceği bir yol açtıktan (1-2 milimetre kadar) sonraki 10 atışımda aynı şeyi tekrarlamadı.

    Düzeldiğini düşünüyorum çünkü mesela tüfekle 45. atışımda bu takılma sıkıntısının başladığını kabul edersek sonraki 5-6 atışta olmamıştı. Hem de sıkıntı ilk başladığında tetiğe sonuna kadar basıyordum, tetiğin alabileceği yol kalmayınca elimi komple tetikten çekip belimi doğrultmaya başladığım anda tüfek kendi kedine patlıyordu. İlk sıkıntılı atışa 45 numaralı atış olsun demiştik, bir sonraki aynı şekilde tetiği bırakınca kendiliğinden patlama işini 51. - 52. atışta falan yaptı tekrar. Sonra 1 atış düzgün yaptı, bir sonrakini yine bıraktığımda kendi patladı derken 55. atış gibi artık kurulu tüfeğin tetiği komple tepkisiz kaldı. Tüfeği epey sarstım, salladım, emniyete aldım, emniyetten çıkardım, kurulu haldeyken tekrar kurmaya çalıştım, tetiğe abandım ama hiçbiri fayda etmedi. Ta ki sökmeye başladıktan sonra kundağı mekanik kısımdan ayırana kadar. İlk ayrılmaya başladığı anda tüfek yine kendi kendine patladı.

    Artık tetiğin patlama noktası kullandıkça ve mekanizmalar oturmaya başlayınca bir şekilde iyice geriye mi gitti ne oldu bilmiyorum ama şu an durumum böyle. Kapsamlı bir test yapma imkanım olmadı bu yüzden kesin böyle kesin şöyle diyemiyorum ama galiba test konusunda kral yeterli özeni göstermemiş sanıyorum. Tüfeğin namlusunun ucuz bir tüfeğe göre iyi olduğunu düşünüyorum o kısımdan biraz kurtarıyor, yoksa bu anlattığım husus ciddi bir güven kaybı sebebi markaya karşı.

    Ayrıca komple tetik mekanizmasını değiştirmek yada tetiğe modifiye yapmak konusunda bütün tavsiyelere açığım çünkü problemi çözdükten sonra da atışlarımda tetiğin patladığı nokta hem çok geride hem de hala tutarsız yani patlama için çoğu sefer %90 + basma gerektirmesine rağmen %60-70 bastığımda patladığı da oluyor.

    Tetiğin orijinal haline ait birkaç foto ekledim mesaja

    Kral n13 tetik kısmı orijinal3 Kral n13 tetik kısmı orijinal2 Kral n13 tetik kısmı orijinal hali