Namludan Kırmalı Tüfek Tavsiyesi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba arkadaşlar,

Daha önce Hatsan marka, modelini bilmediğim bir namludan kırma havalı tüfek kullanıyordum. Sabahları arka bahçede yağ tenekesine atış yapmak çok keyifli oluyordu (20-30 metre). Tüfek dayımın arkadaşınındı. Dayım rahmetli oldu, tüfek gitti. Hissiyatı ve keyfi içimde kaldı.

Kendime yeni bir havalı tüfek almak için araştırma yaparken forum ile karşılaştım. 1250 fps modellerden 5.5mm mermi kullanan bir havalı tüfek almaya niyetliyim ve bunlar arasında Hatsan Mod 125 ve Hatsan Mod 135 oldukça ilgimi çekmişti ancak forumda bu modeller hakkında fiyatını haketmedigini okudum ve kafam karıştı.

Yorum ve önerilerinizi bekliyorum.

Edit: Ağır ve konforsuz olduklarını okumamla beraber 1250 fps yerine 1000 fps modellere de yönelebilirim.

Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Strekeos (5 Ağustos 2024 19:33).

• Ahşap kundaklar genellikle ağır oluyor, yine belli bir gücün üstündekiler ağır oluyor. Makul güçte, hafif, sessiz yakışıklı bir tüfek istersen stoeger suppressor ve gamo whisper gibi sentetik kundaklı modelleri benim hoşuma gidiyor. Onlar tercih edilebilir. Yine 50 metreden zevkli atışlar yapılır rahatlıkla.

"Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır." (Bediüzzaman Said Nursi-Mektubat)

• Ahşap kundaklar genellikle ağır oluyor, yine belli bir gücün üstündekiler ağır oluyor. Makul güçte, hafif, sessiz yakışıklı bir tüfek istersen stoeger suppressor ve gamo whisper gibi sentetik kundaklı modelleri benim hoşuma gidiyor. Onlar tercih edilebilir. Yine 50 metreden zevkli atışlar yapılır rahatlıkla.

Çok teşekkür ederim hocam, Bütçem yaklaşık 5000-7000. Yabancı modeller genelde bir miktar pahalı oluyor. Belirttiğiniz modellere bakacağım.

• Resmi Gönderi

İllede Hatsan olsun derseniz Mod 85 Sniper - Mod 99 - Mod 95 modellerine bakın derim

Havalı Tüfek-Tabanca
    Weihrauch HW77k / .177
    Weihrauch HW 57 / .177
    Hatsan Mod 33 / .177
    Gamo CF 30 / .177
    Smk B2 / .177
    Hatsan Mod 25 Supertact / .177
    Sig Sauer MPX Co2 / .177
    Corsman 1077 Co2 / .177
    Makarov S550 / .22
    Hatsan AT44 PA LW RG / .22
    Hatsan Alfamax PS 16 Joule / .22
    Hatsan Torpedo 155 / .25

Ateşli Tüfek
    Ersüs ERS 2017 / .410 Gauge
    Cesa Arms Süperpoze / 12 Gauge

Dürbün - Red dot
    CVLIFE FoxSpook 2.5-10x40E
    T-Eagle EOS 6-24x50 AOE HKT
    Tasco 6-24x50 AOE
    Solognac 4-16x50 SFP
    Victoptics S4 1.5-6x28
    Browning 3-9x40 AO

• Mod 95, mod 99'un namlu kilidi olmayan versiyonu. Mod 85 de bunların sentetik kundaklısı. Namlu kilidi olduğu zaman tüfeği kurarken namluyu tokatlamak gerekmiyor. Ama zamanla yayı gevşediği için sorun çıkarabilir.

"Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır." (Bediüzzaman Said Nursi-Mektubat)

• Kolay gelsin derin bir mevzuya giriş yapmışsın Allah kolaylık versin diyorum zaten bu hobi basit bir iş olsaydı keyif vermezdi Bizim forumda bütün bilgiler fazlasıyla vardır güzel bir araştırma yap bence konuları bol bol oku o tüfekler parasını sonuna kadar hak ediyor bence en çok satış rekorları kıran tüfeklerdir i i taniman ve alışman Lazım o tufeklere şimdiden kolay gelsin