Kral Pompa Sorun

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar.

    Kral marka pompam ile tüfeğime hava basamıyorum. Şöyle ki; Pompa yapmaya başlıyorum beş altı pompa sonrasında pompayı basıyorum tüfeğin tüpünün açılma sesi geliyor çıt diye pompayı kaldırırkende tekrar bi çıt sesi geliyor galiba tüfeğin tüpü tekrar kapanıyor ve hava basamıyorum. Artık sürekli çıt çıt sesi geliyor pompa bastıkça.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen s.kurt43 (15 Ağustos 2024 15:49).

  • Merhaba pompada arıza olmadığına emin misiniz?

    Emin değilim tabiki hocam. İlk pcp tüfeğim dolayısıyla da ilk pcp pompa deneyimim. Bir kaç gündür sürekli dolum ucunda ki oringi patlatıyordu oring değiştirip dolum yaptım. Yukarıda yazdığım sorunun aynısını dün de yapmıştı ama sonra düzeldi tekrar dolum yaptım fakat bugün de sorun devam etti ve geçmedi.

  • İlk önce arızanın tupdemi yoksa pompadamı olduğunu anlamak için pompanın hortumunun ucuna kör tapa takıp pompalayın pompanın saati yükseliyorsa sorun tupdedir bu durumda havanın tamamen boşaldığından emin oldukdan sonra tüpün sibop kısmını sokun bazen dolum ucundaki oringin kopan parçaları tüpün sibopun içine kaçarak arıza cikmasina sebeb olur

  • bende pompa bastıktan biraz sonra artık pompa yapmıyordu servise gönderdim bakalım ne yapacaklar.Ayrıca oring ölçülerini bilen var mı acaba forumda bilen varsa özelden yazsın lütfen .

    Reximex Throne Gen2 -5,5--6,35

    Hawke sidewinder 6-24x56 pro l

    hatsan mod 65 vortex 5.5

  • İlk önce arızanın tupdemi yoksa pompadamı olduğunu anlamak için pompanın hortumunun ucuna kör tapa takıp pompalayın pompanın saati yükseliyorsa sorun tupdedir bu durumda havanın tamamen boşaldığından emin oldukdan sonra tüpün sibop kısmını sokun bazen dolum ucundaki oringin kopan parçaları tüpün sibopun içine kaçarak arıza cikmasina sebeb olur

    Kopan parçaların tıkamış olabileceği benim de aklıma geldi. Hatta dün aynı arızası yapınca tüpün dolum ağzına elektrikli süpürge tuttum sonra pompa bastım düzeldi. Fakat bugün yine aynı sorun tekrar etti. Yine süpürge tuttum değişen bir şey şey olmadı.

    Tüpü tekrar kontrol edeceğim bakalım.

  • Merhaba arkadaşlar. Pompayı servise gönderdim hortum değişti. Geldiğinde sorunsuz bir şekilde dolum yaptım fakat dün ikinci defa dolum yapacaktım ki yukarıda bahsettiğim çıt sesi gelmeye başladı.

    Dört beş defa pompa bastıktan snra tam tüfeğe hava geçmeye başlayacağı noktada pompayı basıyorum çıt sesi geliyor kaldırıyorum tekrar çıt sesi geliyordu. Bende bu sese rağmen biraz daha bastım 50 pompa yaptım her seferinde bu ses geldi ama dolum da yapmış.

    Pompa yine devam etti bi süre sonra ses kesildi. Dolum yapmış oldum.


    Ben valf açılıyor kapanıyor herhalde diyordum kendi kendime kendime bu meseleyi İdris ustaya anlattığımda ''Sen tüfeği sıfır barda iken mi hava basıyorsun'' dedi. Hazır 100 bar hava varken basıyorum dediğimde ''Valf sıfır iken açılır içinde hava varken valf açılması olmaz bu bahsettiğin çıt sesini de daha önce hiç duymadım'' dedi.


    Bir fikri olan var mı acaba?

  • Hava basıncı 100 barın altına indiğinde direk hava basıyorum 0 indirme imkanın yok zaten o pompa ölmüş de seni oyalıyor gibi geldi

    Şimdi bir daha doldurdum tüfeği. Sorunsuz bir şekilde dolduruyor fakat başlarda o bahsettiğim çıt sesi bi süre geliyor.