Dürbün tavsiyesi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Herkese iyi günler victoptics'in iki modeli arasında kaldım acaba kullananlar varsa yada bilgisi olan arkadaşlar yorum belirtirse sevinirim hangisini alayım acaba

1-Victoptics S6 1-6x24 SFP Tüfek Dürbünü OPSL-22

2-Victoptics S4 1.5-6X28

ikisi arasında fiyat farkı yaklaşık 2100 TL

Reximex Throne Gen2 -5,5--6.35

Swampdeer HD Pro 6-24x50 Sfır ffp

hatsan mod 65 vortex 5.5

• s6 yı geçen ay satın aldım 2 3 gün inceledim iade ettim aslıdna fiyatıan göre çok iyi bence hissyatı baya kaliteli tartleri falan çok iyi 1x te 2 göz açık nişan alabiliyorsun fakat yine ufak bi odaklanma sorunu yaşarsın tam 1x gibi değil bende vector grimlock-1-6x24-gen2 var bununla kıyaslayınca s6 dan soğudum fakat bu modelde kısa süre satıldı sonra kadırdılar piyasada yok olsa bir tane daha alırım yani efsane kaliteli lensleri 1x hissyatı alan genişliği süper bir dürbün bu elimde bu olmasa s6 yı iade etmezdim s6 da ortadaki dot baya büyük gün ışığında güneşli havada aydınlatma ışılkarı en yüksek ayarda bile yetersiz ve güneş açısına göre bazen dürbünün iç borusunda bi parlama oluyo buda lenste sis etkisi yapıyo nişangahı uzak için avantajlı düşüş yerlerini hesapalan kolay olur fakat göz ayarını bir türlü oturtamadım çok uğraştım yakını netliyosun zuak bulanıyo uzağı netliyosun yakın bulanıyo paralaks ayarı fix tüm dürbünlerde az çok olur fakat bunda iksinin ortasını pek kestiemiyosun yakında 1x e çekersen bulanıklık çok hissedilmiyo dediğim gibi diğer dürbün le kıyasladığım için bu farkları görebildim normalde başkası belki çokta farkedemez.

s4 ile s6 kıyalama bile derim s6 her anlamda çok çok daha kaliteli alan genşliğide baya iyi birde ne için kullanacağına bağlı lensleri kaliteli fakat dış kenarlarında netleşme bozuluyo buda mil ayarları baya yüksek olamsına ramen taretleri 1 2 tur çevirdğinde dürbünün nişangahındaki düşüş yerleri altlara doğru bulanıklaşıyo yani sabit sıfırla daha elleme öyle kullan tarznda bi dürbün bu fiyat aralığında daha iyisini bulman imkansız hatta 2 3 katı pahalı bazı lpvo dürbünlerde bile bu dediğim sorun var.

Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Yamaha (20 Ağustos 2024 16:46).

• pardon arkadaşımdaki Victoptics X4 1-4x20IR miş S4 ile karıştırdım kıyaslamayı ona göre yaparsın S4 ü hiç kullanmadım lens kalitesini falan bilmiyorum.

Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Yamaha (20 Ağustos 2024 16:48).

• s6 yı geçen ay satın aldım 2 3 gün inceledim iade ettim aslıdna fiyatıan göre çok iyi bence hissyatı baya kaliteli tartleri falan çok iyi 1x te 2 göz açık nişan alabiliyorsun fakat yine ufak bi odaklanma sorunu yaşarsın tam 1x gibi değil bende vector grimlock-1-6x24-gen2 var bununla kıyaslayınca s6 dan soğudum fakat bu modelde kısa süre satıldı sonra kadırdılar piyasada yok olsa bir tane daha alırım yani efsane kaliteli lensleri 1x hissyatı alan genişliği süper bir dürbün bu elimde bu olmasa s6 yı iade etmezdim s6 da ortadaki dot baya büyük gün ışığında güneşli havada aydınlatma ışılkarı en yüksek ayarda bile yetersiz ve güneş açısına göre bazen dürbünün iç borusunda bi parlama oluyo buda lenste sis etkisi yapıyo nişangahı uzak için avantajlı düşüş yerlerini hesapalan kolay olur fakat göz ayarını bir türlü oturtamadım çok uğraştım yakını netliyosun zuak bulanıyo uzağı netliyosun yakın bulanıyo paralaks ayarı fix tüm dürbünlerde az çok olur fakat bunda iksinin ortasını pek kestiemiyosun yakında 1x e çekersen bulanıklık çok hissedilmiyo dediğim gibi diğer dürbün le kıyasladığım için bu farkları görebildim normalde başkası belki çokta farkedemez.

s4 ile s6 kıyalama bile derim s6 her anlamda çok çok daha kaliteli alan genşliğide baya iyi birde ne için kullanacağına bağlı lensleri kaliteli fakat dış kenarlarında netleşme bozuluyo buda mil ayarları baya yüksek olamsına ramen taretleri 1 2 tur çevirdğinde dürbünün nişangahındaki düşüş yerleri altlara doğru bulanıklaşıyo yani sabit sıfırla daha elleme öyle kullan tarznda bi dürbün bu fiyat aralığında daha iyisini bulman imkansız hatta 2 3 katı pahalı bazı lpvo dürbünlerde bile bu dediğim sorun var.

verdiğin değerli bilgiler için teşekkürler kardeşim

hatsan mod 65 vortex 5.5

• Hocam bütçeniz ne kadar . Optik önemli kesenin ağzını açın. Tüfek değişir kaliteli optik değişmez.

FX Maverick Sniper

700 mm. Superior 22 Cal. 5.5

700 mm. Superior 25 Cal. 6.35

700 mm. Superior 30 Cal. 7.62

Element Optics Helix 6-24x50 FFP

FXairguns Wireless Chronograph

6.8 L Ekstra hafifletilmiş Limitsiz Karbon tüp.

Yong Heng Air Kompresör

Side Shot Scope Cam ( Gökhan abinin hediyesi )

• kral puncher mega S model 5.5 havalı tüfek için 50m -150m arasında bazende 200m gibi mesafeye rahatlıkla hedef alabilceğim f/p bir dürbün önerebilirmisiniz genelde bayiler 30-40-60bin tllik dürbünler gösteriyorlar :D

bende victoptics s4 4-16x44 sfp dürbün var gayet memnunum netliği iyi istediğiniz mesafelerde atış yapabilirsiniz ayrıca'da piyasada en uygun fiyatlı bulabilirsiniz.

hatsan mod 65 vortex 5.5

• 100 150 metre için nerdeyse her dürbünü kullanabilirsin fakat atacağın hedef küçükse ve hedefi iyi görmen öncelikliyse uzak için lens kalitesi en önemli şey bence kendi kullandığım dürbünlerden örnek verecek olursam ben uzak için ffp dürbünleri seviyorum orası biraz sana kalmış tercih meselesi Discovery VT-T 4.5-18X44SFVF DLT MIL 30MM lensleri çok kaliteli balık gözü efekti yapmaz 4.5 x te yakında nişangah gayet net görünür ve paralaksla çok oynamana gerek kalmadan yakınada uzağada atarsın 18 x tede nişangah aşırı kalınlaşmıyo çok iedela boyutta kalıyo 200 250 merteye kadar 18x te taretlerle biraz oynararak rahatlıkla vuruş yapabilirsin daha sonrası için özel ayarlı yada moa eğimli ayak alman gerek dürbünün fiyatı 15 bin tl civarı fakat netliği mükemmel derecede iyi bir dürbün ve yanında baya iyi aksesuarlarla geliyo cep telefonu ile çekim yapmak için aparatı falan var incelersin.

2 ci olarak Vector Optics Veyron serisinden herhangi bir dürbünü alabilirsin fiyatları modele göre değişken ve uygun. sfp leri 7 bin ffp leri 10 bin tl bandında bendeki model Vector Optics Veyron 4-16x44FFP bu veyron serisinin güzel yanı küçük ve hafif ve çok net oluşu lensin ortaları yüzde 80 85 çok net kenarlara doğru kalan kısmı biraz bulanık nişangaha gelince bu dürbünde ffp modellerinde 4x te nişangahı görmen zorlaşıyo çok ince fakat 8 te nişangah harika görünüyo ve dürbünün görüş alanını tamamen kaplamış oluyo uzak atışlarında 8x sana yeterse slug ın düştüğü yer için exta taretle oynama gerek kalmaz fiyatına göre tüm ihtiyacı karşılayacak iyi bir dürbün diyebilirim.

3 cü olarak bende olmayan fakat çok araştırdığım ve kalitesinden emin olduğum Discovery ED/34 5-25X56 SF IR FFP GEN II bu dürbün ED lens kullanıyo görüntü kaltesi mükemmel uzağa hassas atışlar için harika bi dürbün.

eksilerine gelince aşırı ağır ve kaba bir dürbün ayakta atış falan yapacaksan tüfeği çok ağırlaştıracak ve ön lens 56mm olduğu için paralaksla sürekli oynaman gerekecek bu sebeple ben 44mm lensi tercih ediyorum herzaman sabit atış yapmayı sevmiyorum fakat dediğim gibi sabit atış için fiyatına göre efsane bir alet diyebilrim kullanmadım ama çok araştırdım.

Baştada değim gibi 100 150m için nerdeyse her dürbün işini görür tüfeğini ve attığın mermiyi uyumlu seçmen nereye düşeceğini iyi bilmen yeterli genelde kaliteli ve ucuz olan dürbünlerde vector optics ve discovery markasında bu arada zamanında hawke de kullandım lensleri çok kaliteli bu markadaların uygun fiyatlı modellerine bakabilirsin fiyatta 20 binlere çıkarsan element optics te çok iyi bu markadan herhangi bir 8x 16x arası dürbün işini görür diye düşnüyorum.

• Bu markanın optikleri F/P ürün olarak inceliyor yabancı yayıncılar. Tabi bizzat gözümle görmedim incelemedim. Ne kadar dayanır bilemem ama fiyatına göre verdikleri güzel.

SWAMP DEER
    www.hilalav.com.tr

FX Maverick Sniper

700 mm. Superior 22 Cal. 5.5

700 mm. Superior 25 Cal. 6.35

700 mm. Superior 30 Cal. 7.62

Element Optics Helix 6-24x50 FFP

FXairguns Wireless Chronograph

6.8 L Ekstra hafifletilmiş Limitsiz Karbon tüp.

Yong Heng Air Kompresör

Side Shot Scope Cam ( Gökhan abinin hediyesi )

• Bu markanın optikleri F/P ürün olarak inceliyor yabancı yayıncılar. Tabi bizzat gözümle görmedim incelemedim. Ne kadar dayanır bilemem ama fiyatına göre verdikleri güzel.

https://www.hilalav.com.tr/kategori/swamp-deer

bu markayı bende merak ediyorum SWAMP DEER TK PRO 1.2-6X24IR şu model ilgimi çekti fakat çok bilgi bulamadım genelde sağa sola tutup kamerayla çekip reklam yapmışlar yeni bi marka sanırım.

• Herkese iyi günler victoptics'in iki modeli arasında kaldım acaba kullananlar varsa yada bilgisi olan arkadaşlar yorum belirtirse sevinirim hangisini alayım acaba

1-Victoptics S6 1-6x24 SFP Tüfek Dürbünü OPSL-22

2-Victoptics S4 1.5-6X28

ikisi arasında fiyat farkı yaklaşık 2100 TL

Selam hocam Victoptics S4 1.5-6X28 bu dürbünü bende merak ettim eğer alırsan bizide bilgilendirirsen sevinirim bunla ilgili nerdeyse hiç bir video fotoğraf veya bilgi yok internette