Dürbün Önerisi Yapabilir Misiniz?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba Arkadaşlar;

Elimde biri uzun zamandır kullandığım diğeri ise yeni kullanmaya başladığım iki ayrı havalı tüfek var. Bunlara uygun uzun süreli dayanacak dürbün almak istiyorum.

Uzun mesafe atış yapıyorum ortalama 100-150m bu atışlar için kullanabileceğim dürbün tavsiyelerinizi bekliyorum.

1- Hatsan 135 QE Vortex - Bu silahta hepsi dampa ayaklı olmak üzere

Kullanılan Dampa Ayaklar

1- Comet Protector

2- Hatsan Protector

--------

Dürbünler;

- Comet 6-24x50 AOEG

- Bushnell 3-9x50 EG

- Barska Sniper Gx2 4-16x50 IR mil Dot

Kullandım hepsini bozdu, Aşırı bir tepme var ve bu tepme dürbünleri bozmaya yetiyor. En azından şimdiye kadar kullandığım dürbünler bozuldu.

2-Hatsan BT65 LW - Bu silah için henüz bir dürbün almadım üzerinde Vectoroptics Gen2 Reddot var ama bir dürbün almak istiyorum.

Ayrıca sormak istediğim üç tane de dürbün markası var bunlar ile ilgili görüşlerinizi de bekliyorum.

1- Swamp Deer

2- VictoOptics

3- Vector Optics

Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ediyorum.:thumbup::thumbup::thumbup:

• dostum barska 3-7x20 kullanıyorum hatsan mod 65 te şimdilik dayanıyor genel olarak ağır dürbünler dayanamıyor hafif dürbün bakmalısın 3-9x32 gibi

ayrıca Swampdeer HD Pro 6-24x50 SFIR FFP aldım bir aydır kullanıyorum artıkılı olsun netliği olsun ağırlık olsun gayet yeterli fiyat performans ürünü ama kırmalılarda kullanamazsın

Reximex Throne Gen2 -5,5--6.35

Swampdeer HD Pro 6-24x50 Sfır ffp

hatsan mod 65 vortex 5.5

• Pcp ye takmayacaksan kırmalı tüfekte kullanacaksan hawkenin 32 obrjektif lensli dürbünlerine bak diğerleri genelde ayar bozar başka marka bakacaksan da ufak lensli bak.

• dostum barska 3-7x20 kullanıyorum hatsan mod 65 te şimdilik dayanıyor genel olarak ağır dürbünler dayanamıyor hafif dürbün bakmalısın 3-9x32 gibi

ayrıca Swampdeer HD Pro 6-24x50 SFIR FFP aldım bir aydır kullanıyorum artıkılı olsun netliği olsun ağırlık olsun gayet yeterli fiyat performans ürünü ama kırmalılarda kullanamazsın

Hocam hobiye yeni başladım size dürbünle ilgili bir sorum olacaktı SFIR veya AOIRibaresi tam olarak ne anlama geliyor gece görüş için bir katkısı var mı?

• Hocam hobiye yeni başladım size dürbünle ilgili bir sorum olacaktı SFIR veya AOIRibaresi tam olarak ne anlama geliyor gece görüş için bir katkısı var mı?

Dostum AO kısaltması Önden Parallax (netlik) ayarı anlamına gelmektediri. IR ise artıkılı ışıklı olanlara denir diye biliyorum ama SFIR bilmiyorum

hatsan mod 65 vortex 5.5

• selam arkadaşlar elimdeki x marka dürbün bozuldu servise gönderdim değişim yapacak bayi ekstra ücretle iki model önerdiler

1-Vector Optics Veyron 6-24x44 FFP

2-Vector Optics Everest 3-18x50SFP

bu iki model için tavsiye alabilir miyim ağırlık ve küçük olması önemli veyron almayı düşünüyorum fakat görüş açısı netliği olsun kullananalar varsa düşüncelerini dinlemek isterim.

hatsan mod 65 vortex 5.5

• selam hocam veyronum vardı 4x16 olan ffp birkaç ay önce sattım dürbün hafif ufak kompak bir dürbün taretleri falan çok güzel lensleride orta seviye iş görür net parasına göre iyi bir dürbün fakat 4x te artıkıl çok zor görünüyordu 6x ile 8x te netleşiyordu.Everest modeli iyi diye duymuştum ama getirtebilirsen orion-pro-max-4-16x44-hd sfp bu modeli getirt derim piyasada kalmadı baya araştırdım güzel bir dürbün olduğuna eminim gelirse bi ara almayı düşnüyorum.

• selam hocam veyronum vardı 4x16 olan ffp birkaç ay önce sattım dürbün hafif ufak kompak bir dürbün taretleri falan çok güzel lensleride orta seviye iş görür net parasına göre iyi bir dürbün fakat 4x te artıkıl çok zor görünüyordu 6x ile 8x te netleşiyordu.Everest modeli iyi diye duymuştum ama getirtebilirsen orion-pro-max-4-16x44-hd sfp bu modeli getirt derim piyasada kalmadı baya araştırdım güzel bir dürbün olduğuna eminim gelirse bi ara almayı düşnüyorum.

üstad veyron istedim ama bayi reximex throne gen 2 için kısa kalır dedi uzunuğu 29.7cm sence kısa kalır mı kısa hafif olması avantaj bence müsaitsen daha detaylı bilgi için whatsapptan yazabilir misin 05071420896

hatsan mod 65 vortex 5.5

Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen ankebut47 (25 Ocak 2025 21:53).

• selam hocam senin gönderdiğin likteki dürbünlerin göz mesafesi aşağı yukarı aynı veyron 90-85 mm everest 95-92 mm fakat veyronun göz merceğine giden tüpünün boyu diğer dürbünlerden daha kısa zaten üretim amacı kompak olması için reximax gen2 nin pikatini rayı tüfeğin tam ortasnda denedilerdemi boyu yetmez dediler bilmiyorum fakat dürbünü en geriye alırsa bana yeter gibi geliyor ben türkbulda kullandım zaten bulpup olduğu için bana sorunsuz oluyordu.Veyron güzel kompak bir dürbün fakat tam boy dürbünler genelde daha net oluyor 100 200 gramdan kaçma başka bişey bak derim.