Reximex Daystar Regülatörlü 5.5mm ilk atış denemesi ve sorular

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba,

Yeni aldığım Reximex Daystar Regülatörlü 5.5mm tüfek ile ilk denememi yaptım. Daha önce PCP kullanmadığım için belki bana ilginç gelmiş olabilir ama gözlemlerimi paylaşıp bunlar normal midir sizlerden öğrenmek istiyorum.

• Tüpü 250 bara kadar doldurdum. Dolum sonrası regülatör manometresi 135 bar gösteriyordu.
    • İlk 12 atış sonrası tüp basıncı 210 bara düştü. Regülatör manometresi ise 130 barın biraz altındaydı.
    • İkinci 12 atış sonrası tüp basıncı 170 bara düştü. Regülatör manometresi ise 125 bardaydı.
    • Üçüncü 12 atış sonrası tüp basıncı 130 bara düştü. Regülatör manometresi 115 bardaydı.

Atışları yaparken tüfeğin güç ayarı 9 kademe üzerinden 6'ya ayarlıydı. Özel bir sebebi var mı derseniz yok ama orta üstü bir güç için hava sarfiyatı ne olur onu görmek istedim.

Şimdi merak ettiklerim:

1. Fabrika verilerine göre 5.5 kalibre için “Optimum Hızda Atış Sayısı (250-100 Bar) “ 84 iken ben 36 atış sonunda 130 bara düştüm. Her 12 atış için 40 bar basınç düşüşü yaşadım, en iyi ihtimalle 100 barın altına düşmeden en fazla bir 8-10 atış daha yapardım. Toplama baktığımda bu fabrika verisinin neredeyse yarısı. Bu normal midir? Fabrika verisi daha düşük bir güç ayarında olabilir mi (Henüz bunu denemedim ama mutlaka deneyeceğim)?
    2. Asıl bana ilginç gelen nokta ise regülatör basıncının tüp basıncına paralel şekilde değişmesi. Benim bildiğim regülatörün mantığı giriş tarafında kendi set değerinden daha yüksek bir basınç olduğu sürece sabit şekilde set basıncını sağlaması gerekiyor. Ancak benim yaşadığım örnekte sanki oransal bir küçültme yapıyor. 135/250, 130/210, 125/170, 115/130 diye gidiyor. Bu normal midir? Bilgi için, regülatör fabrika çıkışı orijinal.

Değerli görüşlerinizi bekliyorum.

Not: Atışları yaparken forumdan Murat Bey'in ( DarkDagger) yaptığı moderatörü de deneme şansım oldu. Sesi gerçekten azaltıyor, kullanımda herhangi bir problem hissetmedim. Kendisine buradan tekrar teşekkür ediyorum. Silah süper sessiz oluyor mu, hayır. Ama piyasadaki muadilleriyle karşılaştırıldığında aynı işi çok daha uygun fiyata yapıyor.

hobi olarak atıyorum...

• Hocam öncelikle moderatör için olan yorumun beni mutlu etti. Piyasadaki neredeyse tüm moderatörler elindekinin aksine, namlu çıkış hızını düşürüyor, bu önemli bir artı. Ayrıca piyasada satılan diğer moderatörleri de alıp denesen ve kıyaslama yapsan, elindeki moderatörün sesi de daha iyi kestiğini hissedebilirsin(birçok moderatör sahibi olup, kıyaslama yapabilen arkadaşlar bunu bana yazdı), lakin sorun değil, yakında profesyonel desibel ölçme cihazı ve crony ile yapılan ölçümler inşallah video olarak yayınlanacak. Orada neyin ne olduğu aletsel ölçümler ışığında net belli olur. Asıl konuya gelecek olursak fabrikalar genelde denemelerini ürünlerinin en iyi sonuç verdiği maximum değerleri verecek optimal koşullarda yaparlar ve bu sonuçları fabrika verisi olarak kayıt altına alırlar. Örneğin namlu çıkış hızlarını atabilecekleri en düşük ağırlıktaki pellet yahut bullet ile ölçüp bunu fabrika verisi olarak kaydedeler. Mesela Hatsan Hercules'in tüfeğin namlu çıkış hızı fabrika verilerinde 1200 fps olarak yazmaktadır, ancak bu hızlara gerçekte isabet ve menzil isteyen hiçbir kullanıcı erişemez, çünkü o kadar hafif pellet ile ne isabet kalır nede uzak menzile gider. Senin durumunda da emin olmakla birlikte bu fabrika verisi 1. güç kademesi için ölçülüp koyulmuştur. Yani en az hava sarf edeceği güç kademesinde denenmiş ve bu veri fabrika verisi olarak kaydedilmiştir. Regülatör konusunda pek bir malumatım yok. O konuda daha bilgili bir arkadaş bizi aydınlatırsa güzel olur.

-Armsan A612 Carbon Combo-hawke red dot
    -Hatsan mod 90-optima 3-9x44
    -Air Arms S510 Xtra Fac.

^Ya Susmak,Yada Suskunluktan daha Değerli Bir Söz Söylemek Gerekir^

Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen DarkDagger (27 Ekim 2024 12:26).

• Hocam öncelikle moderatör için olan yorumun beni mutlu etti. Piyasadaki neredeyse tüm moderatörler elindekini aksine, namlu çıkış hızını düşürüyor bu önemli bir artı. Ayrıca piyasada satılan diğer moderatörleri de alıp denesen ve kıyaslama yapsan, elindeki moderatörün sesi de daha iyi kestiğini hissedebilirsin(birçok moderatör sahibi olup, kıyaslama yapabilen arkadaşlar bunu bana yazdı), lakin sorun değil, yakında profesyonel desibel ölçme cihazı ve crony ile yapılan ölçümler inşallah video olarak yayınlanacak. Orada neyin ne olduğu aletsel ölçümler ışığında net belli olur. Asıl konuya gelecek olursak fabrikalar genelde denemelerini ürünlerinin en iyi sonuç verdiği maximum değerleri verecek optimal koşullarda yaparlar ve bu sonuçları fabrika verisi olarak kayıt altına alırlar. Örneğin namlu çıkış hızlarını atabilecekleri en düşük ağırlıktaki pellet yahut bullet ile ölçüp bunu fabrika verisi olarak kaydedeler. Mesela Hatsan Hercules tüfeğin namlu çıkış hızı fabrika verilerinde 1200 fps olarak yazmaktadır ancak bu hızlara gerçekte isabet ve menzil isteyen hiçbir kullanıcı erişemez, çünkü o kadar hafif pellet ile ne isabet kalır nede uzak menzile gider. Senin durumunda da emin olmakla birlikte bu fabrika verisi 1. güç kademesi için ölçülüp koyulmuştur. Yani en az hava sarf edeceği güç kademesinde denenmiş ve bu veri fabrika verisi olarak kaydedilmiştir. Regülatör konusunda pek bir malumatım yok. O konuda daha bilgili bir arkadaş bizi aydınlatırsa güzel olur.

Hocem merhaba,

Moderatör için yorumlarınızda haklısınız, benim başka markalarla ses ve hız ölçümlü detay karşılaştırma şansım yok. Ama gördüğüm kadarıyla sizinki en az onlar kadar başarılı. Umarım pro cihazlarla yapılan karşılaştırma sonuçları bunları detaylıca gösterir herkese.

1. güç kademesi bana göre kademe falan değil, peleti neredeyse tükürüyor diyebilirim. Chrony vs. cihaz olmadığı için data verme şansım yok ama tahminim 3. kademeden öncesi sadece 3-5 metreden kağıt delmek için kullanılır. Eğer dediğiniz gibi bu kademede bir atış sayısı verilmişse çok gereksiz bir veri olmuş diyebilirim.

hobi olarak atıyorum...

• Resmi Gönderi

Merhabalar.
    tüfeğin gücünü ölçebildiniz mi?

regülatördeki dalgalanma olayını reximexin bütün tüfekleri yapıyor. can sıkıcı bir olay. işin kısacası regülatörleri şişiyor. bende ilk çıktıgın da throne aldım. ne yaptıysam adam edemedim. fabrika son bir kez değişim yaptı düzelmişti sanki ama sonra canımı sıktı diye satmıştım.

fabrika verileri her zaman yanıltır. hızını ölçmediyseniz de ben size söyleyim; 250 130 bar arası stabilite göremeyeceksiniz. sürekli aşağıya doğru inen bir grafik var. reg işini yapamıyor.

agt agtagt

• selam üstadlar reximex throne gen 2 var bende. merak ettim şimdi genel grupmanı iyi ama hız ölçümlerinde 5 atışta yakın sonuçlar vermişti.daha fazla atışla deneyeceğim bakalım regülatör sorununu halletmişler mi?

Reximex Throne Gen2 -5,5--6.35

Swampdeer HD Pro 6-24x50 Sfır ffp

hatsan mod 65 vortex 5.5

• Merhabalar.
    tüfeğin gücünü ölçebildiniz mi?

regülatördeki dalgalanma olayını reximexin bütün tüfekleri yapıyor. can sıkıcı bir olay. işin kısacası regülatörleri şişiyor. bende ilk çıktıgın da throne aldım. ne yaptıysam adam edemedim. fabrika son bir kez değişim yaptı düzelmişti sanki ama sonra canımı sıktı diye satmıştım.

fabrika verileri her zaman yanıltır. hızını ölçmediyseniz de ben size söyleyim; 250 130 bar arası stabilite göremeyeceksiniz. sürekli aşağıya doğru inen bir grafik var. reg işini yapamıyor.

Herhangi bir ölçüm yapma şansım yok maalesef, sadece elimdeki hassas terazi ile peletlerin ağırlıklarını kontrol edebiliyorum. Anladığım kadarıyla regülatörün benim de beklediğim gibi sabit bir basınç vermesi gerekiyor değil mi? Bu şekilde vermiyorsa fabrikaya mı göndermek gerekecek bakım için?

hobi olarak atıyorum...

• selam üstadlar reximex throne gen 2 var bende. merak ettim şimdi genel grupmanı iyi ama hız ölçümlerinde 5 atışta yakın sonuçlar vermişti.daha fazla atışla deneyeceğim bakalım regülatör sorununu halletmişler mi?

Sonucunuzu merakla bekliyorum. Ben çok güce gerek yok, yeter ki sabit basınçla atış yaptığıma emin olayım diye özellikle regülatörlü modeli tercih ettim ama ilk izlenimimde ne işe yaradığını tam çözemedim. Şuanda regülatörün set değerinin kaç olduğunu bile anlayabilmiş değilim. Tahminim kağıt üstünde 130 bar ama pratikte tüp basıncı 250 den 130' a düşerken set değeri de 135 ten 120 lerin altına iniyor. Bu benim bildiğim regülatör tanımına pek uymuyor açıkçası.

hobi olarak atıyorum...

• iyi günler bugün sahada deneme imkanı buldum reximex throne gen 2 (5.5mm) tüp 250 barda güç kademe 4 te regülatör ayarı 105 barda ve spoton 18.13 grain ile atışlar yaptım hava rüzgarlı olduğunuda belirteyim. gelelim atışlara atışlar toplamda 7 şarjör attım ve en düşük 245 en yüksek 263 m/s ile ama genel olarak 248 ile 250 arasında atttık ve hedefleri takır takır vurduk hatta bi ara kuru sıkı fişek bulduk onuda 15 metreden tam ortasından vurup patlattık ve tüpte hava 140 bar kaldı bence regülatör sorunlu değil diğerleri nasıl bilmiyorum tabi başka marka kullananlar varsa yazabilir.

Reximex Throne Gen2 -5,5--6.35

Swampdeer HD Pro 6-24x50 Sfır ffp

hatsan mod 65 vortex 5.5

Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen ankebut47 (28 Ekim 2024 21:48).