Merhaba,
Yeni aldığım Reximex Daystar Regülatörlü 5.5mm tüfek ile ilk denememi yaptım. Daha önce PCP kullanmadığım için belki bana ilginç gelmiş olabilir ama gözlemlerimi paylaşıp bunlar normal midir sizlerden öğrenmek istiyorum.
- Tüpü 250 bara kadar doldurdum. Dolum sonrası regülatör manometresi 135 bar gösteriyordu.
- İlk 12 atış sonrası tüp basıncı 210 bara düştü. Regülatör manometresi ise 130 barın biraz altındaydı.
- İkinci 12 atış sonrası tüp basıncı 170 bara düştü. Regülatör manometresi ise 125 bardaydı.
- Üçüncü 12 atış sonrası tüp basıncı 130 bara düştü. Regülatör manometresi 115 bardaydı.
Atışları yaparken tüfeğin güç ayarı 9 kademe üzerinden 6'ya ayarlıydı. Özel bir sebebi var mı derseniz yok ama orta üstü bir güç için hava sarfiyatı ne olur onu görmek istedim.
Şimdi merak ettiklerim:
- Fabrika verilerine göre 5.5 kalibre için “Optimum Hızda Atış Sayısı (250-100 Bar) “ 84 iken ben 36 atış sonunda 130 bara düştüm. Her 12 atış için 40 bar basınç düşüşü yaşadım, en iyi ihtimalle 100 barın altına düşmeden en fazla bir 8-10 atış daha yapardım. Toplama baktığımda bu fabrika verisinin neredeyse yarısı. Bu normal midir? Fabrika verisi daha düşük bir güç ayarında olabilir mi (Henüz bunu denemedim ama mutlaka deneyeceğim)?
- Asıl bana ilginç gelen nokta ise regülatör basıncının tüp basıncına paralel şekilde değişmesi. Benim bildiğim regülatörün mantığı giriş tarafında kendi set değerinden daha yüksek bir basınç olduğu sürece sabit şekilde set basıncını sağlaması gerekiyor. Ancak benim yaşadığım örnekte sanki oransal bir küçültme yapıyor. 135/250, 130/210, 125/170, 115/130 diye gidiyor. Bu normal midir? Bilgi için, regülatör fabrika çıkışı orijinal.
Değerli görüşlerinizi bekliyorum.
Not: Atışları yaparken forumdan Murat Bey'in ( DarkDagger) yaptığı moderatörü de deneme şansım oldu. Sesi gerçekten azaltıyor, kullanımda herhangi bir problem hissetmedim. Kendisine buradan tekrar teşekkür ediyorum. Silah süper sessiz oluyor mu, hayır. Ama piyasadaki muadilleriyle karşılaştırıldığında aynı işi çok daha uygun fiyata yapıyor.