Sıfırlama Sorunu

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba arkadaşlar.

Dürbünde optik merkezleme yaptığım halde sıfırlama atışı yaptığımda çok fazla sağa çekiyor. Sıfırlamayı yaptın fakat neredeyse yan turret ayarı sona yaklaştı.

İlginç olan şu; bu dürbünü ve montaj ayağını daha önce de takmıştım o zaman bu şekilde bi sıkın ile karşılaşmamıştım.

Neden olabilir acaba?

• Ayakların yerlerini değiştirip deneyin. yani öndekini arkaya arkadakini öne takın. Ya da ayakları yanyana yada üst üste koyup çarpıklık olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. dürbün montajının doğru yapıldığından emin olunuz.

• Resmi Gönderi

Tüfeğin dürbünün ve montaj ayağının marka modellerini öğrenebilir miyiz ? belki aynı ürünlerde daha önce başına gelen bir hobidaş olmuştur daha kolay yardımcı olunabilir.

Havalı Tüfek-Tabanca
    Weihrauch HW77k / .177
    Weihrauch HW 57 / .177
    Hatsan Mod 33 / .177
    Gamo CF 30 / .177
    Smk B2 / .177
    Hatsan Mod 25 Supertact / .177
    Sig Sauer MPX Co2 / .177
    Corsman 1077 Co2 / .177
    Makarov S550 / .22
    Hatsan AT44 PA LW RG / .22
    Hatsan Alfamax PS 16 Joule / .22
    Hatsan Torpedo 155 / .25

Ateşli Tüfek
    Ersüs ERS 2017 / .410 Gauge
    Cesa Arms Süperpoze / 12 Gauge

Dürbün - Red dot
    CVLIFE FoxSpook 2.5-10x40E
    T-Eagle EOS 6-24x50 AOE HKT
    Tasco 6-24x50 AOE
    Solognac 4-16x50 SFP
    Victoptics S4 1.5-6x28
    Browning 3-9x40 AO

• Tüfeğin dürbünün ve montaj ayağının marka modellerini öğrenebilir miyiz ? belki aynı ürünlerde daha önce başına gelen bir hobidaş olmuştur daha kolay yardımcı olunabilir.

Huğlu Effecto PX5 Pro

Victoptics S4 3 12 40

Ayakların markasını bilmiyorum açıkçası üzerinde de bir şey yazmıyor. Dürbünü alırken kendi ayakları 22 olduğu için satıcıdan 11 olanı rica etmiştim o şekilde aldım.

• Turretleri çevirdiğin.halde aynı yeri vuruyorsa optik bozulmuştur

Yok hocam. Turret'lerde herhangi bi sıkıntı yok. Optik merkezleme yaptığım halde sıfırlama atışı yaptığımda çok fazla sağa çekiyor. Sıfırlama için turret'lerde ayarlama yapıyorum neredeyse sonuna yaklaşıyor anca sıfırlanıyor.

Daha önce taktığımda aynı işlemleri yapıyordum bu kadar sağa sola gitmiyordu makul bir şekilde turret'lerden ayar yapıyordum.

• Bende reximex te namlu çeketinin merkezi kaçık olduğundan dediğiniz gibi oluyordu ceketi çıkardım iş çözüldü ama px5 te böyle birşey olacağını düşünmüyorum

Huben K1 Gen 6 .22 cal

Huğlu Px-4 .22 cal

Reximex Throne Gen2 .25 cal Fx superior namlu

Hatsan AT44-10 LW .22 cal

Zoraki ultra .177 cal

• Dürbünsüz bir yere kımıldamayak şekilde sabitleyin ve 3'4 kez atış yapın dağılma yoksa sorun dürbündedir .Aynı şekilde dağılma varsa namlu bozuktur