Herkese merhaba arkadaşlar. Bundan yaklaşık 27-28 yıl önce harçlıklarımı biriktirip kendime bir tane Eser marka tek saçma almıştım. Bildiğiniz yaylı havalı tüfek. Yıllarca kullandım. Şimdikilere göre oyuncak sayılır. Güçsüz isabetsiz vs. Sanırım şu an üretimi dahi yok. Hedefe atış yapmayı seviyorum. Özellikle isteğim Dürbünü takıp 40 50 metrelere etkili güzel atışlar yapabilmek. Hatsanın güçlü tüfeklerine baktığım zaman mesela mod 125 mod 135 gibi, zamanla dürbünleri kırdıklarını ve sorun yaşattıklarını görüyorum. Bu sefer komple set fiyatına sağlam bir dürbün almak gerekiyor. Hem güçlü hem isabetli hem uygun olarak sanırım pcp tüfekler öne çıkıyor. Onlarda da pompa kullanımı sanki çok zor ve bıktırıcı gibi bir hissiyata kapıldım. Scuba tüp alsam hem maliyet çok hem de bir sürü ekipman (bir bagaj dolusu neredeyse) olacak. Bir de tüp dolum derdi var. Hobiye ayırabileceğim vakit sınırlı. Bu nedenle iyi bir yaylı sanırım en iyi tercih olur. Veya sizin bu konudaki tecrübe ve tavsiyeleriniz varsa yazarsanız sevinirim. Hatsana bakıyorum bir sürü yaylı seçenek var. Hangisini tercih edeceğimi şaşırdım. Mod 90 combo sipariş etmiştim kararsızlığımdan iptal ettim.
Bütçem alacağım performansa göre değişebilir. 10 bin civarına çıkabilirim. O fiyata da Hatsan flash 101 Full set gördüm pompa dahili sizce verimli olur mu ? Tecrübe ettiğiniz Tavsiyeleriniz varsa benim için önemli paylaşırsanız sevinirim. Herkese iyi pazarlar dilerim.
Havalı Tüfek tavsiyelerinizi bekliyorum 5.5 mm
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Arkadaş, 10 bin civarı rakamlara çıkacaksan ben olsam Gamo Cfx royal alırdım. Yaklaşık 12 sene kullandım sonra sattım . işcilik olarak gayet güzeldir atışı isabetli, kurması kolay sabit namlulu bir tüfek 70 metre üstü biraz zayıf ve güçsüzdü 4,5 mm için konuşuyorum. Bende yaylı tüfekten asla vazgeçmem hatta 5.5 tüfek alma arifesindeyim . tercihim Diana mod 48 veya 350 magnum premium.
-
Arkadaş, 10 bin civarı rakamlara çıkacaksan ben olsam Gamo Cfx royal alırdım. Yaklaşık 12 sene kullandım sonra sattım . işcilik olarak gayet güzeldir atışı isabetli, kurması kolay sabit namlulu bir tüfek 70 metre üstü biraz zayıf ve güçsüzdü 4,5 mm için konuşuyorum. Bende yaylı tüfekten asla vazgeçmem hatta 5.5 tüfek alma arifesindeyim . tercihim Diana mod 48 veya 350 magnum premium.
Dürbün ile kullandınız mı? Kullandıysanız nasıl ? Veya kullanan olduysa durum nedir acaba
-
Dürbün ile kullandınız mı? Kullandıysanız nasıl ? Veya kullanan olduysa durum nedir acaba
3x9-42 Pamir marka Çin malı bir dürbün ile kullandım hiç sorun olmadı. 45 metre 50 metre gibi şişeleri patlattım ama grupman işi biraz zor. Tabiki daha iyi atan vardır. Bendeki gamo cfx 2005 modeldi şuanki güncel versiyon biraz daha farklı ve geliştirilmiş.
-
Herkese merhaba arkadaşlar. Bundan yaklaşık 27-28 yıl önce harçlıklarımı biriktirip kendime bir tane Eser marka tek saçma almıştım. Bildiğiniz yaylı havalı tüfek. Yıllarca kullandım. Şimdikilere göre oyuncak sayılır. Güçsüz isabetsiz vs. Sanırım şu an üretimi dahi yok. Hedefe atış yapmayı seviyorum. Özellikle isteğim Dürbünü takıp 40 50 metrelere etkili güzel atışlar yapabilmek. Hatsanın güçlü tüfeklerine baktığım zaman mesela mod 125 mod 135 gibi, zamanla dürbünleri kırdıklarını ve sorun yaşattıklarını görüyorum. Bu sefer komple set fiyatına sağlam bir dürbün almak gerekiyor. Hem güçlü hem isabetli hem uygun olarak sanırım pcp tüfekler öne çıkıyor. Onlarda da pompa kullanımı sanki çok zor ve bıktırıcı gibi bir hissiyata kapıldım. Scuba tüp alsam hem maliyet çok hem de bir sürü ekipman (bir bagaj dolusu neredeyse) olacak. Bir de tüp dolum derdi var. Hobiye ayırabileceğim vakit sınırlı. Bu nedenle iyi bir yaylı sanırım en iyi tercih olur. Veya sizin bu konudaki tecrübe ve tavsiyeleriniz varsa yazarsanız sevinirim. Hatsana bakıyorum bir sürü yaylı seçenek var. Hangisini tercih edeceğimi şaşırdım. Mod 90 combo sipariş etmiştim kararsızlığımdan iptal ettim.
Bütçem alacağım performansa göre değişebilir. 10 bin civarına çıkabilirim. O fiyata da Hatsan flash 101 Full set gördüm pompa dahili sizce verimli olur mu ? Tecrübe ettiğiniz Tavsiyeleriniz varsa benim için önemli paylaşırsanız sevinirim. Herkese iyi pazarlar dilerim.Kullandıklarım içinde önerdiklerim:
1- Hatsan Mod 55s 4,5mm. Hafif, kurarken insanı yormuyor, tetik ayarı gayet iyi. Dürbünle beraber oluşan ağırlık kabul edilebilir seviyede. Hala kullanıyorum ve çok keyifli olduğunu düşünüyorum.
2- Mod 99 LE 5,5mm. Namluyu kırmak özel mekanizması sayesinde kolay. Tokatlamaya gerek kalmıyor. Mod 55'den biraz daha ağır ama farkı az. Dürbünle güzel atışlar çıkıyor.
3- hatsan Striker X 5,5. Ucuz olsun zaman geçirelim satarız dedik. Keyifli bir tüfek çıktı.
Hedef çalışmak için bence en uygun kalibre 4,5mm. Yukarıdaki 3 tüfeği de öneririm. Mod 55s en keyif aldığım tüfek oldu. Haricen Mod 135 QE tüfeğim de var. Çok güzeldir. Güçlüdür. Güzel grupmanlar çıkarır ama ağırdır. Bu nedenle hiç dürbün takmadım. Göz Gez Arpacık gayet iyi bence.
Durumunuz el verirse HW, Diana çok güzel tüfeklerdir. Bugünlerde bulunmaz ama Webley'in Tomahawk, Longbow güzel hedef tüfekleriydi. Patriot çok güçlü ama isabetli bir canavardı.
-
Şimdilik bir tane Striker 1000s yaylı combo aldım 5.5 mm üzerinde Comet 3-9x32 var. 2 gün önce geldi henüz denemedim haftasonunu iple çekiyorum umarım keyifli çıkar ☺️ ilerleyen dönemde hobiye ayırabileceğim vakit ve vereceği zevke göre daha iyi bir tüfek ( Diana ) düşünebilirim sanırım. Cevaplar için teşekkürler 🙏