Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaslar yayinin kırıldığını tahmin ettigim eser es 55 modeline can verme asamasindayim yay aldim fakat revize yapmisken piston contasini da degistireyim diyorum henuz tufegi açmadım ama 26mm piston contasi kkullandigini tahmin ediyorum fakat internete yazinca eser havali tufek piston contasi diye karsima ortasi delik degilde butun halde bir conta cikiyor diger turlu ortasi delik conta uydurabilir miyim bide boyutuna gore gereksiz pahali bu contalar sizin onerebileceginiz conta gorevi gorecek farkli bir urun var mi forumda daha once biri musluk contasinin da ayni isi gordugunu soylemisti deneyen var mi yardimci olabilirseniz cok sevinirim arkadaslar tesekkurler

• olmuşken tam olsun diyip keçede pek bir problem olmamasına ragmen piston keçesini ve namlu keçesini de değiştirmeyi düşünüyorum 19mm 1000lik hatsan yay 1000lik hatsan conta almayı planlıyorum tavsiyelerinize açığım ZETAX ustam bu konuda baya bilgilisin forumda bunu öğrendim açtık söktük tüfeği pas sökücü ve ince yağ falanda kullandık sanırım transfer portunda biraz yağ olabilir bunun zararı olur mu zetax hocam

• Bana kalırsa uygun ölçüde yay almalısın. Eğer yayı zımparalarsan yayın gergi kuvvetini ataltırsın ve yayında zayıflar kırıla bilir. Yayın oturduğu yatağıda keza zımparalayıp zayıflatmış olursun. Bu benim düşüncem.

• Bana kalırsa uygun ölçüde yay almalısın. Eğer yayı zımparalarsan yayın gergi kuvvetini ataltırsın ve yayında zayıflar kırıla bilir. Yayın oturduğu yatağıda keza zımparalayıp zayıflatmış olursun. Bu benim düşüncem.

öyle yapıcam bunu iade edip 19mm yay sipariş vericem hatsanın 1000lik yayları 19mm miş sanırım

• Resmi Gönderi

Havalı Tüfek-Tabanca
    Weihrauch HW 57 / .177
    Air Arms S200 / .177
    Hatsan Dominator 200 W Carbine / .177
    Hatsan Mod 33 / .177
    Gamo CF 30 / .177
    Smk B2 / .177
    Hatsan Mod 25 Supertact / .177
    Corsman 1077 Co2 / .177
    Makarov S550 / .22
    Hatsan AT44 PA LW RG / .22
    Hatsan Alfamax PS 16 Joule / .22

Ateşli Tüfek
    Ersüs ERS 2017 / .410 Gauge
    Cesa Arms Süperpoze / 12 Gauge

Dürbün - Red dot
    T-Eagle EOS 6-24x50 AOE HKT
    Tasco 6-24x50 AOE
    Solognac 4-16x50 SFP
    Victoptics S4 1.5-6x28
    Browning 3-9x40 AO

• olmuşken tam olsun diyip keçede pek bir problem olmamasına ragmen piston keçesini ve namlu keçesini de değiştirmeyi düşünüyorum 19mm 1000lik hatsan yay 1000lik hatsan conta almayı planlıyorum tavsiyelerinize açığım ZETAX ustam bu konuda baya bilgilisin forumda bunu öğrendim açtık söktük tüfeği pas sökücü ve ince yağ falanda kullandık sanırım transfer portunda biraz yağ olabilir bunun zararı olur mu zetax hocam

selamlar eğer silindirin içine yağ kaçmadıysa transfer portundaki yağ dizelleme yapar ancak bir kac atışta biter silindire yağ kaçtıysa dizelleme biraz uzun süre alır silindir içine yağ kaçması tavsiye ettiğimiz birşey değil eskiden deri keçeler varken ister istemez keçe yumuşasın diye yağ damlatılırdı ancak plastik keçelerde silindir içindeki dizelleme keçeye zarar verir . siz namludan duman kesilince namluyu harbi yada kece pelletlerle namluyu muhakkak temizleyin normalde çok temizlemenize gerek yoktur ancak dizelleme yapan silahın namlusu muhakkak temizlenmelidir korozyon oluşmaması için

TANRI TÜRK'Ü KORUSUN

870 exp. mag.12 ga. Slug+71cm
    Cesa süperpoze 12 ga 71 cm
    Quantum A1168 20 ga 61 cm

Webley raider .177 cal.
    Diana mod54 Airking.177 16 j
    dominator 200w carbine ft vortex .177 16 j
    torpedo mod155 .25 46j-90j
    optima 635 .25 carbine 36j
    Webley Patriot .25 36j
    mod 99 lmt. .22 24j
    mod 55s carbine .177 16 j
    striker edge carbine .22 26j
    strker edge .22 28j
    alfamax carbine .22 16j
    junior xl .22 16j
    mod45 .177 8j
    mod25 supertact .22
    mod25 supercharger .177

Zoraki hp-01 FT .177

Retay troy 100x .177 16 j
    Retay troy 100x carbine .177 16 j
    Kral Alttan kurma carbine .177
    Kral Alttan kurma .177-.22
    Kral AI-145 ahşap carbine .177 cal

ayrıca eserin silindir çapı önemli benim aklımda yanlış kalmadıysa 26mm olması lazım hatsan keçeler 27mm ve 30mm yani silindire uymaz uyması içinde zorlamayın eser firmasıyla görüşebilirsiniz yada izmir av market le irtibata geçebilirsiniz onlarda izmirli eserin servisini bilirler diye düşünüyorum

TANRI TÜRK'Ü KORUSUN

870 exp. mag.12 ga. Slug+71cm
    Cesa süperpoze 12 ga 71 cm
    Quantum A1168 20 ga 61 cm

Webley raider .177 cal.
    Diana mod54 Airking.177 16 j
    dominator 200w carbine ft vortex .177 16 j
    torpedo mod155 .25 46j-90j
    optima 635 .25 carbine 36j
    Webley Patriot .25 36j
    mod 99 lmt. .22 24j
    mod 55s carbine .177 16 j
    striker edge carbine .22 26j
    strker edge .22 28j
    alfamax carbine .22 16j
    junior xl .22 16j
    mod45 .177 8j
    mod25 supertact .22
    mod25 supercharger .177

Zoraki hp-01 FT .177

Retay troy 100x .177 16 j
    Retay troy 100x carbine .177 16 j
    Kral Alttan kurma carbine .177
    Kral Alttan kurma .177-.22
    Kral AI-145 ahşap carbine .177 cal

• ayrıca eserin silindir çapı önemli benim aklımda yanlış kalmadıysa 26mm olması lazım hatsan keçeler 27mm ve 30mm yani silindire uymaz uyması içinde zorlamayın eser firmasıyla görüşebilirsiniz yada izmir av market le irtibata geçebilirsiniz onlarda izmirli eserin servisini bilirler diye düşünüyorum

eserin sahibiyle konuştum tüfeğin imalatının kalktığını depoda bulurlarsa bir keçe göndereceklerini söylediler ve evet 26mm keçeler doğru hatırlıyorsunuz ama ben hatsanı 26 ve 30 mm diye biliyordum silindirin içinde yağ var efendim evet ama tüfeği tekrar açıp toplayacağım yeni yay elime geldiğinde hatsan 1000lik yaylar 19mm çap diyor onlar hakkında bilginiz var mı tüfeğin ikinci defa actığımda wd 40la komple temizleyip tüfeğin içindeki bütün pislik kalıntı ve wd40tan kalanları da bir bez yardımıyla kurulamayı düşünüyorum sadece pistonun etrafına belki iyi otursun diye çok az miktar yeşil gress sürerim başka da bir ek işlem yapmayi düşünmüyorum izmir av markete de bir soracağım

• Bir de ben galiba kafayi yedim normalde ben silahimla bir butun olurum en ince ayrintilara kadar hangi mesafeden hangi pelletin ne kadar dusme yapacagini hesaplarim hic durbun kullanmam gez ile yaparim bunlari tufegimin menzili dahilinde en uzaktaki seyleri vururum falan ama bu tamirat ve modifiye isinin icine girince yok yayin pistona vuran agirligini mi arttirsam ucuza getirmek icin yok musluk contasindan kece mi yapsam yok transfer deligini mi genisletsem yok namlu contasini mi degistirsem iyice dipsiz bir denize dalmis gibiyim ne yapmam gerek piston kecemde aslinda cok buyuk bir sorun olacagini dusunmuyorum bugun cikarttigimizda cok kotu bir halde degildi sadece yayi degistirip bu denizden ciksam mi yoksa bu proje tufegi gibi olan tufegimi tofas sahinciler gibi orasini ekle burasini cikart bi tufek parasi daha harcarim herhalde asil kullandigim tufek hatsan mod 80 bu eser es 55 asagi yukari 10 yillik vardir ama tufekte asiri bir mermi atimi soz konusu degil maksimum 2-3 bin mermi atilmistir en cok olsun olsun 5bin mod 80imde 6 yillik ama hala zimba gibi atiyor bu modifiye ve tamir isinde bana ne onerirsiniz ZETAX benim icin en iyisi dogru ölçüde yayi alip takip ates etmeyi denedikten sonraki performansa gore kece yenilemeye gerek duyulup duyulmadigi konusunda karar kilinmasi kece yenilemek gerektigi atislarin gucsuzlesmesinden baska nasil anlasilir