Artıkıl en altta daha inmiyor

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba herkese. Daha yeni kral puncher breaker ve victoptics 6x24 50 alarak hobiye başlamaya çalışıyorum ama sıfırlama yapamadım.

Sıkıntı başlıkta belirttiğim gibi 20 metre civarı ilk sıfırlama denerken artıkıl daha aşağı inmesi gerek ama sona geliyor ve inmiyor. Yukarı doğru çok rahat mesafe var çıkıyor.

Aldığım yerde montajı yapılmıştı durbunun ama baya uzak ilcedeyim. Kendim yapabileceğim birşey var mı?

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Hocam tecrübeli ustalar yardımcı olacaktır ama konuyu görmüşken yazayım dedim.

Dürbünün optik merkezlemesini yapmalısınız aksi halde bahsettiğiniz durum ile karşılaşılıyor.

Optik merkezleme ayna veya klik sayma yöntemi ile yapılabiliyor. Ayna bana daha pratik geliyor. İnternetten nasıl yapıldığı ile alakalı video bulabilirsiniz.

İyi günler...

• Optik merkezleme ile çözülebilir mi? Videolara baktım ama çözemedim. Sıfır alınıp bayide takılan durbunde neden bu sorun olur anlayamadım.

Bayide ki arkadaşta bu dürbün 6x24 en az 60 70 metreye atman lazım dedi ama 15-20 metreden ayarlayamiyorsam 70 metrede kağıdı zaten vuramaz. Getir bakalım dedi ama bakalım çözebilecek mi

• Sayarak optik merkezleme yapmaya çalıştım. Ayaklarin yönünü yerini değiştirdim ama değişen olmadı. Optik merkezlemenin nasıl faydası olacağını anlayamamıştım zaten.

Daha sonra şimleme yada shimming mı deniyor? Arka ayağın altına 3 kat kola kutusu parçası keserek koydum ve 15 20 metre atışlarda şu an tarret en altta olmasına rağmen tam vuruyor.

1. Sorum bu şekilde mesafeyi arttırdığımda nasıl bir sonuç çıkar? Tam ne olacağını kestiremiyorum atış için zamanım ve alanım olmadı şuan.

2. Sorum bu şekilde kullanmamın dürbüne bir zararı olur mu?

• Dürbün tüpünde eğilmeye sebep olur. Dediğim gibi en sağlıklıdı no- limit ayak. Senin tüfekte en kısağı ayağı kullansanda sonuç gene aynı olur çünkü senin dürbün kızağın yüksek. Çözümü optik merkezlene felan kurtarmaz en sağlıklısı no- limit ayak.

• Çok yakına sıfırlamaya çalışıyorsanız olabilir.

Çözüm olarak arka dürbün ayağı ile dürbün tüpünü arasına bir röntgen filmi kesip koyun olsun bitsin.