Gamo tüfek seçimi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Kırmalı gamo marka tüfek almak istiyorum. Gamo Speedster IGT 10X Gen2 ile GAMO CFR Whisper IGT dikkatimi çekti. Wishper şarjörlü uzun kullanımda sıkıntı yapar mı ? Ucuz Pcp yerine kaliteli kırma almak istiyorum. Diana bütçemi aşıyor gamoda bana uygun başka modeller var. 15 bine kadar neyi tavsiye edesiniz ? Servis konusunda sıkıntı oluyor mu ne dersiniz ?

Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen immortal67 (16 Ocak 2025 10:10).

• Gamo Hunter 1250 grizzly , amiral gemisi budur şuan satışta var mı, joule kısıtlaması tabimidir bilemiyorum.

Bahsettiğiniz tüfek satışta ama şu anda fiyatı 19 bin beni fiyat olarak epey aşıyor.

Linkteki ürün fiyat ve özelşik olarak ilgimi çekti.

Şarjörlü olduğu için bütçemi zorlayıp bunu da alayımmı bilmiyorum. Arıza durumunda servis sıkıntısı olabiliyormuş sanırım.

Gamo Speedster IGT 10X Gen2 Havalı Tüfek 5.5mm | Gamo Store
    On atış kapasitesi, sıfır yeniden doldurma ve yepyeni hızlı doldurma özellikli bir kundak bölmesine sahiptir. Gamo Speedster IGT 10X Gen2, daha akıcı bir…
    www.gamostore.com
  • Ben olsam şarjörlü almam. Gamo nun çok güçlü tüfeklerini de tercih etmem. Bende Gamo Hunter 1250 vardı . Büyük ağır ve fazla güçlü ( kontrolsüz güç) Çok zevk vermedi. Bu arada Gamo markasını da çok büyütmeyin gözünüzde.

Gamo da sevdiğim tüfek kesinlikle CFX. Alttan kurmalı ve çok isabetli. Crosman tüfeklerine de bakabilirsiniz. Onlar da çok başarılı.

Ya da ikinci el Diana ( alttan kurmalı tercih edin örn: mod 460 ve mod 470 gibi ) veya Weihrauch (77K veya 97K) alın keyfinize bakın.

Yerli isterseniz Hatsan Dominator 200S çok çok başarılı. Kısa mesafe atacaksanız 20-30-40m 4.5mm tercih edin. 40-50-60m atacaksanız 5.5 mm alın.

6.35mm bu kategoride fantezi. İnanılmaz verimsiz. 6.35mm de PCP'ye geçmeniz gerek.

Diana
    Kral
    Hatsan
    Niksan
    Reximex
    Evanix
    Air Arms
    AirForce
    FX
    Zoraki
    Walther
    Daisy
    Beeman

• Ben olsam şarjörlü almam. Gamo nun çok güçlü tüfeklerini de tercih etmem. Bende Gamo Hunter 1250 vardı . Büyük ağır ve fazla güçlü ( kontrolsüz güç) Çok zevk vermedi. Bu arada Gamo markasını da çok büyütmeyin gözünüzde.

Gamo da sevdiğim tüfek kesinlikle CFX. Alttan kurmalı ve çok isabetli. Crosman tüfeklerine de bakabilirsiniz. Onlar da çok başarılı.

Ya da ikinci el Diana ( alttan kurmalı tercih edin örn: mod 460 ve mod 470 gibi ) veya Weihrauch (77K veya 97K) alın keyfinize bakın.

Yerli isterseniz Hatsan Dominator 200S çok çok başarılı. Kısa mesafe atacaksanız 20-30-40m 4.5mm tercih edin. 40-50-60m atacaksanız 5.5 mm alın.

6.35mm bu kategoride fantezi. İnanılmaz verimsiz. 6.35mm de PCP'ye geçmeniz gerek.

Cevabınız için teşekkürler. Şarjörlü olanın internetten videosunu izledim gerçekten hızlı. Fakat servis sıkıntılı sanırım küçük ilçede yaşıyorum sorun yaşarsam çözmesi zor. Cfx dediğiniz gibi güzel diyorlar ama çok yavaş atılıyor gibi alttan kır sonra mermiyi koy at derken çok yavaş geldi bana. Crosman bakmadım. Müstakil evimin önünde 20 metrelik bir alanda hedef atışı yapacağım. İleride aracın bagajına atıp 80 100 metre atışıda yaparım. Benim baştaki niyetim striker 1000s almaktı ama daha kaliteli bişey alayım diyerek bütçemi zorladım. 12 -13 bine kadar çıkabilirim. Gamonun birkaç kırmalı modelin gözüme kestirdim. Size onlarıda sormak isterim. Değerli görüşleriniz almak için.

• Atış için 20 metre iyi mesafe, Gamo cfx fazlası ile iş görür. 100 metre yaylılar için fazla, atış olur ,pellet gitsede isabet zor. Çok kaliteli dürbün ,kaliteli pellet ve atış sehpası olursa iyi bir atıcı iş çıkartabilir tüfekte magnum sınıfı olacak .

• Resmi Gönderi

Gamo Hunter 1250 grizzly , amiral gemisi budur şuan satışta var mı, joule kısıtlaması tabimidir bilemiyorum.

Geçen sene yaylı olan modelini sıfır olarak almıştım, tüfek 6 joule güç üreten yay ile gelmişti

Havalı Tüfek-Tabanca
    Weihrauch HW 57 / .177
    Air Arms S200 / .177
    Hatsan Dominator 200 W Carbine / .177
    Hatsan Mod 33 / .177
    Gamo CF 30 / .177
    Smk B2 / .177
    Hatsan Mod 25 Supertact / .177
    Corsman 1077 Co2 / .177
    Makarov S550 / .22
    Hatsan AT44 PA LW RG / .22
    Hatsan Alfamax PS 16 Joule / .22

Ateşli Tüfek
    Ersüs ERS 2017 / .410 Gauge
    Cesa Arms Süperpoze / 12 Gauge

Dürbün - Red dot
    T-Eagle EOS 6-24x50 AOE HKT
    Tasco 6-24x50 AOE
    Solognac 4-16x50 SFP
    Victoptics S4 1.5-6x28
    Browning 3-9x40 AO

• Güç çok önemli mi bilmiyorum. İsabet ve kolar kullanım benim için daha önemli. Sağlamlığı kalitesi nasıl sizce ?

Güç çok önemli bence , gamo hunter 1250 ve diana 350 magnum hep hayran kaldığım ama nasip olmayan tüfekler, her iki tüfek içinde kurması zor ve geri tepmesi aşırı olduğunu söylüyorlar tabi üstadlar daha iyi bilir.

• bende hunter 1250 ve diana 350 vardı.. Evet çok güçlü her ikisi. yalnız çok uzunlar ve ağırlar. öyle aman aman bir isabeti de yoktu. Namludan kırma yerine alttan kurmalı modellere bakın. Gamo nun yayını değiştirebilirsiniz. Ben Gamo Whisper X tüfeğe ülkemizde orjinal yay bulamayınca Hatsan Yayı taktım. Tüfeğin gücü baya bir arttı ama kurulumu zorlaştı. İsabet değişmedi.

2. el diana ürünlerde Hatsan yay da takıyorlar. Diananın yayı daha yumuşak bir çelikle yapılmış. O yüzden kurması kolay. Ama baya bir pahalı yay. O yüzden o parayı vermek istemeyenler Hatsan yay takıyorlar. Ama Tüfeğin sarsılması artıyor. Ülkemizde bu tüfekler girdiğinde 7.5 joule yay ile takılı geliyor. Gümrük mevzuatlardan dolayı. Bazen kutunun içinde orjinal güçlü yay da oluyor. Bu yay montajı teknik servis yapıyor. O zaman da Tüfek gerçek gücüne kavuşuyor.

Daha önce de değim gibi Hatsan Dominator 200 ahşap kundaklı modele bakın. Bu modeli çok sevmiştim.

Hatsanda verim aldığım yaylılar: Dominator 200W (en sevdiğim), Mod 95, Mod 99 Limited Edition, Mod 87 Vortex QE, Mod 55 ( Tam bir başlangıç tüfeği) ve Mod 135 QE Vortex ( illa güç olacaksa budur)

Eh işte modeller: Mod 125 Sniper vortex, Mod 150 Torpedo ( en güçlü tüfeği, atış yaptıkça heryeri gevşiyor) , AirTAct, Striker edge, Turcar

Uzak durulması gereken: Hatsan Proxima ( çok ağır, çok hantal, şarjor takılıyor, isabeti vasat)

Gamo yerine Stoeger de bakabilirsiniz. X20 ya da X50 ( magnum sınıfı büyük ve ağır ama güçlü)

Crosman ( Benjamin) da çok güzel ( o da Gamo nun kopyası gibi ) . Cometa ve Norica da ispanyol ama bir Gamo kalitesi değil. Ayrıca servis yok gibi birşey.

Yaylıda en iyi yerli Hatsan... Ama PCP 'de değil... :)

Diana
    Kral
    Hatsan
    Niksan
    Reximex
    Evanix
    Air Arms
    AirForce
    FX
    Zoraki
    Walther
    Daisy
    Beeman

• bende hunter 1250 ve diana 350 vardı.. Evet çok güçlü her ikisi. yalnız çok uzunlar ve ağırlar. öyle aman aman bir isabeti de yoktu.

2. el diana ürünlerde Hatsan yay da takıyorlar. Diananın yayı daha yumuşak bir çelikle yapılmış. O yüzden kurması kolay. Ama baya bir pahalı yay. O yüzden o parayı vermek istemeyenler Hatsan yay takıyorlar. Ama Tüfeğin sarsılması artıyor. Ülkemizde bu tüfekler girdiğinde 7.5 joule yay ile takılı geliyor. Gümrük mevzuatlardan dolayı. Bazen kutunun içinde orjinal güçlü yay da oluyor. Bu yay montajı teknik servis yapıyor. O zaman da Tüfek gerçek gücüne kavuşuyor.

Gamo yerine Stoeger de bakabilirsiniz. X20 ya da X50 ( magnum sınıfı büyük ve ağır

Bilgiler için teşekkürler üstadım, Diana 350 magnum hep aklımda tam bir Alman karabinası ,şuan alsak 7,5 joule diyorsunuz. Orjinal yayı ile geri tepmesi nasıldır , rahatsız edici ve yorucu olur mu uzun atışlardan sonra almayı düşünüyorum bu tüfeği bu ay sonu stoklara gelecekmiş, Gamo yerine bende stoeger tercih ederim yaylı için en azından yerli ve uygun fiyatlı. X10 ahşap özellikle

• Diana 350 biraz yorucu... geri tepmesi diğer dianalara göre daha fazla..Dürbün dayanmıyor...

Stoeger in yeni modelleri var. X10 giriş seviyesi ve daha eski bir model

Diana
    Kral
    Hatsan
    Niksan
    Reximex
    Evanix
    Air Arms
    AirForce
    FX
    Zoraki
    Walther
    Daisy
    Beeman

• Diana 350 biraz yorucu... geri tepmesi diğer dianalara göre daha fazla..Dürbün dayanmıyor...

Stoeger in yeni modelleri var. X10 giriş seviyesi ve daha eski bir model

Diana 350 magnum ile Diana mod 48 arasında kararsızım 5,5 mm olacak alacağım tüfek. Diana tüfeklerdeki işçilik hiçbir havalıda yok.

• Benim açımdan gücün çok önemi yok grupmanı iyi olsun 50 metreye kadar vursun yeterli. önerdiğiniz tüfeklere baktım. Diana benim için çok pahalı dominator 200w ve mod 87 vortex aklıma yatan modeller. Dminator ve x 20 stokta pek bulunmuyor. Size sormak istediğim başka bir şeyde 2. El 2 aylık mod 125 sniper vortex buldum. Satıcı bana yakın oturuyor. Mod 125 e eh işte demişsiniz. Mod 125 , mod 87 ve dominator arasında kaldım. Sizce hangisi bana uyar ? Vede 4x20 dürbün ne kadar yeterlidir ?

• mod 125 büyük ve hantal.. Ama güçlü.. Mod 87 daha hafif isabeti de güzel orta sınıf güçte.. 200w orta sınıf güçte ama alttan kurma olduğundan dolayı çok isabetli. Grupman ve güç olacaksa 200w derim ben. Kısa mesafe 4x32 olur 4x20 çöp. 3-9x40 da baya işinizi görür. 4-12x44 dan daha büyük bir dürbün takmayın. Mutlaka da dampa ayak kullanın. Hatsan protector veya yatagun dampa olur. o zaman baya verimli olur.

Diana
    Kral
    Hatsan
    Niksan
    Reximex
    Evanix
    Air Arms
    AirForce
    FX
    Zoraki
    Walther
    Daisy
    Beeman

• mod 125 büyük ve hantal.. Ama güçlü.. Mod 87 daha hafif isabeti de güzel orta sınıf güçte.. 200w orta sınıf güçte ama alttan kurma olduğundan dolayı çok isabetli. Grupman ve güç olacaksa 200w derim ben. Kısa mesafe 4x32 olur 4x20 çöp. 3-9x40 da baya işinizi görür. 4-12x44 dan daha büyük bir dürbün takmayın. Mutlaka da dampa ayak kullanın. Hatsan protector veya yatagun dampa olur. o zaman baya verimli olur.

Mod 125 güçlü olduğunu öğrendim almaya niyetim yoktu fakat 2. Eli 2 aylık ve 3500 tl olduğu için olabilir mi demiştim. Dominator 200W dediğiniz gibi gerçekten isabetli istediğim gibi bir tüfek ama ağır ayaktan atışa uygun değil. Mod 87 hakkında pek bilgi bulamadım ama isabeti dominatöre yalınsa daha sessiz olması hafif olması aklımı çeliyor. 87 hakkında başka bilgi verirmisiniz. Güç haricinde dominatöre yakın grupman yapar mı ? Özellikle komşuları rahatsız etmeyecek olması ilgimi çekti.

Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen immortal67 (19 Ocak 2025 14:42).