Hatsan Torpedo 100X

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Bu tüfekle ilgileniyorum. Lakin yabancı sitelerde kundağı çabucak çiziliyor, yere düşünce kırılıyor, alttan kurma kolu atış yapınca gevşemiş gibi sallanıyor, atışta istikrar yok gibi olumsuz yorumlarla karşılaştım. Yorumların tarihi 2016. O vakitten bu yana Hatsan tüfeğin - varsa- kusurlarını gidermiş midir? Üstadlar arasında tüfeği kullanan varsa, yorumlarını/uyarılarını esirgemesin.

Herkese selamlar,

Hakan

• Bu tüfekle ilgileniyorum. Lakin yabancı sitelerde kundağı çabucak çiziliyor, yere düşünce kırılıyor, alttan kurma kolu atış yapınca gevşemiş gibi sallanıyor, atışta istikrar yok gibi olumsuz yorumlarla karşılaştım. Yorumların tarihi 2016. O vakitten bu yana Hatsan tüfeğin - varsa- kusurlarını gidermiş midir? Üstadlar arasında tüfeği kullanan varsa, yorumlarını/uyarılarını esirgemesin.

Herkese selamlar,

Hakan

Forumun eski sayfalarını karıştırın. Eğer o incelemelerin bulunduğu sayfaların icabına bakmadılarsa vardı deneyim ve incelemelrini yazanlar.

• dominator 200w bir bakın bence

İlk baktığım Dominator'dı. Aklımı Torpedo lehine çelen neydi hatırlamıyorum lakin tekrar baktığımda Dominator'ın piyasada bulunmadığını gördüm. Bu arda Hydra modelini de sevdim fakat Hatsan'la temas geçtiğimde "şimdi yok, ne zaman üretilir, üretilir mi üretilmez mi bir şey söyleyemiyoruz" dediler.

• İlk baktığım Dominator'dı. Aklımı Torpedo lehine çelen neydi hatırlamıyorum lakin tekrar baktığımda Dominator'ın piyasada bulunmadığını gördüm. Bu arda Hydra modelini de sevdim fakat Hatsan'la temas geçtiğimde "şimdi yok, ne zaman üretilir, üretilir mi üretilmez mi bir şey söyleyemiyoruz" dediler.

Dominator hilalav da var

• proxima hatsanın en saçma tüfeği. çok ağır çok hantal şarjör takılıyor v.s

Bedava verseler almam. Başa bela...

pişman olmak istiyorsanız mutlaka proxima alın...

Diana
    Kral
    Hatsan
    Niksan
    Reximex
    Evanix
    Air Arms
    AirForce
    FX
    Zoraki
    Walther
    Daisy
    Beeman

• Daystate de ağır lakin çok iyi bir tüfek. Keza Hercules 666 altı+ kilo ama destekli atışlarda hiç fena değil. Şarjör, kurmalı havalılarda Gamo'nun getirdiği bir yenilik ve daha önce kimsenin şikayet ettiğini duymamıştım.

• Daystate de ağır lakin çok iyi bir tüfek. Keza Hercules 666 altı+ kilo ama destekli atışlarda hiç fena değil. Şarjör, kurmalı havalılarda Gamo'nun getirdiği bir yenilik ve daha önce kimsenin şikayet ettiğini duymamıştım.

Pcp ile yaylı ya da gaz pistonu bir tüfeği karşılaştırmak mantıklı değil ve ayrıca gördüğüm kadarıyla siz zaten kafanızda bir ürünü netleştirmiş ve kendi almak istediğiniz ürün hakkında olumlu birşeyler duymak istiyorsunuz.Bence siz o ürünü alın,ne demek istediğimizi 1. Elden tecrübe eder sonra ya hobiden soğur ya da biraz zaman ve para kaybıyla doğru tercihi yapmayı öğrenmiş olursunuz.

• Pcp ile yaylı ya da gaz pistonu bir tüfeği karşılaştırmak mantıklı değil ve ayrıca gördüğüm kadarıyla siz zaten kafanızda bir ürünü netleştirmiş ve kendi almak istediğiniz ürün hakkında olumlu birşeyler duymak istiyorsunuz.Bence siz o ürünü alın,ne demek istediğimizi 1. Elden tecrübe eder sonra ya hobiden soğur ya da biraz zaman ve para kaybıyla doğru tercihi yapmayı öğrenmiş olursunuz.

Bir PCP/Yaylı-Pistonlu karşılaştırması yapmadım. İkisi de ağır dedim sadece. Söyler misiniz hangi mekanik faktörler biri pistonlu diğeri PCP iki tüfek için "ağırlık" karşılaştırması yapmayı mantıksız kılıyor? Yani, söz gelimi PCP'nin hava tüpleri yer çekimine kafa tutup daha dengeli bir atışa imkan mı veriyor? Sonra şu veya bu tüfeğl almaya karar verdiğimi nerden çıkardınız? Sadece kullanıcıların tecrübelerinden yararlanıp doğru karar vermeye çalışıyorum. Ayrıca bu forumun işlevlerinden biri değil mi bu? Hepsini geçtim nedir bu hiddet bu celal? Burası bir forum yani serbest kürsü, niyet okuma yeri değil. Yeni gelen mahkumlara "kıdemlilerin" omuz attığı veya haddini bildirdiği bir cezaevi hiç değil.

Mesaj 3 düzenlendi, son düzenleyen MHakan (15 Şubat 2025 08:50).

• Bizim insanımızın en büyük sıkıntısı okumayı sevmemesi ,he bazen okuyup anlamayanlarda oluyor onları tenzih ederim neyse kısa keseyim Aydın havası olsun :) ,sizin elinizde bir monolog var ve konusu forumda 100 milyon kere tartışılmış ve cevaplanmış iken genede yardımcı olmak adına tecrübe etmiş bir kaç kişi size doğru ürün budur diye telkinde bulunuyor ,siz hala neden şu böyle bu böyle diye cevap verip monoloğunuzu dialoğa çevirmek istiyorsunuz ama insanlar aynı sorulara cevap vermekten bıkmış.. ki aynı konuların forumda açılmasından dolayı oluşan konu kirliliğinden bahsetmiyorum bile neyse...yerlide en iyisi dominator 200w ,bulalirsen lw sini alacaksın bulamadın mı normalide olur yoksa yerliden uzak duracaksın Weihrauch -diana ekseninden şaşmayacaksın.

• Bizim insanımızın en büyük sıkıntısı okumayı sevmemesi ,he bazen okuyup anlamayanlarda oluyor onları tenzih ederim neyse kısa keseyim Aydın havası olsun :) ,sizin elinizde bir monolog var ve konusu forumda 100 milyon kere tartışılmış ve cevaplanmış iken genede yardımcı olmak adına tecrübe etmiş bir kaç kişi size doğru ürün budur diye telkinde bulunuyor ,siz hala neden şu böyle bu böyle diye cevap verip monoloğunuzu dialoğa çevirmek istiyorsunuz ama insanlar aynı sorulara cevap vermekten bıkmış.. ki aynı konuların forumda açılmasından dolayı oluşan konu kirliliğinden bahsetmiyorum bile neyse...yerlide en iyisi dominator 200w ,bulalirsen lw sini alacaksın bulamadın mı normalide olur yoksa yerliden uzak duracaksın Weihrauch -diana ekseninden şaşmayacaksın.

Forum demek tartışma demektir, fikir alışverişi demektir. Herhangi bir şeyin nedenini sorgulamamak veya araştırmamak biat toplumlarına ait bir özelliktir. Soruyu sormadan evvel forumda konuyu araştırmıştım. Üşenmedim bir daha baktım. Gördüğüm şu: bu mevzu hiçbir zaman adamakıllı ele alınmamış. Bir tane bile inceleme yazısı yok. Sizin "yazmanız" var ama belli ki okumayı pek sevmiyorsunuz çünkü forumda bu mevzu hakkında yazılanlar üzerinizde "milyon kere" etkisi yapmış. Unutmadan şunu da söyleyeyim. Forum biraz da nezaket demektir. Birisi size "siz" diye hitap ediyorsa siz de ona "siz" diye karşılık verirsiniz.

• Sayın Hakan beycim ,zati şahanelerinizle bir münazara yapmayı çok istesemde işi gücü olan bir insan olarak değerli olan vaktimi size ayıramayacağımdan ötürü üzüntümü kelimelerle ifade etmeye çalışsam da kifayet etmemektedir.Sizi kendi doğrularınız ve inançlarınızla başbaşa bırakmaktan ne kadar çok üzüntü duysamda bunun bir zorunluluk olduğunun bilincine vardığımdan mütevellit konunuz ve şahsınızla muhattap olmamanın en doğru karar olacağına karar vermiş bulunmaktayım,bir daha görüşmemek dileğiyle esen kalın :)

• Ben de gördüm onu. Şimdi PCP/havalı tüfek "koleksiyonumu" genişletme çabamda iki hatta üç Hatsan modeli arasında kaldım: Dominator, Proxima ve Mod 99. Fikri olan?

Proxima için yorum yapamayacağım. Kullanmadım. Dominatör ve Mod 99 için konuşabilirim sanırım. Dominatör alttan, mod 99 namlu kırmalı. Bu açıdan aralarında fark var. Bir diğeri, dominatörün ağırlığı biraz öne doğrudur. Alttaki levyeden kaynaklandığını sanıyorum. Ancak, Klon bir tüfek olduğu, hatsanın isabetlilikte en başarılı tüfeği olduğu bu forumda bir zamanlar yazılıp anlatılmıştı. Atışı, kurulumu güzel bir tüfek.

Mod 99'un LE varyantını uzunca süre kullandım. Dengeli bir tüfek. kilidi sayesinde namlu tokatlama derdi yok. Keyifle kullandım. Şu an elimde 4.5mm mod 55 ve 5,5mm mod 135 qe var. Her ikisi de namludan kırma.Mod 55 hak ettiği değeri bulamamış güzel bir tüfek bence. Mod 135 qe ise güç ile isabetliliği buluşturmaya çabalamış. Güzel olmuş.

Ancak, güç denince hiç biri webley patriot gibi değil elbette. O bambaşka bir klasmandı.

Kanaatimce mod 100x, dominatör, mod 99, mod 135 qe, mod 55x, mod 87 gayet alınabilir tüfekler. ilk ikisinde biri ile diğerlerinden biri olabilir bence.

• Mod 99'un LE varyantını uzunca süre kullandım. Dengeli bir tüfek. kilidi sayesinde namlu tokatlama derdi yok. Keyifle kullandım. Şu an elimde 4.5mm mod 55 ve 5,5mm mod 135 qe var. Her ikisi de namludan kırma.Mod 55 hak ettiği değeri bulamamış güzel bir tüfek bence. Mod 135 qe ise güç ile isabetliliği buluşturmaya çabalamış. Güzel olmuş.

Kanaatimce mod 100x, dominatör, mod 99, mod 135 qe, mod 55x, mod 87 gayet alınabilir tüfekler. ilk ikisinde biri ile diğerlerinden biri olabilir bence.

Hocam, Hatsan mod 55s ile strike 1000x arasında hangisini tavsiye edersiniz, 4,5 mm olacak . Yakın mesafe hedefe atış yapacağım.

• Mod 55 bende vardı .. Çok isabetli ve hafif bir tüfekti. Atışları çok eğlenceliydi. Striker 1000x ile kıyaslandığında ben mod 55 i tercih ederdim.

Diana
    Kral
    Hatsan
    Niksan
    Reximex
    Evanix
    Air Arms
    AirForce
    FX
    Zoraki
    Walther
    Daisy