Türkiye’de olmayan Gamo Swarm Magnum Pro 10x Gen3 modelini nasıl bulabilirim/alabilirim? Bir de havalı tüfeklerdeki güç sorunsalı?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Türkiye’de olmayan Gamo Swarm Magnum Pro 10x Gen3 modelini nasıl bulabilirim/alabilirim?

Bir de yaylı/kırmalı havalı tüfeklerde formda hep Diananın güçlü olduğundan bahsedilmiş ama araştırdığım kararıyla Diananın (5.5) en güçlüsünün bile fabrika verisinin en fazla 270 m/s olduğunu tespit ettim. Diğer taraftan Gamonun G-Magnum (5.5) serisinin fabrika verisinin 380 m/s olduğunu gördüm. Ama güç deyince herkes Dıana’dan bahsediyor kimse Gamo dan bahsetmiyor. Neyi gözden kaçırıyorum? Güç deyince m/s verisine bakmamız gerekmiyor mu? Başka hangi veriye bakmalıyız?

• Onurkutuk0987 12 Şubat 2025 23:11

Konunun başlığı değiştirildi. Eksi Başlık: “Türkiye’de olmayan Gamo Swarm Magnum Pro 10x Gen3 modelini nasıl bulabilirim/alabilirim” Yeni Başlık: “Türkiye’de olmayan Gamo Swarm Magnum Pro 10x Gen3 modelini nasıl bulabilirim/alabilirim? Bir de havalı tüfeklerdeki güç sorunsalı?”.
  • Türkiye’de olmayan Gamo Swarm Magnum Pro 10x Gen3 modelini nasıl bulabilirim/alabilirim?

Bir de yaylı/kırmalı havalı tüfeklerde formda hep Diananın güçlü olduğundan bahsedilmiş ama araştırdığım kararıyla Diananın (5.5) en güçlüsünün bile fabrika verisinin en fazla 270 m/s olduğunu tespit ettim. Diğer taraftan Gamonun G-Magnum (5.5) serisinin fabrika verisinin 380 m/s olduğunu gördüm. Ama güç deyince herkes Dıana’dan bahsediyor kimse Gamo dan bahsetmiyor. Neyi gözden kaçırıyorum? Güç deyince m/s verisine bakmamız gerekmiyor mu? Başka hangi veriye bakmalıyız?

Onur Bey, iki konuya dikkat çekmek gerekiyor bu soruyu cevaplarken. 1. Diana saygıdeğer bir markadır 270 m/s diyorsa, bu rakam doğrudur. Ayrıca 270 m/s hatırı sayılır bir değerdir. Şu kelimeleri (2058 yards with an Airforce Texan .308 New WORLD Record!) Google'a girince karşınıza çıkan videoyu seyrederseniz yüksek fps değerlerinin sadece ağır slug (içi dolu saçma) kullanıldığında anlamlı sonuç verdiğini göreceksiniz. (Bu arada videonun gerçekliğinden ben de emin değilim lakin aynı tüfekle 1000 küsür metreden bir tenis topunun vurulabildiğini gösteren başka br video izledim.) 2. Gamo'nun verdiği rakamlar yanıltıcıdır. Şöyle ki 1600 fps gibi çıkış hızları bu tüfekle ancak alaşım yani kurşundan hafif saçma kullanırsanız mümkün olur. Hafif saçmanın da ne hedefi vurmasını bekleyebilirsiniz ne bir tarafından girip diğer tarafından çıkmasını. Kısacası aşırı yüksek fps'ye htiyacınız yok.

Mesaj 3 düzenlendi, son düzenleyen MHakan (13 Şubat 2025 16:30).

• Türkiyede olmayan ürünü kendiniz getirebilirsiniz lakin o işler baya uğraştırcı oluyor. Ürün bedeli + ürün bedelinin en az yarısı kadar en fazla iki katı kadar ek masrafları var. Bir kere nakliye için en az 5bin TL ödemek zorunda kalacaksınız. Tavsiyem Gamo distribütör olan KOMANDO AV'a bir sorun sonraki ithalat için belki size yardımcı olabilir. Kendi adınıza ithalat işlem tavsiye etmiyorum boşuna fazla masraf çıkıyor o masraflarla başka ürün bir tane daha alabilirsiniz yinede param var denemek istiyorum derseniz prosedürü hakkında ben yardımcı olabilirim. Bence stoklarında mevcut olan ürünlerden değerlendirin derim. Gamo replay 10 magnum igt gen2 stoklarda mevcut. Burada da ikinci el olarak satan 2-3 kişi var. Uzaktan aramayın bence

• weihrauch güçten çok isabeti ile ön planda. Diana bir tık daha güçlü. Weihrauch bir tık daha isabetli.

Diana
    Kral
    Hatsan
    Niksan
    Reximex
    Evanix
    Air Arms
    AirForce
    FX
    Zoraki
    Walther
    Daisy