Safir CİDDİ Takılma Sorunu! Yardım Lütfen :((

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Safiri aradım az önce. Tüfek yeni modellerdenmiş. Dipçiğin içindeki yayı kısaltmamı önerdiler. Gas Ram ya da şarjör ile ilgili bir şey söylemediler..

Sakın öyle bir hata yapma... İlerde onu kısalttığın için "silahınız garantidışı kalmış" diyecekler.
    Daha önce dediğim gibi silahta gaz basıncı sorunu olduğu için mekanizma tam olarak geri gitmiyor.
    Sonuçta bu silahta kullanılan parçalar standart kesinlikle yayı kısaltmanı tavsiye etmiyorum, direkt sorunu hallettsinler.
    Bu konuda hangi servisi ararsan yayı kısaltmanı tavsiye edicek ve ilerde bu sorun karşına tekrar çıkacak.
    Aynı zamanda yayı kısaltırsan, boş kovanı atabilir fakat şarjörden gelen fişeği atış yatağına almama sorunuyla karşılaşabilirsin.

Akkar Apache Bronze 12ga 47 cm slug semi-auto
    Yıldız SPZ ME 12 ga superpoze
    Huğlu 12 ga. 7+1 semi auto + Tasko 1x40 RedDot
    Torun 20 ga. superpoze
    Artemis 36 ga. superpoze
    MKE 12 ga. çifte (Kırıkkale Efsanesi)
    Beretta 16 ga. tekkırma
    Optima 550 Magnum airgun + Optima 3-9x32

• Çok teşekkür ederim Özer Bey :) Bu akşam müsaidim. Yarından sonra arabam serviste olacak :( Bugün bi baksak diicem ama gece gece sonrasında nerede atış yapıcaz ;şrofls;.

PCP: FX GLADIATOR .22cal + Gamo MD6-24x50 + Harris Bipod + Weihrauch Moderator
    Ateşli: SAFİR T14 CLASSIC S .410cal + Safir Laser Sight + Yakında: Bushnell 3-9x40 TriRail Red&GreenMD + Larue M16 RIS + Armed Forces Green Laser + QD CREE 1000lm Torch + M50 Bipod
    MultiPump: Daisy Powerline888 .177cal + Tasco 4x15
    Yaylı: Daisy 1938 .177cal
    CO2: Umarex Walther CP99 .177cal
    Kuru Sıkı: Voltran Blow Magnum Mod.2000 9mm
    [gallery]670[/gallery]ankarateam.png[gallery]671[/gallery] (UĞUR BAÇ)

• ben bu cumartesi direkt safirin fabrikasına gidiyorum benim silahtada ufak tefek problemler var hem onları yaptıracağım hem genel problemleri anlatacağım. pazar günü yazarım artık. birde fabrikaya gelmek isteyen varsa bizim le gelebilir. :thumbup:

hamdım piştim yandım oldum.

• Tekrar aradım. Garanti ile ilgili bir problem olmaz dediler. O yay 5cm'e kadar kısaltılabiliyormuş zaten. 2cm kısaltın dediler. 5'e kadar şarjörden gelen merminin laımında sorun yaratmazmış.

Bence mantıklı, çünkü boş kovan dikilip fırlayacakken yeni fişek giriyor ağzına ve o arada takılıyor. İnceleyince benim aklıma gelen de buydu.. Ama ben o yayın kısaltılabileceğini bilmiyordum, şarjör asansör yayını kısaltıp yeni fişeğin biraz daha yumuşak giriş yapmasını düşünmüştüm. Akşam dener, haberdar ederim sizi.

Ateşli: SAFİR T14 CLASSIC S .410cal + Safir Laser Sight + Yakında: Bushnell 3-9x40 TriRail Red&GreenMD + Larue M16 RIS + Armed Forces Green Laser + QD CREE 1000lm Torch + M50 Bipod

Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen ejlover (3 Eylül 2008 16:32).

• Tüfeğiniz hayırlı olsun. Onun yerine yayı kısaltmayıp istediğiniz ölçüde yay alıp takmak daha iyi olur nede olsa tüfeğin orjınalini bozmasanız daha iyi olur. :thumbup:

• Bu arada Zuber ve Victory Sport dışında hangi marka fişek var? Safir bi şey daha önerdi, daha güçlü dedi onlar bu sorun için daha idealmiş. İsmini hatırlamıyorum. Söylerseniz sevinirim :) Bi de Ankara'da nerede bulabilirim?

• Tüfeğiniz hayırlı olsun. Onun yerine yayı kısaltmayıp istediğiniz ölçüde yay alıp takmak daha iyi olur nede olsa tüfeğin orjınalini bozmasanız daha iyi olur. :thumbup:

Teşekkürler :) Bence de ama şimdi git yayı sök al eline silahçı silahçı dolaş uygun yay bul. Zor o iş biraz :( Onun yerine keserim, bi sorun olursa fabrikadan orjinalini alırım, yay sonuçta :) Çünkü çapı, kalınlığı uzunluğu v.s. tutturmak zor :(

• Ö.M atıyorum. .

Safir T14 Uzun Kundak Ayarlı Dipçik + Tasco 2x8x32

War doesn't determine who is right but who is left...

• Bu işler lafla olmaz. Sonuç olarak yapılan iş garanti şartlarını bozuyor.
    Bir tüketici olarak o cevabı verdim. O lafı eden herif unuttu diyelim dediğini ki zaten başından salmak için o çözümü sunmuş,, sonuç nolur?
    Hem orda üstünde durduğum nokta yayı kesmemesi değil silahtaki asıl sorunun bulunması.. o yay o uzunlukta koyulmuşsa o silaha yine o yay uygun demektir. Yeterli gaz basıncını verememesi asıl arızadır.

Benimde başıma geldi aynı şey yarı otomatikte.. Hep aynı şeyi yaptıkları için silahın yanına " yayı kısaltıp göndermeyin, gaz odasındaki contada sorun var büyük olasılık" yazdım.
    Yerli üreticilerin çoğu aynı şeyi yapıyor çünkü, boşu atmıyomu? yayı kısalt...

Akkar Apache Bronze 12ga 47 cm slug semi-auto
    Yıldız SPZ ME 12 ga superpoze
    Huğlu 12 ga. 7+1 semi auto + Tasko 1x40 RedDot
    Torun 20 ga. superpoze
    Artemis 36 ga. superpoze
    MKE 12 ga. çifte (Kırıkkale Efsanesi)
    Beretta 16 ga. tekkırma
    Optima 550 Magnum airgun + Optima 3-9x32

• Sadece daha dün aldığım tüfeği ertesi günü göndermek istemedim ve ben yapabilirmiyim diye sordum. Yoksa telefonda oldukça ilgilendiler aslında.

Yay belli bir fişek geri itme gücüne ayarlı. Kullanılan fişekler yeterli tepmeyi sağlamayınca yay kısaltılarak dengelenebilir diye açıkladı arkadaş.

Gaz odasında da sorun olabilir dediğin gibi ama umarım yanılıyorsunuzdur.

• .Safiri bilmem hiç kullanmadım ama hepsi aynı mantıkla çalışan aletler.Gaz basıncının yetersiz olmasından dolayı mekanizmayı tam olarak geriye itmiyo olabilir. ama yay tansiyonunun fazla olmasıda mekanizmayaıda ileri doğru itiyor ve boş kovanı atmadan yeniyi yatağa sürmeye çalışıyor. boş kovan tırnaktan kurtulmadığı için dik olarak kalıyor ve mekanizmayı sıkıştırıyor.

bence yayı bir iki sipir kısaltmak çözüm olabilir.

yazdıklarımı bende okudum ama ilk defa okusam kesin bişi anlamazdım. bilmem anlatabildimmi ;rofl.;

Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

• ;rofl.; Yok abi anlaşılıyor merak etme :))

Bu arada ben de yayda olduğunu düşünüyorum çünkü bazen şarjörü takıp daha ilk mermiyi koyacakken bile öyle bi kapanıyorki namluya sokamadan yamultuyor :s

• Yanlış anlama ama ben bu tür ayarlamaları evde yapılması taraftarı değilim. Allah korusun başına bir kaza gelmemesi için azami dikkati göster. Bence Boş kovanlarla deneme yapman daha güvenli olur.

Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

• Yok yok Murat Abi, silahı evde doldurmuyorum bile ;tese;kkur

• Boş kovan uzadıgından şarjöre girmez. Objektif test de yapılamaz onunla malesef.
    Yay kesilince garantiden çıkar riskine karşı da en fazla bir yay alınıp takılır tüfeğe ve servise öyle gönderilir. ben yine de Safir firmasının sorun çıkartacağını sanmıyorum.

Safir T14 Uzun Kundak Ayarlı Dipçik + Tasco 2x8x32

War doesn't determine who is right but who is left...

• Kestim yayı, bakalım ne olacak :) Bu arada Gas Ram'i de kontrol ettim pistonla tüstündeki şapka rasında biraz sıkışma oluyor gibime geldi.. Umarım hallolmuştur 8|

• Kestim yayı, bakalım ne olacak :) Bu arada Gas Ram'i de kontrol ettim pistonla tüstündeki şapka rasında biraz sıkışma oluyor gibime geldi.. Umarım hallolmuştur 8|

Değerli Kardeşim Öncelikle Tüfeğin Hayırlı Olsun..Yazılanları Tek Tek Okudum Hepimizin zaman zaman Yaşadığımız sorunları sende yaşıyorsun Fakat Hallolmıyacak sorun değil seninki Safirdeki Arkadaşlar kesinlikle çok ilgililer Ali Ustayla Görüşmeni öneririm.. Yay konusunu kesinlikle dert etme ben sana gönderirim..birde dikkat etmen gereken şey mekanizmada bulunan tırnağı kontrol et tırnağın yayı gevşekmi sıkımı..benim videoları izlersen tüfekte en ufak bir takılma yok..Eğer problemi Halledemezsen bu cumartesi bayayhan la fabrikaya gidecez ne yapılması gerekiyorsa Ali Ustaya Yaptırırız..

• Sizin videolardan oldu zaten ne olduysa, gaza geldim ;şrofls;.

Ali Ustayla görüştüm zaten. Yayı kesmemi o söylemişti ;tese;kkur Çok teşekkür ederim ilginize ;d;

Bu arada hangi tırnağın yayını kontrol etmeliyim?

Gerçekten İstanbul'da olsam tüfeği kaptığım gibi gelmiştim ama Ankara'dayım ne yazık ki :(

Bi de Gas Ram'de en son o üsteki bileziği sıktıktan sonra delikli olan parça bileziğe sabitleniyor, ondan sonra yayı da çeksem o iki tırnaklı metal delikli olanın içinde kalıyor, çekeden çıkmıyor. Yayı çekince onun da düşmesi mi gerekiyor Eğer öyleyse orada biraz sıkışma var demektir. Bi de bayaa detaylı temizledim, yağladım... Umarım ateş edince o basınçtan rahat gidip gelir. Yok yere yayı kesmiş olmiim.

• Yayı 2cm. kısaltmak da çözüm olmadı :( Pistonun üzerindeki şapkada bi sorun var sanırım. İyice temizlememe rağmen sıkışıyor. Bugün gönderiyoru tüfeği. Yarın ellerinde olur. Cumartesi fabrikaya giderseniz benim tüfeği sorup ilgilenebilir misiniz arkadaşlar acaba? Adım Uğur Baç ;keyf;