Hatsan W&S special edition tufegimi bir arkadasım satın alacak , anlastık , sunu merak ediyorum ;arkadasımın problem yasamaması icin faturasını yanında bulundurması gerekecek , fakat fatura uzerinde benim ismim yazılı bu durumda olaya nasıl yasal bir boyut kazandıracagız ? Sonucta fatura kesmek gibi bir sansım yok , Fatura uzerindeki ismi karalayıp arkadasın adınımı yazacagız ? Bu konuyu bilen arkadaslar yardimci olursa sevinirim .Tesekkurler .
Tufek Satışı--Faturalandırma
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır.
Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
-
-
Faturanın arkasına falanca tarihte filanca şahsa devredilmiştir yazıp imzalayın
-
Örnek devir satış fatura belgesi.
İş bu fatura üzerindeki bilgilere sahip silahımı Hiçbir hukuki sorumluluk almadan 10.09.2008 tarihinden itibaren Ahmet oğlu 1982 Ankara doğumlu rıfat söylemez e bedeli mukabil olarak devrettim.
Devreden Devralan
TC no:12345653..
Rıfat Söylemez
imza
tc no: 12456631...
mehmet okur
imzaHer iki kişide imzalayıp fortokopisi çekilir aslı silahı satın alana verilir fotokopiside satanda kalır.
-
Walla bende o işi dün yaptım.. Hatta W&S Special edition tüfeğimi ankaradan mkemal beye sattım arkasına da xxxxxxxxseri nolu xxxxxxxxxx markalı havalı tüfeğin satışını ve devrini xxxxxxxx 'ye yapmış bulunmaktayım. tarih isim soyisim imzaaa.. hayırlı olsun.
iyi satışlar .. selamlar.. -
Bence öyle fatura'nın arkasına isim yazma vs gereksiz bir işlem. Zaten kaydı tutulmuyor. Fatura da sahiplik belgesi değildir.
-
Bence öyle fatura'nın arkasına isim yazma vs gereksiz bir işlem. Zaten kaydı tutulmuyor. Fatura da sahiplik belgesi değildir.
Bazen Fatura, sahiplik belgeside olabiliyor. diyelimki arazide güvenlik güçlerine denk geldin sana silahının faturasını ve kimliğini sordu ki öyle yapmasıda gerekir faturaya baktı mehmet fatih e ait kimliğine baktı Ahmet erden bu silah kimin çalıntımı yoksa dese ve işlem yapsa vede silahı elinden alsa nederiz koskoca hiçbirşey.
güvenlik güçleri faturanın kdv simi var faturası mı var ona ne maliyeci değilki bunlar ona bakmaz arkadaşlar burda amaç tamamen silah faturalımı ve fatura sahibinemi ait diye bakılır silahın kaçak olup olmaması açısından.
siz yine fatura arkasını bu şekilde devir teslim yapıp imzalayın ne olur ne olmaz ben işimi biraz garantiye alıyımda.diyebilirsiniz ha isterseniz noterdende yapabilirsiniz azcık para gider o kadar.
kaydı tutulmuyor meselesine gelince av bayilerinden alınan faturalı silahların özellikle havalı ve kuru sıkıların emniyette sıkı sıkı kaydının tutulduğunu mu sanıyorsunuz .
herkese selam sevgi ve saygılarımla........ -
Kolluk kuvvetleri fatura soramaz. Maliyeci bile olsa soramaz. Fatura kesmek ve kaydını tutmak ticari işletmenin sorumluluğundadır. Ben istersem faturayı atarım, istersem hiç almam, istersem yerim. Hiçbir kolluk kuvveti de gelip de bu havalı silahın faturası nerde, neden senin adına değil diyemez. Söz konusu olan şey özel izne tabi bir şey olsa, mesela ateşli silah olsa o vakit bu kontrolleri yapabilir ki yine fatura ile olmaz bu iş, devlet kontrolün düzgün olması için ruhsat verir silah sahibine. Kaçak mı değil mi o ruhsattan belli olur.
Bu mantıkla giydiğimiz donun faturasını da taşıyalım kaçak mı çalıntı mı anlamazlar diye. Var mı böyle bir mantık?
Devlet havalı silah edinmeyi ve taşımayı serbest kılmışsa fatura falan taşımak zorunda değil hiç kimse. Ha nedir, kolluk kuvveti bir silah gördüğünde tabii ki hesabını sorar fakat silahın ateşli silah olmadığını, bilmiyorsa ruhsata tabi de olmadığını ve edinilmesinin serbest olduğunu efendice anlatırsınız, konu kapanır. Fatura bu açıklamayı yapmaya yardımcı olur sadece. Fatura taşımak ya da fatura üzerine isim paraf ettirmek gibi bir mecburiyet yok. Zaten fatura arkasına elle yazılmış devir sözleşmesi falan da hukuken hiçbir şey ifade etmez. Noter onayı da notere para kazandırır, sadece birisi çıkıp "bu silah benim" derse işinize yarar. -
Kuru sıkıların kaydı tutuluyor olabilir ama benim aldığım çoğu havalı tüfeğin faturasında tüfeğin seri numarası yazmıyor. Hatta bir tüfeğe adam yazar kasadan fiş kesip verdi. Bu da kaydının tutulmadığının bir göstergesi. Faturada seri numarasını yazan firmalar bunu garanti takibini kolaylaştırmak amacıyla yapıyor. Biz faturayı sadece kendince uygulama yapmaya çalışan, yasadan mevzuattan haberi olmayan güvenlik güçleri için taşıyoruz. Kurusıkılarda fatura ile taşıma ( çünkü başka türlü kayıt kontrol altına alamadılar, ardından karakola bildirme zorunluluğu da geldi ) durumu oluştuğundan bu silahların da öyle olduğunu sanıyorlar. Kendilerince zorluk çıkartıyorlar. Ben şimdiye kadar denk gelmedim. En güzeli bence ferdi sporcu lisansı alıp yanımızda taşımak ve sorulduğunda çalışıyorum demek. Yoksa faturanın bir geçerliliği bence yok. Mesela ben bir zaman mod100 hatsan aldım, satan yer sadece havalı spor tüfeği yazdı verdi faturayı, eğer bu sahipliği belirtiyor, çalıntı mıdır değil midir belli oluyor diyorsanız size katılıyorum. Kayıt altına almak demek balistiği de dahil herşeyiyle almaktır. Kuru sıkıda böyle bir durum olamaz çünkü fırlattığı birşey yok ortada.
-
Kuru sıkıların kaydı tutuluyor olabilir ama benim aldığım çoğu havalı tüfeğin faturasında tüfeğin seri numarası yazmıyor. Hatta bir tüfeğe adam yazar kasadan fiş kesip verdi. Bu da kaydının tutulmadığının bir göstergesi. Faturada seri numarasını yazan firmalar bunu garanti takibini kolaylaştırmak amacıyla yapıyor. Biz faturayı sadece kendince uygulama yapmaya çalışan, yasadan mevzuattan haberi olmayan güvenlik güçleri için taşıyoruz. Kurusıkılarda fatura ile taşıma ( çünkü başka türlü kayıt kontrol altına alamadılar, ardından karakola bildirme zorunluluğu da geldi ) durumu oluştuğundan bu silahların da öyle olduğunu sanıyorlar. Kendilerince zorluk çıkartıyorlar. Ben şimdiye kadar denk gelmedim. En güzeli bence ferdi sporcu lisansı alıp yanımızda taşımak ve sorulduğunda çalışıyorum demek. Yoksa faturanın bir geçerliliği bence yok. Mesela ben bir zaman mod100 hatsan aldım, satan yer sadece havalı spor tüfeği yazdı verdi faturayı, eğer bu sahipliği belirtiyor, çalıntı mıdır değil midir belli oluyor diyorsanız size katılıyorum. Kayıt altına almak demek balistiği de dahil herşeyiyle almaktır. Kuru sıkıda böyle bir durum olamaz çünkü fırlattığı birşey yok ortada.
+1
-
arkadaşlar merhaba, öncelikle şunun bilinmesinde fayda var: kolluk kuvvetleri bizlerin ve düzenin sağlanması amacıyla görev yapıyorlar.bizlere düşen vazife onların işlerini kolaylaştırmaktır.herhangi bir izne tabii olmasada havalı tüfek,tabanca alırken fatura almak (en azından yüksek fiyatlarla satılan silahların düşük fiyatla satışını önliyerek devletin kdv sini tam alması)ve alınan silahın üzerinde yazılı olan seri numarası ve çapını yazdırmak,ileride ortaya çıkabilecek bir sürü sorunun önceden tedbirini almaktır.silahımızı taşırken veya atış sırasında görevli kişilere usulu dahilinde durumu anlatarak adımıza olan faturayı da onlara ibraz edersek,hiçbir görevlinin zorluk çıkartmıyacağını biliyorum.alım satımlarda ise fatura arkasına en üstten başlıyarak(ileride silahın başkalarınada satılabileceği ve onlarında gereken yazılara yer olması için)alan satan,isim,tc kimlik numarası,satış tarihi,açık adres gibi gereken bilgilerin yazılması gerekmektedir.fatura aslından bir fotokopi alıp saklarsak ileride silahın yeni sahibinin düşeceği bir hatadan da kendimizi rahatlıkla soyutlarız.böylece silahın tarafımıza ait olduğu ilgililere açık bir şekilde ispatlanır ve onlarda daha fazla sizleri üzmez.meri ticaret kanunumuza göre müşterinin talbi halinde satıcı evsafı ve gereken bilgileri içeren FATURA vermek zorundadır.ben fiş keserim deme lüksüne sahip değildir.saygılar
hunter2 -
arkadaşlar merhaba, öncelikle şunun bilinmesinde fayda var: kolluk kuvvetleri bizlerin ve düzenin sağlanması amacıyla görev yapıyorlar.bizlere düşen vazife onların işlerini kolaylaştırmaktır.herhangi bir izne tabii olmasada havalı tüfek,tabanca alırken fatura almak (en azından yüksek fiyatlarla satılan silahların düşük fiyatla satışını önliyerek devletin kdv sini tam alması)ve alınan silahın üzerinde yazılı olan seri numarası ve çapını yazdırmak,ileride ortaya çıkabilecek bir sürü sorunun önceden tedbirini almaktır.silahımızı taşırken veya atış sırasında görevli kişilere usulu dahilinde durumu anlatarak adımıza olan faturayı da onlara ibraz edersek,hiçbir görevlinin zorluk çıkartmıyacağını biliyorum.alım satımlarda ise fatura arkasına en üstten başlıyarak(ileride silahın başkalarınada satılabileceği ve onlarında gereken yazılara yer olması için)alan satan,isim,tc kimlik numarası,satış tarihi,açık adres gibi gereken bilgilerin yazılması gerekmektedir.fatura aslından bir fotokopi alıp saklarsak ileride silahın yeni sahibinin düşeceği bir hatadan da kendimizi rahatlıkla soyutlarız.böylece silahın tarafımıza ait olduğu ilgililere açık bir şekilde ispatlanır ve onlarda daha fazla sizleri üzmez.saygılar
hunter2
+1 -
Satışta aranacak belgeler:
Madde 8 â�� Yivsiz tüfeklerin satışında; satıcıdan satıcılık belgesi, alıcıdan (...)
mahallin en büyük mülkiye amirinden alınacak yivsiz tüfek satın alma belgesi aranır. Hava ve
gaz basıncı ile çalışan ateşsiz tüfek ve tabanca satışlarında bu belge aranmaz.(1)
5327
Satıcılar bir ay içinde, önceki ay sattıkları tüfek ve nişan tabancalarının cins, marka, çap ve seri numaraları ile
alıcının açık adresini, yivsiz av tüfekleri alıcıları tarafından ibraz edilen yivsiz tüfek ruhsatnamesi veya yivsiz tüfek satın
alma belgesinin tarih ve numarasını da gösteren listeleri mahallin en büyük mülkiye amirine vermek zorundadırlar.(1) -
valla ben bugün aldım kral magnum adam başta vermedi fatura dedi vergi felan pek anlamadım ama zorla da olsa aldım faturamı napim ağırlık mı yapıo sanki bulunsun dedim. sizde alın hani ağırlık yapmaz kalsın öyle