Baikal fişek mi atıyor, safir gibi tek kurşun mu?
Baikal Mp-153-Video
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır.
Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
-
-
SX 3 olsada alsak ,malesef ithalatçı getirmiyor bekliyorum gelirse kesin alıcam .
Eğer yanılmıyorsam istediğiniz tüfek aşağıdaki adreslerde var
-
Baikal fişek mi atıyor, safir gibi tek kurşun mu?
her çeşit mühimmat atar sabotlar haricinde...
-
Sabot nedir?
-
Eğer yanılmıyorsam istediğiniz tüfek aşağıdaki adreslerde varBaşka bir sitenin sayfasında da var ama pek güncellenmiyor sanırım...
-
-
Baikal kötü silah değil ama kaçımız alıp suya çamura bulayıp sonra ateş edeceğiz bununla.Her ortamda çalışıyor diye tüfek alınmaz.Namlusuna kar girdiği için atış sonrası tüfeği papatya gibi açılan kundaği parçalanan yaralanan arkadaşlar gördüm.Siz riske atarmısınız bilmem ama ben atmam.Bir atış eksik olsun , önce güvenlik.
Aynı marka ve model iki tüfek arasında bile aynı fişeği kullansanızda saçmaların dağılımı , yıkım gücünde farklılıklar olabiliyor.Bu güne kadar elimden 6 tüfek geçti.Hiç birini atış yapmadan almadım.Henüz winchester nasip olmadı ama atışlarını gördüm.Gerçekten verdiğiniz paraya değeceğini düşünüyorum.Yerli marka bir otomatik tüfekle arasında etkili menzil açısından en az 15 mt farkediyor.
-
Evet dayanıklılık önemli ama dediğiniz gibi kara çamura tüfeği daldırmiycak çoğumuz. En azından ben çamurda sürünmeyi düşünmüyorum. Olur da ilerde ava çkarsam, kar çamur olursa, ben de yatıp pusarsam yine de tüfeği dıarda tutarım. Kırk yılda bir olacak bir olay için de bence de bu bir kriter değil. O nedenle Winchester'ı beklemeyi düşünüyorum. Ama fişeklerin 89mm. olması benim için sorun. Çünkü cidden pek bulunan bir şey değil :(( O nedenle Magnum sınıf bir tüfeğe geçicem muhtemelen ama winchester ayarında bir şey bulamadım... Benelliler çok hoş ama çok pahalı :((
Yarı otomatik, 71 namlu, mobil şoklu, 76mm fişek yataklı, fiyat en fazla 2,5 civarı ve bi de mümkünse 4+1'den daha fazla fişek kapasiteli önerebileceğiniz kaliteli silahlar olursa sevinirim
-
http://www.yazicilarav.com/tufek_ayrinti.php?id=1051
Bu silahı bi incele istersen aradığın kriterlerde. Browningler farklı silahlar..
4+1 olayına gelince,, avlakta takoz takılmamış yani şarjör borusuna 2den fazla fişek alan bir yarı otomatikle yakalanırsan 450 ytl ceza yersin.. -
http://www.yazicilarav.com/tufek_ayrinti.php?id=1051
Bu silahı bi incele istersen aradığın kriterlerde. Browningler farklı silahlar..
4+1 olayına gelince,, avlakta takoz takılmamış yani şarjör borusuna 2den fazla fişek alan bir yarı otomatikle yakalanırsan 450 ytl ceza yersin..Teşekkürler, gerçekten güzel bir tüfek. Takılma yapmıyordur değil mi?
Torunlar nasıl bir de?Peki av yapmıyorsam ve silahın şarjöründe takoz yoksa da sorun olur mu??
-
Şarjöründe veya atış yatağında fişeğin varsa av yapıyosun demektir.
Sadece takoz olarak düşünmemek lazım bunu.
Avlakta elinde silahın dolu olarak dolaşıyorsan avcılık belgesi yoksa veya vizesi yapılmamışsa daha büyük ceza kesilir.
Bu cezaların uygulanması için illa hayvan avlamak gerekli değil, dediğim vaziyette bir orman memuru yakalarsa fena yapar. -
Yok avlak için sormadım ben zaten.
Boş bir tarlada şarjörümde 10 fişek varken karşımda hedef kağıdım dururken jandarma geldi ruhsatı istedi gösterdim. O zaman da takoz olması mı gerekiyor? Çünkü hiç bi yerde öyle bi kural okumadım ben. Şarjörlerin içinde de takoz yok zaten
-
O zaman gerek yok.. Avlanırken gerekli..
Ama "atış poligonda yapılır banane ruhsatından" diyip götürebilirler -
Yok artık Ruhsatta yazıyor valla mesken alan dışında kullanılabilir diye
-
Benim ruhsatımda sadece "bulundurma" ve "taşıma" tabirleri geçiyor, "kullanma" diye birşey yok
Emin olki sen atış yaparken gelen en üst rütbeli memurun insafına kalmış birşey bu...
Ruhsat sadece bulundurma ve taşımayı kapsar, kullanmayı kapsamaz.
O zaman şehir içindede silah kılıf içindeyse atış yapabilirsin veya arabanın bagajından atış yapabilirsin -
Evet dayanıklılık önemli ama dediğiniz gibi kara çamura tüfeği daldırmiycak çoğumuz. En azından ben çamurda sürünmeyi düşünmüyorum. Olur da ilerde ava çkarsam, kar çamur olursa, ben de yatıp pusarsam yine de tüfeği dıarda tutarım. Kırk yılda bir olacak bir olay için de bence de bu bir kriter değil. O nedenle Winchester'ı beklemeyi düşünüyorum. Ama fişeklerin 89mm. olması benim için sorun. Çünkü cidden pek bulunan bir şey değil :(( O nedenle Magnum sınıf bir tüfeğe geçicem muhtemelen ama winchester ayarında bir şey bulamadım... Benelliler çok hoş ama çok pahalı :((
Yarı otomatik, 71 namlu, mobil şoklu, 76mm fişek yataklı, fiyat en fazla 2,5 civarı ve bi de mümkünse 4+1'den daha fazla fişek kapasiteli önerebileceğiniz kaliteli silahlar olursa sevinirim
Fişek yatağının 89 olması daha kısa fişek atmana engel olmaz,tüfeğede zarar vermez.Magnum sınıfı tüfek derken tam olarak ne demek istediğini anlayamadım.Benim sarsılmaz pyhton süperpozeylede magnum mermi atılabiliyor.Ama ben sadece semi magnum kullandım.42 gr attım en fazla,daha ağır mermiyi kullanacak av yok buralarda.Namlu , winchester sx3 tede magnum fişek kullanmaya elverişli diye biliyorum.
-
Benim ruhsatımda sadece "bulundurma" ve "taşıma" tabirleri geçiyor, "kullanma" diye birşey yok
Emin olki sen atış yaparken gelen en üst rütbeli memurun insafına kalmış birşey bu...
Ruhsat sadece bulundurma ve taşımayı kapsar, kullanmayı kapsamaz.
O zaman şehir içindede silah kılıf içindeyse atış yapabilirsin veya arabanın bagajından atış yapabilirsinYasada açık var işte
-
Fişek yatağının 89 olması daha kısa fişek atmana engel olmaz,tüfeğede zarar vermez.Magnum sınıfı tüfek derken tam olarak ne demek istediğini anlayamadım.Benim sarsılmaz pyhton süperpozeylede magnum mermi atılabiliyor.Ama ben sadece semi magnum kullandım.42 gr attım en fazla,daha ağır mermiyi kullanacak av yok buralarda.Namlu , winchester sx3 tede magnum fişek kullanmaya elverişli diye biliyorum.
Fişeği kasteddim magnum diyerek hocam. Peki otomatik yüklemeye falan bir engel olmaz mı mesela 89mm'lik yatakta 76mm. kullanmak? Ya da namlu gibi diğer aksamlara? Eğer sorun teşkil etmezse 89 almak daha mantıklı. Ama bana dezanavtajları olabilir gibi gelior bu durumun.
-
Hiçbir dezavantajı yoktur...Ayrıca 89 üst sınırdır alt sınır tüfeğin atabileceği en kısa fişektir yanii siz ister 76 ister 71 hangi boyda isterseniz onu atarsınız ama üst sınırınız 89 olur onun üstü boyda fişekleri yatak almaz...
-
Ateşli konusunda tecrübem yok ama Baikal fiyat/performans olarak iyi gibi geldi. Her şart altında atış yapabilen güvenilir bir tüfek sanki tabii film gerçekse
-