http://www.izlesene.com/video/amator-s…tenekesi/525034
Bu testi dün yaptık. Victory Sport fişek kullandık. İsabetlilikten ziyade delicilik gücünü ölçmeye yönelik bir test. Tüfeğimiz aslında 40 metreye nokta atışı yapacak şekilde sıfırlanmıştı ve 40 metreden teker atışta ard arda iki soda şişesini vurabilmiştim. Dolayısıyla bu sıfırlamayla 200 metereye attıgımızda hedefi birkaç kez vurdugumuzu sandık ancak yanına gittiğimizde mermilerin hep 1 metre aşağıda toprakta gruplandıgını gördük. Sıfırlama 200 metreye yapılmış olsaydı bu gurpman tenekede toplanabilirdi belki. Sag taraftan şiddetli bir rüzgar esiyordu ve bu da tenekenin yarım metre sağına nişan almamızı gerektirdi. Aslında test rüzgarsız havada yapılsaydı daha hoş olurdu.
Değerlendirme aşamasında arkadaşım tenekenin 2-3 mm oldugunu söyledi ama o üst tarafına baktıgı için yanılmış. Teneke belki yarım mm kalınlığında saçtı, denedim parmakla bükülemiyordu.
O arkadaş 75 metreden iki soda şişesini toplam 5 atışta kırdı ama o kısmı çekmemiştim. Bir de başka bir atış yerinde 150 metreden tahtaya attık. Mermi sertleşmiş bir kütüğe tam bir mermi boyu girip kaldı. Arkadaşım o kütüğün tenekeden daha sağlam olduğunu iddia ediyor. Nacizane testimizin yorumlarını size bırakıyorum