şimdi elimizde 6.35 lik bir pcp olsa 350 m/s ile atış yapsa 250 metrede isabetli atışlar yapabilirmi yani asıl sormak istediğim 6.35 pellet ile 350 m/S hız 250 metre atışları için yeterlimi grup olsun şişe olsun.
6.35 pcp de 350 m/s hız
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
ağır bir pellete o hızı yaptırırsan olur bence. hafif pellet olursa savrulur gider.ama stabil atışın ne olur orası tartışmalı olur .
-
mesela 32 grn lik pellet olsa diye düşündüm bu pellete göre bu hız ve kusursuz bi namlu tetik yani herşey kusrusuz sadece bu hız ve dediğim mesafe konu.
-
Chairgun'a girilebilen en yüksek hız 1077 fps. Bu hızla 32 grain dir pellet atarsan 250 yardada 165 inç düşme yapıyor. Çıkışta 82.44 ftlbf olan gücün hedefe ulaştığında 12 ftlbf oluyor ki bu güç İngiltere'de havalı silahlarda izin verilen en yüksek çıkış gücü. Yani o mesafede şişe de kırarsın plaka da delersin.
-
bahsettiginiz ozelliklerde bir solid pelet 250 metrede 32 fp bir enerji ve 660 fps hizla hedefe vururki birakin siseyi damacanayi bile kirarsiniz hedef konusuna gelince 10 metrede sifirladiginiz ve nisanhatti 2" olan bir sistemle 250 metrede dusme miktari sadece 200 cm civari ki mildotlu bir durbunle bunu rahatlikla tolere edebilirsiniz, tek onemli sorun ruzgar etkisi oda 10km saat hizin altinda ve 30 dereceden daha dar acilarda en fazla 25 cm lik bir sapma yapacaktir.Yinede 6.35 kalibrede daha dusuk hizlarda ama daha agir muhimmatla cok daha etkili ve tutarli is cikar diye dusunuyorum.Ornegin Beaumont 6.35 kalibrede 55 grain solidi 310 metre/saniye hizlarda atmakta ama yuksek BC nin sagladigi avantajla 250 metre mesafede hedefe 70fp bir enerji ve 770 fps hizla ulasiyorki neler yapabilecegini siz dusunun.
-
bahsettiginiz ozelliklerde bir solid pelet 250 metrede 32 fp bir enerji ve 660 fps hizla hedefe vururki birakin siseyi damacanayi bile kirarsiniz hedef konusuna gelince 10 metrede sifirladiginiz ve nisanhatti 2" olan bir sistemle 250 metrede dusme miktari sadece 200 cm civari ki mildotlu bir durbunle bunu rahatlikla tolere edebilirsiniz, tek onemli sorun ruzgar etkisi oda 10km saat hizin altinda ve 30 dereceden daha dar acilarda en fazla 25 cm lik bir sapma yapacaktir.Yinede 6.35 kalibrede daha dusuk hizlarda ama daha agir muhimmatla cok daha etkili ve tutarli is cikar diye dusunuyorum.Ornegin Beaumont 6.35 kalibrede 55 grain solidi 310 metre/saniye hizlarda atmakta ama yuksek BC nin sagladigi avantajla 250 metre mesafede hedefe 70fp bir enerji ve 770 fps hizla ulasiyorki neler yapabilecegini siz dusunun.
Bu veriler benim chairgun'dan aldıklarımla tutmuyor. Siz nereden aldınız acaba?
-
Chairgun dan aldiginiz veriler maksimum 1077 fps ve peletler icin oldugundan yuksek hizda solid ve BC si belirsiz muhimmat konusunda ben yetersiz olduguna inaniyorum ? Her nekadar bazi arkadaslarimiz farkli dusunsede bu konuda ben hanloads.com un balistik cetvelini daha basit ve dogru buluyorum.
-
Evanıx 6.35 verileri istediklerine yakın herhalde
-
cevaplarınız için teşekkürler.
-
aslında bence 5.5 mm yani 22 cal havalı silahlar için en ideal kalibredir. 6.35 yerine 22 cal pellet ağırlığı artırılarak solid pelletlerle hız artırılması yeterli olacaktır.
şimdi şöyle düşünelim. abd ve çoğu ülkeler nerdeyse 1950 den bu yana 5.56 nato mermisi kullanmaktadırlar . yani 22 cal. ama hız olarak 7.62 çapındaki mermiden daha hızlı yapması bu calibreyi popüler hale getirmiş. neden ? çünkü taşıması kolay nokta hedef vurmada daha başarılı. 1200 m sn hızla insana çarpan mermi ilk 100 metrede 40 cm çapında ne var ne yok şok etkisiyle yok ediyor. yani elimizdeki 22 cal üzerinde çalışmak lazım. mustafa serdar beyin en son çalışması buna örnektir.