merhabalar,
çocukluğumda kullandığım tuka'dan sonra havalı tüfek konusunda oldukça yeni sayılırım. o yüzden tecrübeli kullanıcılarla tanışmamıza olanak sağlayan bu foruma çok önem veriyorum.
dediğim gibi, şu aralar yeni bir havalı tüfek almayı düşünüyorum.
öncelikle sabit namlulu bir model almayı planlıyorum. kendime belirlediğim fiyat aralığında ilk tercihim gamo cfx olmuştu. buna sahip olan bir arkadaşımın silahı ile epey atış yaptım. çok da beğendim. ancak forumlardan takip ettiğim kadarıyla şu an satılan modellerde yiv ve set sorunları bulunduğunu öğrendim. ve gamo'dan şimdilik vazgeçtim.
hatsan'ı zaten düşünmüyorum. zira 140 ve 145 gibi modeller konusunda ciddi eleştiriler yapılıyor. zaten firmanın kendisi de bu modellerle ilgili bir tanıtım yapmıyor. zira inretnet siteleri uzun süredir yapım aşamasında. yada en azından kendileri böyle söylüyorlar. açıkcası türkiye'nin en büyük havalı silah üreticisine yakışmıyor bu durum.
bu sebeplerden dolayı bütçemi zorlayarak diana mod 46 almaya karar verdim.
ancak bu silah konusunda da tecrübeli arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.
- mod 46 ile mod 46 compact arasında ne fark var?
- bu silaha uyumlu dürbün olarak hangi modeli kullanmalıyım. yoksa red dot mu tercih etmeliyim?
- diana'nın servisi konusunda neler söyleyebilirsiniz, sorun yaşar mıyım?
- bu silahın conta - keçe gibi zamanla değişim gerektirecek parçalarını nereden bulurum, bu tür bakımları kendim yapabilir miyim?
bu sorularıma cevap alabilirsem çok memnun olurum. ayrıca model konusunda bahsettiğim fiyata yakın tavsiyeleriniz olursa memnuniyetle değerlendiririm.