beyin fırtınası en aşırı görüşlerin alanen açıklanmasıdır.
benim istediğim pcp de , özellik olarak 40 grainlik 22 cal pelletleri 500 m sn atmalıdır.
mekanizma ise şöyle olmalıdır. 200 barlık bir tüp altında metan gazı içeren ayrı bir tüp.
tetiğe bastınız .
sırasıyla
tetiğe basıldı valfın ilk açılma noktasında önce metan gazı boşaldı valf çekicinin vurduğu mil daha hareket halindeyken normal hava hemen ardından hava çıkar çıkmaz valf manyetoyu devreye soktu ve manyetolu ufak bir buji ateşleme yaptı ve saliseler içinde metan ve hava karışımı patladı ve mermi yanan gaz basıncı ve hava basıncı ile yüksek hız edildi . burada tek kusur olarak görülebilecek yer ise hava ve yanıcı gazın patlama yapmadan önceki hareketi esnasında pelletin hareket etmesidir. bunuda prototipi kabaca mevcut olan belli basınctan sonra açılan küçük bir hazne kısmıdır.manyeto yerine yüklü bir kondansatör tarafından buji
ateşlenebilir. o zamanda güçlü batarya gerekir. oda ağırlık teşkil eder.
meydana gelen basınçtan tıpkı revoların mekanizması gibi ikinci mermiyi aldı .ama toplu şarjörden değil şerit mekanizmadan. şerit mekanizmada üstten tambur şarjörlü ve en az 5 metre . full otomatik.
nasıl bir silah oldu ? yarı ateşli yarı havalı. benim yılladır üzerinde hep kafa yorduğum olay bu. hatta metan gazını kontrollu patlatmak üzerine deneyimlerimde oldu.
burada demek sitediğim en az 7.65 tabanca mermisinin joulesi kadar enerji elde etmek. havanın gücü bence fx lere yada evanixlere kadar. daha ötesi çok hantal zahmetli ve masraflı. benim fırtınam bu sizlerinki?