İyi bir nişancı olmak için

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • veya bir site var, üye olanlar internet üzerinden eğitim alıp sniper oluveriyorlar ;şrofls;.;şrofls;.

Sitede nasıl nişancı olunuyor merak ettim.
    Hava şartları rüzgar v.s etkenler nasıl algılanıyor merak ettim. :him:s

• Bence en önemli eleman nefes kontrolüdür.Mesafe uzadıkça hayati önem taşır...Hedefi ne kadar iyi görürseniz görün,adresi nefes kontrolünüz belirler.

Koşarak gel,atışı yatarak destekli yap,nefes kontrolü de yapsan hiç bir işe yaramaz.

Nedenine gelince nabız atışıyla birlikte namlu ucundan 200 mt'ye baktığında bir minare boyu zıplamayı görürsün.

Burada dikey serbest salınım esnasında vuruş gerekir.
    Başka hiç bir şekilde vuramazsın.
    Nefesini tuttuğun anda namlu yukarı aşağı dans eder. :thumbdown:

• İşte bu yüzden en önemli şey pratik pratik pratik. En yakın örneği Sideprensi07 Kadir abi.

• Selçuk bey nefes tutmak ile nefes kontrolü(Atıcılıkta nefesi terbiye etmek diye bir şey var)arasında fark vardır.Özür dileyerek nefes kontrolünün ne demek olduğunu bilmediğinizi düşünüyorum,aksi halde ''nefes kontrolü de yapsan hiç bir işe yaramaz''cümlesini kurmazdınız diye düşünüyorum.

:love:(Ahh.Bir karar verebilsem !)
    egeteam.png

• Aslında ikinizde aynı şeyi söylüyorsunuz. Nefesi hep aynı düzeyde kontrol ederek serbest salınım hareketi yapmasını sağlamak ve doğru anda tetiğe basmak. Tercüman olup saygısızlık etmek istemem sadece bir yanlış anlamadan doğacak tatsız birşey olmasını engellemek amacındayım. Saygılar.

• evet.2 arkadaşımın da söyledikleri aynı.her ikisi de nefes kontrolünün önemini vurguluyor.

Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

• Selçuk bey nefes tutmak ile nefes kontrolü(Atıcılıkta nefesi terbiye etmek diye bir şey var)arasında fark vardır.Özür dileyerek nefes kontrolünün ne demek olduğunu bilmediğinizi düşünüyorum,aksi halde ''nefes kontrolü de yapsan hiç bir işe yaramaz''cümlesini kurmazdınız diye düşünüyorum.

Nefes kontrolünün ne demek olduğunu çok iyi biliyorum.
    Cümlem de son derece doğru.
    Benim tek söyleyeceğim koşup da atış yaptığında nefes kontrolü hiç bir işe yaramaz.
    Bunu yaşamadığınız çok açık.
    Ben bunu yaşayarak öğrendim.
    Kendinizde deneyin ne kadar haklı olduğumu göreceksiniz.

• koştuktan sonra yapılan atışta nefes kontrolü zordur.işe yaramaz değildir.koştuktan sonra nefesini kontrol edebilen birisi daha isabetli atışlar yapar.bu da nefes kontrolünün işe yaradığını gösterir.

Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

• Hala nefes kontrolü hiç bir işe yaramaz cümlesini kullanıyorsunuz ve ben hala anlayabilmiş değilim.Askerde bahsettiğiniz şeyi yaptırdılar lakin sivilde sizi koşturan nedir neden koştuktan sonra atış yapmaktan bahsediyorsunuz konu ile ilgisi nedir ve nefes kontrolünün hiç bir anlamı yok ise çok merak ettim yaşayarak öğrendiğiniz şey nedir?

egeteam.png

• Nefes kontrolü çok önemli.Tüfeği eline almadan önce en basit mesafe atışı bile kolay geliyor insana.Ancak gözünü dürbüne dayadığında ve nefes alıp vermeyi yavaş yavaş azalttığında nefes kontrolünün önemi ortaya çıkıyor.

Bir de el titremesi olayına çözüm olsa daha da iyi olacak.Onun çözümü nedir ki :him:s

• Resmi Gönderi

Yahu kadir hedefe koşuyordu ya ;şrofls;.

• Nefes kontrolü çok önemli.Tüfeği eline almadan önce en basit mesafe atışı bile kolay geliyor insana.Ancak gözünü dürbüne dayadığında ve nefes alıp vermeyi yavaş yavaş azalttığında nefes kontrolünün önemi ortaya çıkıyor.

Bir de el titremesi olayına çözüm olsa daha da iyi olacak.Onun çözümü nedir ki :him:s

2 yıl önce sigarayı bıraktım,çok farketti.Tabi bu sigara kullananlar için ^^ Zannediyorum sağlıklı bir sinir sistemi önemli rol oynuyor ki bir yerlerde okumuştum sniper okullarında öğrencilere meditasyon yapmayı bile öğretiyorlarmış.

egeteam.png

• Konu başlığına bakarsanız iyi bir nişancı olmaktan söz ediliyor.
    İyi bir nişancı olabilmek koşarak da atış yapabilmektir.
    Sivilde bizleri koşturacak tabiiki bir şey yok.
    Ama bir kez olsun denemenizi tavsiye ederim.
    Burada deminden beri vurgulamaya çalıştığım, koştuktan sonra nişan almaya çalışırken nabız atışlarının nişan almayı nasıl engellediğini anlatmaktı.
    Bunu canlı olarak yaşamak isteyen arkadaşlarım varsa şöyle deneyebilirler.
    Önce nabız atışlarının yükseleceği kadar bir süre veya mesafe koşmaları.
    İkinci olarak yatarak desteksiz bir şekilde tüm atış gereklerine göre atışlarını yapmaları.
    Atışlarını her zaman rahat vurabildikleri bir hedefe ve mesafeye yapmaları.
    Aradaki farkı hayretle göreceklerdir.

Not:Burada bu sitede hiç bir yazışma gerginlik yaratacak seviyeye çıkamaz.Kimsenin endişesi olmasın.
    Burada amaç bilgi ve tecrübeleri paylaşarak hoşça vakit geçirmektir. :thumbdown: