Arkadaşlar dayanamadım ve tüfeği söktüm.
Bana Mustafa abim MOD.135 ile karşılaştırdığım zaman "bu silahı söktüğünde aradaki farkın dağ değil okyanus olduğunu fark edeceksin." demişti, gerçekten aynen bunu yaşadım, abartısız fark ortada.
Bence tüfeği söküp yeniden yağlamak lazım, bu tüfeği sökerken daha tetik bıçağını çıkardığım anda karşılaştığım yağ çok kalitesiz, paslı su gibi birşey, elimi peçeteye silince sanki siyah sulu boyası gibi ve elimde yağ kalmıyor. Tüfeği tamamen söktüm, yayda zerre yağ yoktu.
Bu tüfeğin en sevdiğim tarafı namlu sökümü, bir kaç saniyede söküverdim, anca bu kadar kolay olur yani namluyu sökmek gövdeden. MOD.135'i sökerken neydi o öyle, pime vuruyorum vur vur çıkmıyor, çıksada pimi bir daha kullandığım zaman boşluk yapıyor, anca yeni pim ile çözüyordum.
Ayrıca "MASTER" arkadaşımızın yazısında okuduğum tetik ayar yöntemini yaptım, süper bir hassaslık oldu.
Tüm parçaları aşağıda görünüyor. Yalnız, muzzl break'i sökerken etrafına yarım santimlik sert bir lastik geçirdim ve mengeneye kıstırıp namluyu çevirerek çıkarabildim, başka türlü çıkaramadım tabiki altındaki alyan vidasını sökmüştüm en başta, ancak muzzle break'i söktüğümde gördüm, dişli ile bunu taksalardı daha güzel olurdu, sağa sola oynana durumu ne olacak diyeceksiniz, arpacık olduğu için, onuda tam namlunun alt hizasına bir delik açarak, ona göre 1 veya 2 vida yapılsaymış, çok daha güzel olurmuş, söktüğümde gördüğüm diğer şey ise japon yapıştırıcısı sürülmüş gibi hani japon yapıştırıcısımı bir yere damlatınca donar kalır öyle, onun gibi iz var, temizlemem gerekecek.
Bir de şu muzzle break'in üzerindeki vidayı sökemedim yahu, pense ile destek alarak dahi uzun alyan anahtar ile sökmeye çalıştım ama olmuyor, alyan anahtar baya bir esniyor ama yinede çıkmıyor, o kadar sert denedimki çıkması lazımdı normal bir vidanın, yine bahsettiğim yapıştırıcı gibi bir şey sürülmüş gibi buna, zarar verip çizmemek için daha fazla denemedim.
*Büyük halleri için resimlerin üzerine tıklayın.
Gez tertibatının içinde çok ince parçalar var, dikkat.
Pistonun arka tarafına ek bir parça kaynatılmış.
Piston keçesi.
Piston, piston içi yay önü tutucu ve ağırlık, yay, arka yay tutucu, gövdenin içinde duruş hali.
Kundak altında askı için vida.
Yarın ilk işlerimden birisi, şu yıldız başlı vidaların alyan başlı olanlarını almak olacak, bir de bulursam, ucuz olursa yeşil kauçuk bazlı gres. Daha tüfeği toplamadım ve bu yağdan ucuza bulabilirsem biraz ondan alıp, temizleyip yağlayacağım, yoksa yine kırmızı gres kullanacağım.