Hosgeldin webley...
Bu yaziyi yazmak icin uc gundur bekliyorum ve uc gundur yuzumde bir gulumseme.Uzun sure komada kalmis bir dostum tekrar hayata donmus gibi;
Oncelikle veli beye ve mustafa beyere sonsuz tesekkurler.Onlarca belkide bu sayede yuzlerce insanin duygularini ilettikleri ve haklarini savunduklari icin,
bazen kazanclarindan bazen degerli zamanlarindan karsilik beklemeden fedakarlik yaptiklari icin onlari saygiyla anmadan baslayamam..
Uzerinde uzun emekler harcayip adam ettigim silahi geri yollarken aklimda tek dusunce vardi. Efsaneden geriye Neler kalmis neler degismisti?
sorumun cevabi tek kelimeyle iscilik haric hersey yerli yerinde .Yani efsane yasiyor .
Bu sefer bekletmeden hemen soyliyeyim yivde sette yerli yerinde ve mukemmele yakin derecede iyi.metal arpacik ve siperligi silahin gorunumunu umulmuyacak derecede iyilestirmis(yinede siperliksiz daha ciddi).Gez'in kalitesi vasat ama yinede islevselligi iyi.Kurma kolu her nekadar formda zayifligindan bahsedilsede bir oncekiyle kiyaslandiginda daha sert ve yaylanmaya musait bir yapida(isil islem gormus)daha onceki modelde kurma esnasinda kurma kolu kundak icine surttugu icin duzeltmistim ve cok kolay deforme olmustu.Oysa bunu esnetsemde tekrar yerine gelecek kadar rijit ve herhangi bir surtme yok.
gittigi yere kadar kullanmayi dusunuyorum en azindan omur testi yapmis olurum ve size yazacak konu cikar.
incelememde bir onceki modele kiyasla dikkatimi ceken, pistonunda isil islemden gecirilmis olmasiydi boylesine guclu bir yayi kurarken maruz kaldigi gerilime karsi akma mukavemetinin artirilmasi cok iyi ve isabetli bir karar.Ayrica kullanilan yay kesinlikle ayni yay degil hem kimyasal yapisi hemde islah yontemi farkli
sanirim yuksek silisli ve yagda sertlestirilmisi,daha onceki ise yuksek karbonlu ve havada sertlestirilmisti.yeni yayi kurmak icin 32-34lb gibi bir kuvvet gerekirken eski yayda bu 38-40 lb idi.Gurupman konusunda yanlizca 25 metrede deneme sansim oldu ve 3 atis ortalamalari 0.9 ile 1.2 inc En iyi dagilimi Air arms pelletla
en kotu dagilimi ise gamo expander verdi.Mumkunse bu silahla 16gr den daha hafif sacmalarin atilmamasini tavsiye ederim.
En cok begendigim ozelligiyse tabiki essiz cift mesnetli tetik sistemi. Ilk once tetik mekanizmasinin pimlerinin kafalikli ve ay sekmanli oldugunu gorunce bir afferin cektim ama sistemi inceledikten sonra soyleyebilecek soz bulamadigim icin yutkunmakla yetinip hayran kaldim.MUKEMMEL bir sistem ,Tek bir vida ile
hem tetik kuvvetini hemde tetik boslugunu ayarlamak webleyden baska hangi silahta mumkun? vida saat yonunde sikildikca bosluk azalirken dayanak noktasi (kaldirac sistemi)yakinlastirilarak kuvvet kolu kisaltilmak suretiyle tetik sertligi artiyor.saat yonunun tersine ise ikincil mesnet noktasi bosluk sonrasi daha geride devreye girerek kuvvet kolunu uzatip tetigin sertligini azaltiyor.Aslinda sistemde tetik boslugu hic yok ama birincil mesnet okadar mukemmel bir kuvvet kolu kullaniyorki adeta ikincil mesnet devreye girene kadar gecen mesafe bosluk olarak algilaniyor.tahminlerime gore 1 lb ile 4 libre arasinda ayarlama yapmak mumkun benim tavsiyem en ideali 2 lb ayar icin vidayi saat yonunun tersine takriben tetik yuzeyinden 3-4mm disari cikana kadar cevirin tetigi sonuna kadar cekin ve cekili tutun diger elinizle vidayi saat yonunde cevirmeye baslayin (tetikteki eliniz sabit ve tetik sonuna kadar cekiliyken)bir noktada tetikteki parmaginizin ileriye hareket ettigini hissettiginiz noktada ayar bitmistir.Aman hassas tetik ayarinda dikkatli olun ve asla atis istikametine silahi dogrultmadiginiz surece parmaginizi tetik uzerinde tutmayin.
Daha onceki su Altin tetik aklima geldikce de gulmeden edemiyorum. kim akil ettiyse bin yasasin emi.pimler daha silahi sokerken dokuluyordu.ne bosluk ayari nede sertlik ayari .hakgetire..ideolojik bir dizayn, pardon idiotik bir dizayn diycektim dilim surcmus.Cok iyi su tabancasi tetigi olur ondan.Bide sariya boyayip altin tetik yapmamislarmi.Fittirmak elde degildi valla.O silah uzerinde namluya yiv set acmak dahil herseyi yaptim ama su altin tetik oldugu surece silaha webley damgasi vurmak gunahtir yahuuuu.O na altin tetik diyenler asil tetik neymis bi gorsunler.o altinsa bu olsa olsa elmas olur.yok yok o da az gelir A -class pirlanta.Neyse daha fazla sinirlenmeden su tetikten kurtuldum ya Allaha sukur.
Silahin sesi daha oncekinden bir hayli yuksek oldugu icin yarin bir susturucu yapmayi dusunuyorum.
performans konusundaysa hala yogun dizel etkisi devam ettigi icin yaniltici olmak istemem.
Bir kissayla noktalamak istiyorum anlayana hos gelir umarim.
Babasinin olumunden sonra tahta gecen padisah vezirlerini toplayip sormus.Bire sadrazam hep bilgicliginle ovunursun bu soruyuda bil bakalim.
_Buyrun devletlum demis ,sadrazam.
_bire cok bilmis halk arasinda konusurken YEMEK-MEMEK,EV-MEV derlerya !Yemegi biliriz lakin memek ne ola? Evi biliriz lakin Mev ne ola?
_sadrazam aman devletlum demis:YEMEK sultanlarin,padisahlarin yedigi MEMEK fakir fukaranun yedigudur,EV saraylara kosklere MEV de iki goz fakirhanelere denur!
_eeeee; demis padisah, hepsi bukadarmi?
_haaaa; demis sadrazam ,rahmetli babaniz mekani cennet olsun padisahimizdi.SIZ de MADISAHIMIZSUNUZ.
Kissadan cikan hisseye gelirsek.
GITTI MEBLEY,HOS GELDI WEBLEY...
HOSCAKALIN,