Şişe cam kalınlığını 0,25 cm dersek x11x2 taraftan buda yaklaşık 5,5 cm genişliğinde bir camı deler anlamına geliyor.
Bu hesabı o kadar basit yapamazsınız.. Camın kalınlığı arttıkça mukavemeti de logaritmik olarak artar.
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Şişe cam kalınlığını 0,25 cm dersek x11x2 taraftan buda yaklaşık 5,5 cm genişliğinde bir camı deler anlamına geliyor.
Bu hesabı o kadar basit yapamazsınız.. Camın kalınlığı arttıkça mukavemeti de logaritmik olarak artar.
Zaten benim anladığım diye başladım cümleme. Ama merakıma yenik düşüp bizim argedeki arkadaşlara test ettirdim. 90 joule , 6 mm shock-press ile 7 cm cam deldi. 0,8 cme kadar kompozit malzemeyide aynı şekilde delebiliyor. Ama pelletin formunun bozulup deliciliği belli bir kalınlıktan sonra hesaba katmadık.
Arkadaşlar konuyla ilgili yeni bir gelişme var mı?Başka başlıklarda geçtiyse kusuruma bakmayın.
Arkadaşlar konuyla ilgili yeni bir gelişme var mı?Başka başlıklarda geçtiyse kusuruma bakmayın.
valla bekledim Msutafa Serdar ağabeyi ama kriz malum.sanırım ertelendi biraz daha. o yüzden eldeki tüm parayı aldım eve yatırdım. şimdi yatagun 80fp için sanırım evin kredi borcu yüzünden haliyle biraz daha beklemem gerekecek:)
co2 lı versıyonu var mı
sole sarsorlu bolt action co2 lı 4.5mm yada 5.5 mm bıseyler uretılse keske yenı baslayanlar yada tuple,pompayla ugrasmak ıstemeyenler ıcın
afedersiniz, ben bu hobide yeniyim de, bahsettiğiniz "sole sarsor" nedir acaba... biraz bilgi vermeniz mümkün mü?
sevgiler,
Şöyle şarjörlü bir silah olsun demek istemiş, özel bir anlamı yok.
Şöyle şarjörlü bir silah olsun demek istemiş, özel bir anlamı yok.
anlamıştım mustafa bey... ben sadece yazan arkadaş nasıl bir açıklama getirecek diye sormuştum... bu mesajı yazarken, şimdi bile gözümün içine bakıyor; Lütfen siyasi, dinsel, ırksal ve genel ahlaka aykırı mesaj yazmayın, Türkçe yazım kurallarına itina gösterin. yazısı da... buna rağmen o yazıyı nasıl yazdı anlayamadım...
güzel Türkçemizi lütfen güzel kullanalım arkadaşlar, ya da kullanmayalım mümkünse...
sevgiler,
Yani boş yere uyarı yayınlamamışız, uyarıya rağmen . . .
Yani boş yere uyarı yayınlamamışız, uyarıya rağmen . . .
Uyarı olmasaydı ne yapılırdı acaba.
anlatildigi kadar kaliteli bir silaha ancak sapka cikartilir, basarilar:)
satılık T-12 var
5000 TL / 24 ay = 208 TL neden olmasın
üstelik mustafa abi garantisi olduktan sonra düşünmem bile
Mustaf bey tüfek üretim çalışmaları hangi aşamada,bilgi alabilir miyiz?
Üretim aşaması son durumunda bir gelişme varmı ? Selamlar
vallahi sabırsızlıkla bekliyoruz.
Mustaf bey tüfek üretim çalışmaları hangi aşamada,bilgi alabilir miyiz?
Üretim aşaması son durumunda bir gelişme varmı ? Selamlar
vallahi sabırsızlıkla bekliyoruz.
Beyler Mustafa bey tatilde her halde.
Beyler Mustafa bey tatilde her halde.
abi onunda tatil hakkı be
Hayır arkadaşlar tatilde değilim ama bu aralar foruma sık giremiyorum, oğlum küçük bir kaza geçirdi, ameliyat oldu, şimdi tekrar ameliyat olacak vs.. kusura bakmayın,
Silah projesini malum küresel krizden dolayı yavaş yürütüyoruz, 2010 içi gibi umuyorum seri üretime geçilir.
Hayır arkadaşlar tatilde değilim ama bu aralar foruma sık giremiyorum, oğlum küçük bir kaza geçirdi, ameliyat oldu, şimdi tekrar ameliyat olacak vs.. kusura bakmayın,
Silah projesini malum küresel krizden dolayı yavaş yürütüyoruz, 2010 içi gibi umuyorum seri üretime geçilir.
Mustafa bey uzun süre sizden ses çıkmayınca bu başlıkta size tatilde diyerek takılmak istedim.
Oğlunuza büyük geçmiş olsun.Umarım ameliyatlar sonrasında üzüntü yaratacak bir durum kalmaz.
İnsan evladına bir şey olunca gözü dünyayı görmüyor.
Bu konuda sizi kırdıysam özür dilerim.
Tekrar acil şifalar dilerim.
Kırılacak bir durum söz konusu değil Selçuk
Tüm geçmiş olsun dileklerinde bulunan arkadaşlarıma teşekkür ederim
Yatagun marka pcp projesini yeni gördüm.Tebriklerimi belirtmek istiyorum Mustafa abi.Pcp ye geçmeyi düşünüyordum ve birikimlere başlamıştım.Sanırım biraz daha birikim yapsam şöyle 1 2 sene bende en güzelinden(Yatagun ) bi pcp ye sahip olurum sanırım.Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.İyi akşamlar...