Havalı Tüfeklerin Bakımı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar merhaba.Yeni bir hatsan ws 145 aldım ve forumada yeni üyeyim.Havalı tüfeklerin bakımı ve korunması ile ilgili tecrübeli arkadaşların tavsiye ve bilgilerini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

• Öncelikle hayırlı olsun, forumda bununla ilgili birçok bilgi mevcut. Ama 100-200 atışta bir namluyu harbi ile temizlemeniz ve temizlik yağı edinip silahın metal aksamını bununla silmeniz kısa vadede yeterli olucaktır. Detaylı bilgi için forumu araştırmanız daha iyi olur.

Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO
    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

• Öncelikle Alüminyum veya pirinç mili olan bir harbi lazım.Alüminyum için marka GAMO.Pirinç için belli bir marka ismi bilmiyorum.Ancak farklı yerlerde satılıyor.Ben her atış gününden sonra harbi çekiyorum.Keçe pellet ile de en son 3-4 kez atış yapıyorum.Namlu içi iyice temizlenmiş oluyor.Dış yüzey temizliği için de pas tutumaması için her atış gününden sonra iyice yağlayıp tüfeği temiz bırakmak gereklidir.

• hafta içi 2 tane harbi takımı aldım,5.5 mm ve 4,5 mm, 5,5mm olanını yatagun den,aldım zira 4,5mm yokmuş stokda

2 harbi takımıda aynı firmanın ürünü,yanlız ben biraz ürperdim bu harbi takımından,namluya bir zarar verirmi :him:s metal aksamı,sarı telli olanı namluya sert oturuyor ve çıkarırken uğraştırdı 4,5mm olanı,içeride kalacak diye korktum ;kihhik, 5.5mm ini henüz kullanmadım

• Ben bu konu hakkında zamanında bir başlık açmıştım.O başlıktan çıkan ortak karar tecrübeler ışığında şöyle olmuştu.

PİRİNÇ ve ALÜMİNYUM harbi mili dışındaki miller yivsetlere zarar veriyor.

Ben de 12 YTL'lik metal milli harbi kullanıyordum.Tüfeğim hatsan'a bakıma gitti.Namluda sıkıntı olabileceğini zira atışlarımın düzensizleştiğini belirtmiştim teknik servise.Namluya bakım yapıldığını belirttiler.Tüfek servisten geldikten sonra yaptığım ilk iş GAMO HARBİ TAKIMI almak oldu.Mili ALÜMİNYUM.Şuan onu kullanıyorum.Harbi çektikten sonra da 3 veya 4 tane keçe pellet atıyorum.

Namlu içi bakımı önemli.Zira atışlara direk olarak etkisi var temizliğin.

• hadi ya 2 tane harbi takımını boşamı aldım ;( benimkiler metal ;( o zaman harbi takımının dışıana bant sararım yada uygun yumuşak bir medde ;şrofls;.

• hadi ya 2 tane harbi takımını boşamı aldım ;( benimkiler metal ;( o zaman harbi takımının dışıana bant sararım yada uygun yumuşak bir medde ;şrofls;.

Onu da bana forumda bir arkadaş önermişti konu başlığı altında ama " kartalcin " nickli abi elektrikçi bandının sürtünme ile soyulabileceğini ve daha pis bir duruma gelebileceğini belirtti.

Açıkçası ben GAMO HARBİyi alana kadar keçe pellet ile temizlik yaptım.Ancak keçe pellet çok da net bir çözüm değil.İlk başlarda ben de net çözüm sanıyordum ama harbilemek şart.Keçe pellet, harbi üstüne cila olur ancak ;tacli#

Hocam MSN'e ekledim seni.Açarsan bir konuşalım.

• malzeme çok uygun birşey uydurur takarım harbi takımına,
    ben okeyledim seni ama sana 2 kez mesaj attım cevap gelmedi kardeş ;tacli# titreşim bilem gönderdim