Benim bu silah hakkıda çok merak ettiğim bir şey var.
Evanix Hunting Master AR6 nın horozlu olan modelinde ki kurma olayında diğer pcplerde omayan bir durum var gibi geliyor bana.Acaba yanılıyormyum bilmiyorum ama bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.
Horozlu olan modelin magazin(şarjör) i diğer modellerden yani bolt action ve side lever den daha geride.Buda horozlu olmayan modellerin,aynı AA s410 yada raider 10 veya diğer pcp lerdeki gibi,kurma kolunun yada bolt un geri çekildiğinde magazinin çevirilip,kol itildiğinde ise kol altında ki milin bir adet pelleti namlu ağzına sürmesi anlamına geliyor.Eğer bu durum horozlu olan modelde olmuyorsa,yani pellet kurma esnasında namlu içine sürülmüyorsa,arkasından aldığı hava gücü ile önce yiv set olmayan magazinde hareketine başlıyor ve daha sonra namluya girip yiv setle dönüp hızlanmaya başlıyor.Yani nolursa olsun pellet farklı bir yerde asıl hareketine başlıyor ve buna başlarken azda olsa namluya girerken namlu ağzına hızla sürtünüp geçiyor.
Bu durum acaba bir dez avantaja yol açarmı?Umarım derdimi anlatabilmişimdir.Saygılarımla iyi atışlar