Sevgili üstadlarımıza bir kaç soru sormak istiyorum.Weihrauch hw 77 4.5 mm almayı düşünüyorum.Aslında hw 97 daha bir karizma geldi ancak namlu boyunun kısa olması ve dürbün mecburiyetinin olması sebebiyle seçimimi hw 77'den yöne yapacağım ve Yatagun'dan almak istiyorum.Merak ettiğim konular aşağıdaki gibidir.
- Hw 97 ve 77 için hız değerleri aynı verilmiş.Ancak hw 77 namlu boyu bariz bir şekilde daha fazla.Tüfeklerin iç yapısı aynı ise hw 77'in hız değerinin daha fazla olması gerekmez mi?
- İki tüfek için de çıkarmiş olduğu ses ve tepme şiddetleri aynı mı?Hw 97 namlu ucundaki bölüm susturucu anlamında mı yapılmıştır?
- Yatagun'da verilen hız değeri 950 fps.Sanırım bu hız ortalama ağırlıktaki bir pellet için verilmiş.Eğer ben bu tüfekle Ts-10 pellet kullanmak istesem 4.5 mm için hız değeri ne olur?
- Genelde uzak mesafe atışları için şaşma yapmaması ve daha etkili olması için 5.5 mm öneriliyor.Buna etken pelletin ağırlığımıdır yoksa büyüklüğümüdür.Yani 4.5 mm ağır pelletlerle de 5.5 mm pelletlere yakın performans elde edilebilir mi?
- 4.5 mm pelletler için de bulunabilecek en ağır pellet hangisidir?
- Tercihlerim arasına Diana mod 48'de vardı ancak bu tüfek için pek yorum bulamadığımdan kararsız kaldım.Sizce hw 77'mi yoksa mod 48'mi daha iyi bir tercih olur?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...