Merhaba arkadaşlar. Ben siteye yeni katıldım. Şükrü ve Murat beylerle okçuluk çalışıyorum. Onların vasıtası ile bu siteden haberim oldu.
Benim elimde de Diana mod24 var uzun zaman önce aldığım. Biraz hor kullanılmış durumda. Bugünlerde diğer arkadaşlarımın da heyecanına ortak olarak tekrar elime aldım tüfeğimi. Sıkıntım genel olarak tüfeğin bakımını nasıl yapacağımı ve ne tür malzeme kullanmam gerektiğini bilmemem. Şu anda namlunun dış yüzeyinde ve tüpün üst yüzeyinde korozyon var. Daha önce WD40 ile korozyonu temizleyip, motosiklet zincir yağı ile yağlamıştım dış yüzeyleri. Motosiklet yağı belki bilenler vardır sprey olarak satın alınıyor. İlk sıktığınızda oldukça akışkan fakat bir iki dakika içerisinde donup bir film tabakası gibi yüzeyi kaplıyor. İkinci sorun ise silahı kurarken eskiden olmayan çeşitli sesler gelmesi. Sanki tüp içerisindeki keçe deforme olmuşta gidip gelirken ses çıkarıyor. Herhangi bir mekanik sürtünme yok gibi örneğin kurma kolunda veya kundaktaki yuvasında.
Ne yapmamı önerirsiniz. Kendim uğraşayım mı yoksa bir profesyonele mi havale edeyim? (Bu gibi işlerle uğraşan birilerini de tanımıyorum malesef) Mekanik işlere elim yatkındır gerçi, tüfeğin planlarını da buldum internetten ama, aman şurasını dağıtma bir daha bir araya getiremezsin diyeceğiniz yerleri var mıdır?
Teşekkürler.