Güle güle kullanın, kazasız ve güzel atışlar diliyorum, ilerde dürbün ayarlarını tamamlayıp tüfeğe alıştıktan sonra daha da hoşuna gidecektir eminim
Hatsan AT44WX-10 Tüfeğim Geldi
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
bir arkadaşımın
tüfeğinin yanında gelen dürbünde sorun vardı
şöyleki küçük mercekteki artı kılın netliğini ayarlamaya yarayan +- oynatınca artı kıl da oynuyordu
dürbünlerinizi kontrol edin bence -
arkadaşlar askerde olmam nedeni ile ben daha bugun kavustum at 44 üme cuma dagıtım oldu direk aradım ve parayı yolladım hemen yolladı onlarda bugun elime ulaştı tüfek 20 tane kadar attım garajda reddot taktım hemen denemek için güç mükemmel bekledigimden iyi kısmetse teslim oluncay kadar oynucam bi kaç kere daha
-
Yeni Tüfek alan arkadaşlarımıza hayırlı olsun,kazasız zevkli isabetli atışlar dilerim...
Emporto . Emre Arkadaşımız silahın hız değerlerini ölçerek bir çizelge hazırlamış.kendisine teşekkür ederiz.
https://www.airgunturk.com/m-sabakalar-bu…leri/#post60318
ilgili sayfadan bakılabilir..Silahın kataloğunda 970 fps yazmasına karşın ,,bu değeri yakalayamadı....denediğimiz 3 silahta yaklaşık aynı değerler elde edildi.,,çizelgede istikrarlı sayılabilir değerler mevcut. -
Buda benimki
The content cannot be displayed because it is no longer available. -
selam arkadaşlar benimde at44 üün dün itibariyle elime ulaştı. raider la yan yana koydum ve işte silah bu dedim raider dan çok daha yakışıklı ve güçlü bir silah teşekürler Hatsan.yanlız kafama takılan birşey oldu tüfeğin yanında gelen yedek tüpün orta kısmında elle hissedilir bir şişkinlik var 100 bar basınçlı geldi ve şüphelendiğim için tüpü hemen boşalttım.bu bir sorun yaratırmı arkadaşlar..?
-
Bence o tüpü kullanmayın ve hemen fabrikaya gönderin. Normal bir tüpte kesinlikle yüzeysel bir deformasyon olmaması lazım.
-
Tüpdeki her türlü göze batan anormal faktörler ciddiye alınmalıdır bence, içeriye dogru göçme olsa darbe almış diyeceğim ama içeriden dışa doğru bir şişkinlik olması hiç hoş değil, bence geri gönder baksınlar .
-
Tüpdeki her türlü göze batan anormal faktörler ciddiye alınmalıdır bence, içeriye dogru göçme olsa darbe almış diyeceğim ama içeriden dışa doğru bir şişkinlik olması hiç hoş değil, bence geri gönder baksınlar .
ve değiştirsinler. 200 barın hiç şakası olmaz.
-
selam arkadaşlar benimde at44 üün dün itibariyle elime ulaştı. raider la yan yana koydum ve işte silah bu dedim raider dan çok daha yakışıklı ve güçlü bir silah teşekürler Hatsan.yanlız kafama takılan birşey oldu tüfeğin yanında gelen yedek tüpün orta kısmında elle hissedilir bir şişkinlik var 100 bar basınçlı geldi ve şüphelendiğim için tüpü hemen boşalttım.bu bir sorun yaratırmı arkadaşlar..?
Tüpün üretimi bu şekilde, bizde daha önce farkettik ve araştırdık, bendeki yedek tüpde emportodaki yedek tüp de aynı
Tam anlamı ile nedenini bilmiyorum ama belki 180 cc hava kapasitesini daha kısa boyda sağlasın diye belki de kundağa oturan kısım daha ince olsun diye böyle üretmiş olabilirler.
sonuçta hepsi bu şekilde ve basınçtan şişme gibi bir sorun değil bu
-
Osman abi sadece yedek tüptemi var bu şişkinlik, yoksa her ikisinde de mi?
-
Osman abi sadece yedek tüptemi var bu şişkinlik, yoksa her ikisinde de mi?
Silahı söküp bakmadım ,Sadece Bendeki ve Emporto daki yedek tüplere baktık..ikiside aynı şekilde çıkınca imalat şekli diye bir kanıya vardık..
-
- Resmi Gönderi
İlk üretimlerinde de aynı şekilde arkadaşlar, biz inceden inceye inceledik, tüpün içinde bir kademe yok yani düz ve dışında kademe var, dışını özellikle tüpün silaha bağlantı kısmı tarafına doğru tornalayarak inceltmişler ?
Aslında eski bilgileri karıştırırsanız, bu konu işlenmişti. -
Tüpün tornalanması et kalınlığından okadar incelme demektir,mukavemet ne oldu bu durumda?.200 Bardan bahsediyoruz.
-
- Resmi Gönderi
Tüpün tornalanması et kalınlığından okadar incelme demektir,mukavemet ne oldu bu durumda?.200 Bardan bahsediyoruz.
Aramızda mühendisler vardır illaki,
Soru şu : soğuk çelik çekme basınçlı boruda tüp dış kısmında tornalama ile inceltme yapılırmı ? -
Yapmışlar işte mustafa abi ötesi var mı
-
Bence yapılmaz.Hangi ölçüde tüp yapacaksan o ölçüleri verecek bir kalıp yaparsın.Farklı ölçülü bir tüpü tornalamak malzemeyi o noktada zayıflatmak demektir.Hele 200 barları konuşuyorsak doğru değil.
-
yapmışlar da.acaba neden yapmışlar?
-
İmalatçılar modeli,tipi,rengi,ölçüsü farklı malzemeleri imal ederken maliyetleri özellikle dikkate aldıklarından ellerinde ki stok malzemeleri,imalat takımlarını ve kalıpları kullanmak isterler.
Konumuza dönersek,
Hatsan son zamanlarda çok faklı modeller üretti.Bunu bizlere alternatifler sunmak ve rakiplerini pazarda zorlamak için yaptılar diyebiliriz.Esas sebep ise;ağırlıklı olarak ihracata çalıştıklarından ve farklı ülkelere ihracat yaptıklarından birçok farklı modeli üretmek zorunda kaldılar.Birsürü farklı model için yapılması gereken arge çalışmaları, kalıplar,imalat takımları vs.Bunlar çok zaman alan ve para harcatan konular.
Hepsi yanyana geldiğinde ve özellikle maliyetler konuşulduğunda denklemin çözümünde bazı şeylerden feragat ediliyor.Bunlardan biri estetik, digeri ise malzeme kalitesi ve buna bağlı olarak mukavemet.
Bizde hala havalı tüfeğe ''tüy tüfeği abi bişi olmaz'' diyenler var.Onu basit ve büyük çocukların oynadığı bir oyuncak tüfek olarak görüyorlar.Oysa gerçekte, içinde ortalama 200 bar basınç olan ve aksi bir durumda el bombası kadar zarar verebilecek basınçlı kabı konuşuyoruz.Önce yaklaşımlarımızı teknik emniyeti dikkate alır şekilde düzeltmeliz.
Her ülkenin tercih ettiği model farklı, aradıkları teknik değerler farklı,standartlar farklı.Bence tek ortak noktaları sürekli kaliteden ödün vermeyişleri.
Derin çekme metodu ile üretilmiş basınçlı kabın üstüne tornalama işçiliği uygulanması o üretimin red sebebidir.Hal böyle oluncada bizler bu konuyu konuşuyor oluyoruz. -
hatsanı aradım ve bu konuyu sordum.teknik ekipteki arkadaşlardan birisi tüpün kendisinden yani orijinalinin öyle olduğunu ve herhangi bir problem olmayacağı söyledi.tüpün yerine daha iyi oturması için öyle yapıldığını belirtti.silahın üzerindeki tüpüde kontrol ettim o da aynı şekilde.
-