Arkadaşla atış yaparken 180 bar'a çıktım ve ben su dökmeye gitmiştim (Büyük baba lafı) sen devam et 200'de dur dedim. Geldiğimde 210-215'i zoruluyordu. İlk atışları sen yap deyip kaçtım. geldiğimde sağlamdı. Test edildi onaylandı. Ama ne olursa olsun riske girmeye gerek yok 200 bar yeterlidir heralde.
Hatsan AT44WX-10 Atış Denemeleri
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
200 bar'a bile gerek yok, silah regülatörlü değilse fazladan hava basmak güç düşmesine bile neden olabilir. Valve lock denilen bu teknik olay çekiç yayının tüpün içerisindeki yüksek basıncı yenemeyip gücün düşük çıkmasına ya da tüfeğin kilitlenmesine (tüpteki havayı geri boşaltmanız gerekir bir miktar) de neden olabilir. En sağlıklısı kronograf ile hız eğrisinin oluşturulup, optimum basınçta tüfeğin doldurulmasıdır. Regülatörlü tüfeklerde regülatör basıncı düşürdüğünden böyle bir sıkıntısı yoktur fakat çok fazla hava basılırsa regülatör yayları artan yük karşısında formunu kaybedebilir. Ben 250 bar'ı pompanın limitini görmek için denedim ve tüpüm 300bar test basıncını karşıladığı için denedim. Siz 200 barı kesinlikle geçmeyin. Benim amacım taktığım hızlı bağlantı aparatının kaçak yapıp yapmadığını ve pompanın gücünü test etmekti. Bazı PCP silahlarda en yüksek gücü tüpün en dolu halinde değil farklı basınçlarda sağlaması da valf ile çekiç yayının en dengede olduğu zaman diye açıklamak sanırım yanlış olmaz.
-
PCP 2 oldu,Yaylı ise su an 16 adet,Tabii Hepsinin üzerindede Dürbün ve Dampalar
-
Bazı PCP silahlarda en yüksek gücü tüpün en dolu halinde değil farklı basınçlarda sağlaması da valf ile çekiç yayının en dengede olduğu zaman diye açıklamak sanırım yanlış olmaz.
Katılıyorum, aynı konuyu yukarıda da belirttiğim gibi, 200 bar ve üstündeki basınçlarda Hatsan da bu sıkıntıyı yaşadım, Hız ve güç düşmesi oldu, insan 200 barda daha çok hız beklerken, Murat ın yaptığı bu açıklamada belirttiği gibi çekiç yayının valf basıncı karşısındaki zaafiyeti nedeniyle pellet yetetli hava ile buluşlamıyor ve yavaş, dengesiz ve güçsüz çıkıyor namuludan.
En iyisi krono ile ölçüm apıp hız eğrisinin en aşarılı olduğu tüp basıncını bulmak ve tüfeği buna göre doldurmak
-
Bugün ufak çaplı bir buluşmada 105 mt denedik 2.atışta Emporto 3.atışta ben şişeyi patlattık.180 bar- fx pellet .Hatsan AT44WX-10 5.5 cal.
-
Valla tebrikler. 100 metre sınırını yavaş yavaş geçiyorsunuz....
-
-
10 Ocak Ankara buluşmasında yaptığımız chrono ölçümleri sonuçlarını sizlerle paylaşmak istedim.
Aşağıdaki resimde görünen değerleri içeren excel dosyası ektedir, dileyenler bilgisayarına indirebilir.
Ölçümler sırasında .22 Cal 16 Grain FX Pellet Kullanılmıştır.
[Resim Engellendi: http://img510.imageshack.us/img510/8129/hatsanchronofg1.jpg]
http://uploading.com/files/PZVDKY92/hatsan_at44wx10.xls.html
.
-
Emre,
Ellerine sağlık sabırla uğraştığını biliyorum..faydalı bir çizelge hazırlamısın..teşekkürler... -
Hangi pelet oldugunu belirtmeyı unutmusunuz
-
FX Pellet
-
FX den başka pellet atar mı yaw Ankara Team üyeleri hehe
Şaka bir yana haklısınız ekledim yazıya şimdi, gözümden kaçmış, uyarınız için teşekkürler
-
Hmm cevap kaç fpsyle geldi peki chrono algılayabildimi
-
Emre,
Ellerine sağlık sabırla uğraştığını biliyorum..faydalı bir çizelge hazırlamısın..teşekkürler...Birşey değil Osman Abi, ne demek.. Böyle bir tablo Hatsan kullanıcılarına fikir vermek açısından iyi olacaktır.
-
Görünüşe göre 150Bar'da maksimum güce ulaşıyor. O halde sanırım çekiç yayının biraz daha güçlendirilmesi iyi sonuç verebilir.
-
emeği geçen herkese teşekkürler.
sanırım bu yeni at 44 lwler eskilere göre biraz daha güçlendirilmiş -
Emre güzel paylaşım için teşekkürler.
-
Birşey değil Kamuran Abi, faydası dokundu ise ne mutlu bana
-
arkadaşlar bugun bende uzun zaman önce sipariş vermiş oldugum tüfegimi aldım askerde hep bu günü bekliyordum g3 beni sarmadı havalı başka.
hemen garaja inip bi iki atış yaptım sesi bana yüksek geldi moderatör lazım olcak gibi -
arkadaşlar bugun bende uzun zaman önce sipariş vermiş oldugum tüfegimi aldım askerde hep bu günü bekliyordum g3 beni sarmadı havalı başka.
hemen garaja inip bi iki atış yaptım sesi bana yüksek geldi moderatör lazım olcak gibi
silahınızı güle güle kullanın,açık alanda sesi oldukça az sayılır,deneyince sizde hissedeceksiniz.. -