Arkadaslar Uzun suredir hep takibediyor sadece gulmekle yetinip susmayi tercih ettigim bir konuda artik birseyler soleme ihtiyaci duyuyorum.
Hemen ayni bolumde nesetkar arkadassimizinda HANGI CIN MALI DURBUNU ALMALIYIM yazisindan sonra yazmak sart oldu.
Bu yazinin amaci kesinlikle bilgilendirme amacli olup farkli yonlere cekilmemesini rica ederim.
Son yillarda bircok urunde oldugu gibi optik piyasasindada cin dunyadaki ureticilerin %90 inin fason uretimini yapmakta olup gordugum kadariyle
aramizda Uzakdogu uretimi olmayan bir Durbun sahibi yok.
Ozellikle fiyati suysa cin malidir bu fiyata aldim orjinal gibi yaklasimlar sadece aldanmaktan ibarettir.
Uzerinde farkli bir ulkede uretildigi ibaresi yer alan ve fiyati yuksek urunler sadece fason olarak uzak doguda urettirilmis ve avrupa piyasasindan dolayli alindigi
icin fiyati birkac kez katlanmis urunlerdir.En taninmis hatta bin liralik bircok durbunun uzakdoguda uretildigini ayrimin uretildigi ulkeye gore degil markanin ve modelin guvenilirligi ile kalitesine gore yapilmasini dogru buluyorum.
Bu arada uzak doguda gercek fason ureticilerin yanisira kendi urunlerini ve markalarini satan veya taninmis markalarin cakmasini ureten ureticilerde bulunmakta.
Ben sahsen gorustugum bir ureticinin ayni markayi uc ayri kalitede ve fiyatta piyasaya surdugune sahit oldum.En iyi secimi yapmak icin oncelikle kendinize bir butce ayirip bu butceyle alabileceginiz marka ve modelleri ayirin.Markasi ve fiyati ne olursa olsun alimlarinizda modelde aradiginiz ozelliklerin mevcudiyetini ve su ana kriterleri kontrol edin.
1 ) Belirtilen buyutme oraninin gercek olup olmadigina bakin ornegin iki farkli markada ayni buyutme oraniyla baktiginizda buyutmesi daha yuksek olani tercih edin.
2 ) Ciplak gozle baktiginizda algiladiginiz isik oranina en yakin goruntuyu veren yani goruntude en az kararma yapan modeli secin.
3 ) Kullanim yani atis mesafeniz icerisinde en net goruntuyu saglayabilen detaylari daha net algiliyabildiginiz modeli tercih edin.
4 ) Ozellikle bir isik kaynagina baktiginizda daha az isik dagilimi ve parlama efekti veren urunu secin.
5 ) Yuksek isi degisimlerinde icte bugulanma yapmiyan Azot dolumlu modeli secin.
6 ) Agirlik Boyut ve Ozellikleri itibariyle kullanim yeri ve amaciniza uygun olan modeli tercih edin.
7 ) Goruntu kalitesinin en ufak buyutmeyle en yuksek buyutma araliginda en az etkilendigi modeli secin.
8 ) Artikil sekli ve yapisinin kullanim amaciniza uygunluguna bakin.
Urunun fiyati ,markasi ve mensei ne olursa olsun benim sukadar liralik durbunum var demek icin degilde benim kaliteli bir durbunum var demek icin yapmaniz gereken bunlar.
Ben 1 liralik bircok durbunun 3 liralik durbunlere parmak isirttigini da, 3 kurusluk durbunun ureticiden saticiya gelene kadar 3 lira oldugunuda bildigim icin yapilan her yanlis secimin ve kaybin bilincle bir nebzede olsa azaltilabilecegini umudediyorum.
En iyilerin sizlerin olmasi dilegiyle.